Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26

Η κρουαζιέρα και η σέλφι που κλονίζει το Μαξίμου

Το πολυτελές σκάφος του συστημικού καναλάρχη, ιδιοκτήτη ιστορικού ομίλου, με εξαιρετικά βαρύ και ιστορικό όνομα, έπλεε με κατεύθυνση τα Χανιά. Μαζί του στο σκάφος προσκεκλημένος, γνωστός δημοσιογράφος ιδιοκτήτης μεγάλου διαδικτυακού μέσου. Και οι δύο, φανατικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης Μητσοτάκη εννοούμε. Αγωνίστηκαν όσο λίγοι για να εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Πολέμησαν λυσσαλέα την προηγούμενη κυβέρνηση με αληθινές αλλά και ψευδείς ειδήσεις.Εντέλει τα κατάφεραν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε

πρωθυπουργός.

Το πολυτελές σκάφος έφτανε στα Χανιά. Η συνάντηση με το πρωθυπουργικό ζεύγος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού. Ο καναλάρχης, ο δημοσιογράφος, ο κύριος και η κυρία Μητσοτάκη ως οικοδεσπότες στα σπίτι της Οικογένειας Μητσοτάκη, εκεί όπου έχει ξετυλιχθεί μεγάλο μέρος της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το σκάφος φτάνει στα Χανιά και οι επιβαίνοντες πηγαίνουν στην συνάντηση. Ο Κυριάκος ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του, τους προσκαλεί για έναν μακρύ περίπατο. Εκεί λοιπόν στα γνωστά μονοπάτια που είχε διαβεί άπειρες φορές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο καναλάρχης, ο δημοσιογράφος και το πρωθυπουργικό ζεύγος βγάζουν μία selfie. Μία φωτογραφία που έμελλε να κλονίσει συθέμελα το Μαξίμου.

Τρεις εβδομάδες μετά

Η επίμαχη φωτογραφία που απεικονίζει τον καναλάρχη, τον δημοσιογράφο και το πρωθυπουργικό ζεύγος διαρρέει – άγνωστο πως – και φτάνει στα χέρια έτερου καναλάρχη. Με πολύ μεγάλο εκτόπισμα, ο οποίος και αυτός στήριξε με νύχια και με δόντια τον Μητσοτάκη. Σε τέτοιο βαθμό που πιστεύει πως είναι συγκυβερνήτης του! Βλέποντας λοιπόν την συγκεκριμένη φωτογραφία, ο καναλάρχης γίνεται έξω φρενών. Διότι πίστευε ότι ελέγχει το μέγαρο Μαξίμου Σε τέτοιο βαθμό, που θα έπρεπε να γνωρίζει όλες τις επαφές του πρωθυπουργού. Ειδικά όταν αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους των μέσων.

Και ποιους ανθρώπους! Με τον καναλάρχη της φωτογραφίας, ο συγκεκριμένος καναλάρχης είχε βαθιά έχθρα. Που φάνταζε  αγεφύρωτη. Εντέλει αποδείχτηκε πως με αρκετά εκατομμύρια, γεφυρώνονται ακόμα και τα μεγαλύτερα χάσματα.

Το ίδιο και με τον μεγαλοδημοσιογράφο, ιδιοκτήτη γνωστής ιστοσελίδας. Ο έτερος καναλάρχης, είχε κάνει και εκεί την «κατάθεση» του.

Βλέποντας λοιπόν αυτή τη φωτογραφία με το κουαρτέτο σε ευτυχισμένες προσωπικές στιγμές, ακολούθησε πραγματική έκρηξη. Έκρηξη που συγκλόνισε το Μαξίμου. Αμέσως σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε το λόγο από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

«Να μην ξεχνάει ότι εγώ τον έκανα πρωθυπουργό. Κατάλαβες; Εγώ τα έσκασα, εγώ μπήκα μπροστά για να γίνει πρωθυπουργός. Να του πεις να μην το ξεχνάει.»

Η ανασφάλεια του καναλάρχη ανάμεικτη με την προδοσία που ένιωθε, τον έκανε να συνεχίσει τα τηλέφωνα παίρνοντας το μισό υπουργικό συμβούλιο. Οι συνομιλίες ήταν στην ίδια γραμμή. Δεν ξέρουμε εάν οι υπουργοί στέκονταν προσοχή ακούγοντας τον, διότι δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης που πιστεύουν ότι όντως ο συγκεκριμένος καναλάρχης είναι ο «αφανής πρωθυπουργός».

Η πληγή που δεν πρόκειται να κλείσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την τύχη σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή να έχει δίπλα του την στενή συνεργάτιδά του πατέρα του, την γυναίκα που τον γνώριζε όσο ελάχιστοι. Και πάντα ζητά την γνώμη της σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

Η συνεργάτιδά λοιπόν του εξήγησε ακριβώς τι θα έκανε ο πατέρας του σε αντίστοιχη περίπτωση. Θα έδειχνε με κάθε τρόπο στον καναλάρχη, ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτό τον τόπο. Άλλωστε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πίστευε ότι με το κεφάλαιο πρέπει να τα έχεις καλά μόνο προεκλογικά. Μετεκλογικά, πρέπει να τους βάζεις στη θέση τους, για να καταλαβαίνουν ποιος είναι ο πρωθυπουργός.

Και κάποιες κινήσεις του, σε συνδυασμό με κάποιες εξελίξεις που αφορούν τον καναλάρχη την τελευταία εβδομάδα, φαίνεται ότι ο πόλεμος έχει ξεκινήσει. Και αυτή τη φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολύ πιο ισχυρή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του 1993. Και ότι και να κάνει ο Σαμαράς – που συμπτωματικά κινητά κι αυτός τις τελευταίες διαλυτικά – Θα χρειαστεί πολλούς Συμπιλίδηδες για να ρίξει τον Κυριάκο. Και τέτοιοι δεν υπάρχουν.

Το αστείο είναι ότι κανείς από τους υπουργούς δεν τόλμησε να μεταφέρει τις απειλές του καναλάρχη στον πρωθυπουργό. Το ξεκαρδιστικό είναι ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει για τις τηλεφωνικές συνομιλίες!

    -ΠΗΓΗ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .