Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 9

Διάγγελμα Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μπορεί να απαντήσουμε στρατιωτικά στην Ελλάδα - Δεν είδαν τι κάναμε σε Συρία & Λιβύη;»

«Κάνουν τους νταήδες με μισοτελειωμένες δυνάμεις»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε για τέσσερις ώρες έβγαλε διάγγελμα εναντίον της Ελλάδας στο οποίο απείλησε για άλλη μία φορά με πόλεμο, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας και αποκαλώντας της ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «μισοτελειωμένες».


Ο Ερντογάν συνέχισε την προσπάθεια της Άγκυρας να μπει στο στόχαστρο το Καστελόριζο, λέγοντας πως «στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί μερικών χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό».

Στη συνέχεια φωτογράφισε το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως «για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ. Τις τελευταίες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα».

Τέλος, είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αποδεχτούν την αλήθεια. Όσοι υψώνουν απέναντί μας το ανάστημά τους, όταν έρθει η ώρα εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αντί να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , κι αντί να κάνουν τους νταήδες με τις μισοτελειωμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους, πρέπει να δουν τα τελευταία 4 χρόνια τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή».