Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αρνείται να πει στο λαό τι συμφώνησε με την Τουρκία - Κι αν τον δώσει στεγνά ο Ερντογάν;


Μολονότι τα ελληνικά ΜΜΕ διακρίνονται για τη συμπάθειά τους στην κυβέρνηση, ωστόσο βρέθηκε κάποιος να θέσει στη Θεσσαλονίκη το κρίσιμο ερώτημα σχετικά με τη μυστική διπλωματία της Αθήνας η οποία κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία με την Τουρκία, η οποία υπαναχώρησε - με βάση την κυβέρνηση - αλλά προφανώς έχει τα χαρτιά και κάποια στιγμή θα τα εκμεταλλευτεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Ερωτηθείς λοιπόν ο πρωθπουργός, μπερδεύοντας τα λόγια του απήντησε:

«Αυτό το οποίο περιέγραψα


στα Αγγλικά ως written understanding, μια γραπτή κατανόηση δεν ήταν τίποτα άλλο από τη γραπτή αποτύπωση τα πρακτικά μιας συμφωνίας, καταρχήν συμφωνίας, η οποία επιτεύχθηκε στο Βερολίνο. Δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση συμφωνία, ήταν η γραπτή αποτύπωση μιας προφορικής συμφωνίας, τα πρακτικά με άλλα λόγια τα οποία κρατήθηκαν από αυτήν την συνάντηση για να υπάρχει αποτυπωμένο στο χαρτί τι συμφωνήθηκε»







video edit - κειμενο: Δ. Νανόπουλος


Αλλά έτσι δε γίνεται συνήθως; Μια συμφωνία δεν αποτυπώνεται εγγράφως; Ωστόσο η πρωθυπουργική ιστοσελίδα έρχεται να μας αποδείξει ότι κάποιος εδώ δε λέει την αλήθεια [https://primeminister.gr/2020/09/09/24740]:


Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται και στη συνάντηση στο Βερολίνο και στην υπαναχώρηση της Τουρκίας από όσα συμφωνήθηκαν. «Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε «έγγραφη συμφωνία». Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις.



Οι ελπίδες που συνεχίζω να τρέφω για την Τουρκία δεν μου αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε διάλογο, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού» τονίζει ο Πρωθυπουργός.



Η ανακολουθία του πρωθυπουργού είναι εμφανέστατη και καταγράφεται επίσης η άρνησή του να δώσει στη δημοσιότητα την «έγγραφη συμφωνία» ή την όψιμα κατ' αυτόν...γραπτή αποτύπωση.


Είναι προφανές πως κάτι φοβάται. Δε θέλει να μάθει ο ελληνικός λαός τι συμφώνησε. Το ότι η συμφωνία δεν προχώρησε, δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση το τι ο ίδιος ήταν πρόθυμος και μυστικά να παραχωρήσει ή να κουβεντιάσει. Κι όσο αποκρύπτει από το λαό την αλήθεια, τόσο ο καθένας μπορεί να υποθέτει ό,τι θέλει.


Έχει σκεφτεί όμως πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον δώσει στεγνά ο Ερντογάν; Αναρωτιέται ότι αυτή η «έγγραφη συμφωνία» ή written understanding, μπορεί να ήταν μια καλοστημένη παγίδα Αγκυρας - Βερολίνου ώστε τώρα να τον κρατούν στο χέρι;
http://www.freepen.gr/2020/09/blog-post_953.html?fbclid=IwAR2iXUQll3hx14WW9zTYp6KnpDKGHolLkaR-YLO2Koocs9QGsIzGkAOrgHw
https://xeirobombidida.blogspot.com/2020/09/blog-post_98.html