Τετάρτη, Οκτωβρίου 28

Στερέψαμε από «ΟΧΙ»…

Γράφει ο Γιώργος Μεσσάρης


28 Οκτωβρίου 1940. Ήταν το πιο βροντερό «Όχι» του ελληνικού λαού. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι το τελευταίο

Σε λίγες μέρες είναι η επέτειος τής 28ης Οκτωβρίου. Η ιστορική επέτειος τού ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στις ορδές του φασισμού.

Ήταν μέρες ηρωισμού και αυταπάρνησης που απέδειξαν ότι ο λαός μας ενωμένος μεγαλουργεί.

Ένας μικρός λαός ύψωσε, κείνες τις μέρες, το ανάστημά του απέναντι σε δύο χώρες με συντριπτική υπεροπλία. Και την ώρα που όλη η Ευρώπη είχε υποκύψει, η μικρή Ελλάδα έδινε φως ελπίδας στους σκλαβωμένους λαούς.
Πάνε 78 χρόνια από τότε. Μεσολάβησε η κατοχή, ο αδελφοκτόνος εμφύλιος, η μεταπολεμική μιζέρια, σεισμοί, οικονομικές κρίσεις, μαζική πληθυσμιακή αιμορραγία, με τη μετανάστευση να αδειάζει πόλεις και χωριά.
Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς όλα αυτά τα δεινά να είχαν ατσαλώσει τις αντοχές τού ελληνικού λαού. Να τού είχαν δώσει τη δύναμη να αντιστέκεται. Να απορρίπτει τις αρνητικές ξένες προς τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του επιρροές. Δυστυχώς, όμως, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.
Οι απορρίψεις έγιναν αποδοχές! Αποδεχόμαστε όλα τα στραβά και τα ανάποδα που μας έρχονται από το εξωτερικό και, το τραγικότερο, απορρίπτουμε κάθε καλό που θα έπρεπε να αποδεχτούμε!
Διπλό, δηλαδή, το κακό.
Ότι καινούργιο τρελό εμφανιστεί στις χώρες τις δύσης σήμερα, το υιοθετούμε την επομένη.
Πάρτε, για παράδειγμα, αυτά τα γελοία τηλεοπτικά προγράμματα πουξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τα προβάλλουν τα αξιοθρήνητα ελληνικά κανάλια και ο λαός αποχαυνωμένος κάθεται και τα παρακολουθεί συντελώντας στην πνευματική και πολιτιστική του υποβάθμιση.
Έχουμε χάσει την δύναμη να λέμε ΟΧΙ.
Τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα έχουν την εικόνα βομβαρδισμένων τοπίων από τους… εξεγερμένους φοιτητές (αλλά και ξένων προς αυτούς στοιχείων) που έχουν αντιγράψει τους συναδέλφους τους δυτικών χωρών – μόνο που οι εξεγέρσεις των τελευταίων άρχισαν, εξελίχθηκαν και ολοκληρώθηκαν πριν από πολλές δεκαετίες. Οι δικοί μας φοιτητές δείχνουν να μη το γνωρίζουν.
Την ίδια ώρα η πανέμορφη γλώσσα μας κακοποιείται εγκληματικά από τα μέσα ενημέρωσης. Οι σύγχρονοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές θεωρούν ότι με το να πετούν «αγγλικούρες» της κακιάς ώρας δείχνουν το «υψηλό» τους πνευματικό επίπεδο! Πέραν από το ότι γίνονται γελοίοι, δεν αντιλαμβάνονται το έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος της πιο όμορφης γλώσσας του κόσμου!
Καμία διάθεση να πουν ΟΧΙ στις ξένες επιρροές.
Γενικά η ελληνική κοινωνία έχει αλωθεί από αρνητικές ξένες επιρροές και δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει.
Στερέψαμε από «ΟΧΙ»…
Υ.Γ.: Αυτά για σήμερα. Μέχρι την άλλη εβδομάδα να περνάτε καλά και ας τιμήσουμε το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου – το μόνο ΟΧΙ που μας έχει απομείνει!

 Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .