Τετάρτη, Αυγούστου 19

Καταγγελία στο zougla.gr για γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: «Οι 22 τρόφιμοι κόλλησαν από τη Θεία Κοινωνία»

Καταγγελία στο zougla.gr για γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: «Οι 22 τρόφιμοι κόλλησαν από τη Θεία Κοινωνία»
Μια άλλη διάσταση για την πηγή διάδοσης του κορωνοϊού στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, δίνει αναγνώστης του zougla.gr.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, 22 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό, εκ των οποίων 15 ηλικιωμένοι και 7 από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Κ.Σ, αναγνώστης του zougla.gr, καταγγέλει πως ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όλοι σχεδόν οι τρόφιμοι έλαβαν τη Θεία Κοινωνία και πως ιερέας κοινώνησε ακόμα και όσους είχαν κινητικά προβλήματα έπειτα από επίσκεψη στα δωμάτιά τους. 

Ο οίκος ευγηρίας ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και ο προϊστάμενος είναι ιερέας, όπως αναφέρουν πληροφορίες.
Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πώς συνέβη η διασπορά του Covid-19 στο εν λόγω γηροκομείο, κάποιοι υποστηρίζουν πως πιθανώς να προέκυψε από τους εργαζομένους, οι οποίοι πλέον διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.
Ωστόσο, συμπτώματα πρώτη είχε 80χρονη τρόφιμος η οποία ανέβασε πυρετό. Αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, όπου διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους.
Αξιοσημείωτο είναι το πώς ταυτόχρονα κόλλησαν 22 άτομα στον οίκο ευγηρίας, εκ των οποίων -με εξαίρεση τους εργαζομένους- οι περισσότεροι είναι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που δεν μετακινούνται και δεν έχουν εξωτερικές επαφές, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες το επισκεπτήριο έχει σταματήσει από τον Μάρτιο.
Εκτός αυτού, η επαφή με το νοσηλευτικό προσωπικό γίνεται υπό συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας βάσει αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, επομένως και πάλι η επαφή είναι περιορισμένη.
Μήπως λοιπόν επιτέλους, ήρθε η ώρα να δοθεί επίσημα μια επιστημονική μελέτη από ειδικούς επιστήμονες και λοιμωξιολόγους υψηλού κύρους για το αν τελικά κολλάει ο ιός με τη Θεία Κοινωνία;
Διότι μέχρι αυτήν την ώρα, αρκετοί αποφεύγουν να μιλήσουν δημόσια επί του θέματος, άλλοι αρκούνται σε απλές εισηγήσεις και άλλοι αναφέρουν έμμεσα την επικινδυνότητα τονίζοντας το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.
Κάποιοι πάλι θεωρούν ότι ένας επιστήμονας δεν θα πρέπει να τοποθετείται δημόσια για θέματα πίστης και πως αυτό είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό του καθένα.
Ας τοποθετηθούν τότε καθαρά με την ιδιότητα του επιστήμονα μέσα από μια σοβαρή και επίσημη επιστημονική μελέτη...
Δείτε φωτογραφικό ντοκουμέντο μέσα από το ναό του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου» όπου τελείται κανονικά η λειτουργία χωρίς μέτρα ασφαλείας και χωρίς μάσκες.