Ακούσαμε καλά; Τί θέλει να πει ο κυρ “Σωτήρας ο Τσιόρδας”; «Η μάσκα στα παιδιά θα έχει… εκπαιδευτικό χαρακτήρα»(!) ,διαλείμματα ανάσας και ένα μαχαίρι με 2 όψεις μερικά από τα “ωραία” που ξεστόμισε (ΒΙΝΤΕΟ)

1
Τι είπε για το εμβόλιο…
Έλαβε και σήμερα χώρα η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος επέστρεψε.
Σήμερα μας ανακοίνωσαν 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα.
Ο κ. Τσιόδρας ξεκινώντας αναφέρθηκε στο εμβόλιο, το οποίο χαρακτήρισε πολύτιμο, ενώ τάχθηκε υπέρ της παγκόσμιας συνεργασίας για εξεύρεση… λύσης. «Αισιοδοξώ ότι θα έχουμε νέα από τις μελέτες για το εμβόλιο μέσα στον Οκτώβριο», είπε.

«Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μέθοδοι διδασκαλίας. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό», δήλωσε.
Τάχθηκε υπέρ της χρήσης μάσκας, «αρκεί να γίνεται σωστά», δήλωσε και πρόσθεσε: «Την προτείνουν ο ΠΟΥ και η UNICEF. Πρέπει να συνοδεύεται με τήρηση των αποστάσεων».
«Η μάσκα θα έχει στις μικρότερες ηλικίες εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν διάλειμμα μάσκας μέσα στις τάξεις», υπογράμμισε προκαλώντας έκπληξη. Άραγε σε τι θα εκπαιδευτούν ακριβώς οι μικροί μαθητές; Για να τις φορούν στο μέλλον;
«Στα μικρά παιδιά η χρήση μάσκας έχει εφαρμοστικά προβλήματα και μπορεί να χρειαστεί οι εκπαιδευτικοί να φροντίσουν για διαλείμματα μάσκας», όπως είπε. Εφαρμοστικά προβλήματα ή προβλήματα ανάσας;
«Με την επιβράβευση τα παιδιά θα υιοθετήσουν πιο εύκολα μια συμπεριφορά. Τους εξηγούμε πως η μάσκα και η κοινωνική απόσταση δεν θα μας οδηγήσουν στον αποκλεισμό», σημείωσε τασσόμενος κατά της τιμωρίας και υπέρ της επιβράβευσης.
Ωστόσο χαρακτήρισε την μάσκα «αναγκαίο κακό»:
«Δεν το έχω ξαναπεί, την θεωρώ ένα μαχαίρι με δύο όψεις τη μάσκα. Θα μας προφυλάξει, ώστε να μην χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα. Είναι ένα αναγκαίο κακό. Πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε σαν ένα προσωπικό lockdown».
«Η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται σωστά και πως τα σταγονίδια από ένα φτάρνισμα μπορεί να φτάσουν και τα 8 μέτρα. Η μάσκα προτείνεται από τον ΠΟΥ και την Unicef. Μόνη της όμως δεν προστατεύει αλλά πρέπει να γίνεται και αερισμός των χώρων. Ο ιός μεταδίδεται από σταγονίδια και η μάσκα προστατεύει αυτόν που την φοράει και πιο πολύ τους άλλους. Ειδικά για τα νήπια και τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού μπορεί η μάσκα να έχει προβλήματα και γι’ αυτό μπορεί να γίνεται και διάλειμμα μάσκας. Το παράδειγμα στα παιδιά το δίνουμε εμείς οι μεγάλοι, είπε ακόμα. Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν τον σκοπό της και να την αντιμετωπίσουν σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα. Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι και στα μεγαλύτερα με την πληροφόρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος θα μάθει να ζει με την πανδημία και όλοι πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Να ακούμε τους ειδικούς και όχι τους ψευδοεπιστήμονες», είπε κλείνοντας, καταδικάζοντας τα Fake news.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%91%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac-%ce%a4%ce%af-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%ba%cf%85%cf%81-%ce%a3%cf%89%cf%84/

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα