Σάββατο, Σεπτεμβρίου 5

5 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα τοξικά μέλη της οικογένειας σας.


Διαβάστε 5 τρόπους που θα πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε την τοξικότητα που μπορεί να έχουν μέλη της οικογένειας. Ας το παραδεχτούμε- θα ήταν ωραία να διαχωρίσουμε την τοξικότητα τους από την ζωή μας γιατί όσο και να μην το θέλουμε, αυτή θα μας καταστρέψει με την πάροδο του χρόνου.

Εδώ είναι 5 τρόποι για να αποφευχθεί αυτό:

#1 Μην παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά





Σκεφτείτε πίσω όταν ήσαστε στο δημοτικό σχολείο. Μπορείτε να θυμηθείτε τον νταή που έσπρωχνε οποιονδήποτε και οπουδήποτε; το τοξικό μέλος της οικογένειάς σας είναι ακριβώς έτσι. Θα κάνει κάποιον (όχι μόνο εσάς) να αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό του. Ίσως το κάνει για να πάρει κάτι. Ίσως απλά είναι κακό.

Χρησιμοποιήστε τις επιθέσεις από τοξικά μέλη της οικογένειάς σας σαν ευκαιρία για να εξασκηθείτε στην τέχνη του να μην παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά. Εάν μπορείτε να το καταφέρετε αυτό, θα μπορείτε πιο εύκολα να την εφαρμόσετε σε άλλους τοξικούς ανθρώπους που δεν είναι μέλη της οικογένειας.

#2 Υπερασπισθείτε τον για τον εαυτό σας

Όταν είστε έτοιμοι, πλησιάστε το μέλος της οικογένειάς σας και κατηγορηματικά (όχι επιθετικά) δηλώστε την αποστροφή σας για τον τρόπο που σας φέρεται. Ο στόχος εδώ δεν είναι απαραίτητα για να αλλάξει τη συμπεριφορά του. Αν και θα ήταν ωραίο,η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι υπό τον έλεγχο σας.

Τι είναι υπό τον έλεγχο σας;Ο τρόπος που αντιδράτε. Προσποιούμενοι ότι όλα είναι εντάξει, όταν ένα μέλος της οικογένειάς σας φέρεται άσχημα, στέλνετε λάθος μήνυμα – αυτό της αδυναμίας. Δείξτε τη δύναμή σας και αφήστε τους να γνωρίζουν ότι ξέρετε πολύ καλά ποια είναι η σωστή συμπεριφορά και ότι δεν θα συμβιβαστείτε για κάτι λιγότερο.

#3 Υπολογίστε (και να επιβάλετε) τις ‘φυσικές συνέπειες’




Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε λίγο ελαστικοί, όταν πρόκειται για μέλη της οικογένειας – ακόμη και τοξικά. Δεν μας αρέσει να τους κάνουμε παρατηρήσεις.

Αλλά κοιτάξτε. Στη ζωή, υπάρχουν κανόνες. Μέχρι να καταλάβει ένα τοξικό μέλος της οικογένειας σας να φέρεται όπως θα περίμενε κανείς από ένα μέλος της οικογένειας, δεν θα πρέπει να αισθάνεστε άσχημα δείχνοντάς τους ότι κάθε δράση έχει και μια αντίστοιχη αντίδραση.

Αν για παράδειγμα το μέλος της οικογένειας σας κακοποιεί σωματικά, η φυσική συνέπεια θα είναι η νομική οδός.

#4 Να αφήσετε τον εαυτό σας να περιτριγυρίζεται με θετικούς ανθρώπους

Το να έχετε γύρω σας θετικούς ανθρώπους είναι το κλειδί για την αυτοπεποίθησή σας καθώς παλεύετε με το τοξικό μέλος της οικογένειας σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το εν λόγω μέλος της οικογένειας είναι κάποιος γονέας που σας έχει φερθεί άσχημα από τότε που μπορείτε να θυμηθείτε.

Υποθέτοντας ότι είστε ένας ενήλικας, επωφεληθείτε από την ελευθερία σας και περάστε περισσότερο χρόνο με τους θετικούς, δυνατούς και ενθαρρυντικούς φίλους σας. Θα σας δείξουν τι είναι σεβασμός και θα σας διδάξουν ότι αξίζετε καλύτερη συμπεριφορά.

#5 Συγχωρείτε αλλά μην ξεχνάτε




‘Συγχωρέστε τους άλλους, όχι επειδή αξίζουν συγχώρεση, αλλά γιατί σας αξίζει η ηρεμία’ – Jonathan Lockwood Huie

Όσο περισσότερο αφήνετε το μίσος και την οργή να σας κυριεύει για το τοξικό μέλος της οικογένειάς σας, τόσο περισσότερο θα κερδίζει τον πόλεμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε όλα τα αρνητικά συναισθήματα γι ‘αυτό. Στο κάτω κάτω,αυτά τα συναισθήματα σας κάνουν να είστε προσεκτικοί και σας προστατεύουν.


Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συγχωρείτε ενώ ταυτόχρονα να μην ξεχνάτε την φύση αυτού του μέλους της οικογένειας σας. Αφήστε την επιθυμία σας για δικαίωση ή εκδίκηση και μετατρέψτε την σε μια επιθυμία για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από μελλοντικές επιθέσεις.https://www.ksipnistere.com/2020/08/5_29.html