Δευτέρα, Οκτωβρίου 12

Εδώ και καιρό με βομβαρδίζει με ενημερωτικά μηνύματα το πολιτικό κίνημα "Εκκίνηση". Επικεφαλής του είναι ο Παντελής Οικονόμου, ο γνωστός. Του ΠΑΣΟΚ, του γνωστού. Δεν έδινα προσοχή, μέχρι που ήρθε ένα βαρύγδουπο μήνυμα:

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "n. Οικονόμου: Το Μπλε και το Πράσινο: δουλειές για όλους! Τετάρτη 23/09/2020 09:23 o Παντελής Οικονόμου είναι πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτής της πολιτικής οργάνωσης ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2020 12:00"

Εδώ και καιρό με βομβαρδίζει με ενημερωτικά μηνύματα το

πολιτικό κίνημα "Εκκίνηση". Επικεφαλής του είναι ο Παντελής Οικονόμου, ο γνωστός. Του ΠΑΣΟΚ, του γνωστού. Δεν έδινα προσοχή, μέχρι που ήρθε ένα βαρύγδουπο μήνυμα:

"Το Μπλε και το Πράσινο: δουλειές για όλους! Η αναπτυξιακή μας πρόταση 2021-2030 - Τα βασικά της στοιχεία και η μεγάλη διαφορά της από όσα κυκλοφορούν."

Είπα να το ανοίξω για να δω πώς φαντάζεται ένας πρώην μεγαλοπασόκος την


ανάπτυξη. Και διαβάζω:

"Όλα τα σημείο (Σ.Σ. εντάξει, τους ξέφυγε στην πληκτρολόγηση, άνθρωποι είναι...) του σχεδίου συγκλίνουν στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος με τρόπο που δημιουργεί νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ταυτοχρόνως προστατεύει το φυσικό και ομορφαίνει το δομημένο περιβάλλον. Ενδεικτικά:

- Λέμε ΝΑΙ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Δ.Ε.Η. με σκοπό μια μεγάλη δημόσια επένδυση για την ομαλή μετάβαση σε ένα «έξυπνο δίκτυο» μεταφοράς και διανομής ενέργειας. Και λέμε ΟΧΙ στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, όπως ο ΔΕΕΔΗΕ.

- Λέμε ΝΑΙ στην αύξηση των εσόδων του δημοσίου από συμμετοχέ


ς του σε επιχειρήσεις. Λέμε ΝΑΙ στην ενίσχυση των θέσεων του σ’ αυτές και σε νέες επενδύσεις αυτών των επιχειρήσεων. Λέμε ΟΧΙ στην εκποίηση υποδομών ή δικτύων κοινής ωφέλειας ή επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση.

- Λέμε ΝΑΙ στην αύξηση κερδοφορίας της τουριστικής μας βιομηχανίας και ΟΧΙ στην ανάλωση συγκριτικώντης πλεονεκτημάτων (ομορφιά, παράδοση, φιλία, προσιτό κόστος ζωής και ασφάλεια), ιδίως με σκοπό μια ευκαιριακή αύξηση των αφίξεων."

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Κρατική ΔΕΗ,


με... αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από τους φόρους σου και συνέχεια στο φαγοπότι εργατοπατέρων και ρουσφετιών. Θέλουν αύξηση και των... εσόδων του Δημοσίου από κρατικές επιχειρήσεις. Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι το Δημόσιο μπαίνει με τα μπούνια μέσα από τις επιχειρήσεις του, που εξακολουθεί να διοικεί η πασοκαρία, μπλε, πράσινη και κόκκινη, η οποία μια χαρά έσοδα έχει για τον εαυτό της, όχι όμως και για το Δημόσιο. Το άλλο, με την τουριστική βιομηχανία, το έδω


σα σε 15 μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα και ισχυρή ενόραση, όμως κανένας δεν μπόρεσε να καταλάβει τι εννοεί ο ποιητής.

Και καταλήγει με παράπονο ο μεγάλος πολιτικός ανήρ:

"Αλλά η κατ’ εξοχήν οπισθοδρομική συμπεριφορά ήταν η αιδήμων σιγή αυτού του κατεστημένου απέναντι σε οτιδήποτε αποτελεί βήμα εξόδου από την κρίση. Σιγή απέναντι στην δική μας πρόθεση άρσης της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας μας από τους πιστωτές. Σιγή απέναντι στην πρόθεσή μας να προικοδοτήσουμε την κοινωνική ασφάλιση με έσοδα από την δημόσια περιουσία και τα μερίσματα δημοσίων επιχειρήσεων. Σιγή απέναντι στην πρόθεσή μας να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια (Σ.Σ. Θυμάστε τον Κίμωνα Κουλούρη που μαστίγωνε τις ντομάτες για να πέσει η τιμή τους;) οι αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, η εναρμόνιση των τι


μών και οι αυθαίρετες χρεώσεις. Και, φυσικά, σιγή απέναντι στην πρόθεσή μας να επαναφέρουμε την Εθνική Τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο, με απορρόφηση από αυτήν της Τράπεζας Αττικής."

Για να μην κατηγορηθώ κι εγώ ως μέρος του κατεστημένου με την "αιδήμονα σιγή" μπροστά στα επαναστατικά σχέδια εθνικοποιήσεων της "Εκκίνησης", σας τα ανακοινώνω να χαρείτε διότι μόλις τα υιοθετήσουμε, bye bye crisis, όπως τραγουδούσαν και οι επενδυτές στη Μόρια.

Υ.Γ. Το είδος Homo Pasocus έχει ξεφτιλίσει τη βιολογία. Είναι το μόνο που δεν εξελίσσεται, δεν προσαρμόζεται στις αλλαγές του περιβάλλοντος, αλλά, παρ' όλα αυτά, επικρατεί των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .