Απεργία-ντροπή από συνδικαλιστές της ΟΣΜΕ> Δεν θέλουν τα ΚΤΕΛ στις λεωφορειακές γραμμές

Πεμπτη 15 Οκτωβριου

Εν μέσω πανδημίας και με χιλιάδες πολίτες να συνωστίζονται στις ουρές με τις μάσκες για ένα λεωφορείο

Εν μέσω πανδημίας και με χιλιάδες πολίτες να συνωστίζονται στις ουρές με τις μάσκες για ένα λεωφορείο, στην κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου για εργαζομένους σε λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και τους εργαζομένους στα ΚΤΕΛ προχώρησε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην είσοδο των ΚΤΕΛ στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Η ΟΣΜΕ κάνει λόγο για «ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας», σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της ότι «ενώ τουλάχιστον 500 λεωφορεία ιδιοκτησίας

της ΟΣΥ που έχουν αγοραστεί με χρήματα του ελληνικού λαού, παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια και μπορούν να επισκευαστούν με αμελητέο κόστος, η κυβέρνηση με τη σύμπραξη της διοίκησης της ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ, σκέφτηκε ως «λύση» για να πυκνώσουν τα αστικά δρομολόγια να αναθέσει χωρίς κανόνες, χωρίς διαφάνεια και χωρίς έλεγχο, το έργο της αστικής συγκοινωνίας του λεκανοπεδίου στους ιδιώτες των ΚΤΕΛ».

Όπως ορίζει η σύμβαση του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ Αττικής θα παραχωρηθούν στα ΚΤΕΛ 60 λεωφορειακές γραμμές ή περίπου το 20% του συγκοινωνιακού έργου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η δε, ακριβής λίστα με τις γραμμές έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την εν λόγω απόφαση το υπουργείο Μεταφορών αναθέτει στον Ο.Α.Σ.Α. να υπογράψει τη σύμβαση εκτέλεσής του, καθοριζόμενου από τα δρομολόγια αυτά, συγκοινωνιακού έργου με τα ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, τα οποία με τη σειρά τους έχουν δικαίωμα υπεκμίσθωσης μέρους του συγκοινωνιακού έργου στα ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε., Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. και ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ Α.Ε. Σύμφωνα με την απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής «στη σύμβαση θα καθορίζονται οι όροι, η εποπτεία, ο έλεγχος, το κόμιστρο και οι κυρώσεις, σχετικά με την εκτέλεση του ανωτέρω συγκοινωνιακού έργου. Η εν λόγω σύμβαση θα έχει διάρκεια δύο ετών».

https://kourdistoportocali.com/news-desk/apergia-ntropi-apo-syndikalistes-tis-osme-gt-den-theloyn-ta-ktel-stis-leoforeiakes-grammes/

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα