Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 7

Πιστά στο δόγμα του μπαμπά τα δίδυμα του Καραμανλή: Πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ


«Χρονιά-σταθμός» αρχίζει για τα διδυμάκια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Η Αλίκη και ο Αλέξανδρος θα δώσουν φέτος εξετάσεις για το πανεπιστήμιο. Οικονομικές σπουδές για τον Αλέξανδρο και Νομικές ή και Ιατρικές -δεν έχει αποφασίσει ακόμη- για την Αλίκη.
Αυτές είναι μέχρι στιγμής οι επιθυμίες των παιδιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν άλλες επιλογές έως το τέλος της χρονιάς.
Κι ενώ έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο εξωτερικό, το δόγμα Καραμανλή παραμένει: το πτυχίο να είναι από ελληνικό ΑΕΙ. Τον δρόμο που ακολούθησε ο ίδιος επιθυμεί και για τα παιδιά του. Η Αλίκη και ο Αλέξανδρος Καραμανλής γεννήθηκαν στις 12 Ιουνίου 2003, αλλάζοντας τον ρου της σχέσης του Κώστα Καραμανλή και της Νατάσας Παζαΐτη.
Ηδη με το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα μπήκε σε τροχιά πανελλαδικών εξετάσεων. Μαθήματα, προγραμματισμός, φροντιστήρια και στόχοι μπήκαν σε πρώτο πλάνο. Τα δύο παιδιά, μαθητές της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, είναι άριστοι μαθητές. Αλλά επειδή στις πανελλαδικές ισχύει το «ποτέ δεν ξέρεις», όλη η οικογένεια τίθεται σε ρυθμό εξετάσεων.
Ο πατέρας Καραμανλής εφαρμόζει πρόγραμμα αυστηρότητας και εξαντλητικής συζήτησης με τα παιδιά, έτσι ώστε να τους δείξει τον σωστό δρόμο. Ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσα γίνονται φέτος πιο καθηγητές από τους καθηγητές των παιδιών, καθώς καθημερινά καλούνται να λύσουν απορίες και να διαβάσουν μαζί με τον Αλέξανδρο και την Αλίκη για τα φροντιστήριά τους. Τα διδυμάκια όμως είναι αυτά που τελικώς δίνουν τον ρυθμό και οι γονείς… χορεύουν.
newsbreak.gr!

 ΠΗΓΗ-