Πέμπτη, Οκτωβρίου 22

H Eλλάδα με τους Μητσοτάκη μικραίνει. Λύσεις δεν έχουν. Να φύγουν.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ψεύτικες φωτογραφίες απο το Καστελόριζο με μια φρεγάτα Ελληνική “δίπλα” στο Oruc Reiss. Εγκάθετοι να δηλώνουν στα parapolitika.gr (εκπομπή του Lambros kalarrytis) πως το Oruc Reis δεν πλησίασε σε απόσταση μικρότερη απο τα 12 νμ την Στρογγύλη, που είναι ψέμμα (βλέπετε απόδειξη εδώ και τον δημοσιογράφο να το αποδέχεται για να εξυπηρετεί τη κυβέρνηση). Αποτυχίες της κυβέρνησης συνεχείς στην ΕΕ, που δείχνουν προσυμφωνία με την Τουρκία σε Ανατ. Μεσόγειο και Αιγαίο να παρουσιάζονται σαν νίκες κοκ.

Δεν έφταναν αυτά και άλλα τόσα, έχουμε και τον Μητσοτάκη με την αδελφή του που πρέπει να έχει ξεφύγει απο το τρελλοκομείο, να μας λέει πως πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και γερά νεύρα, τη σοβαρότητα του καραγκιόζη. Αυτό με τις κόκκινες γραμμές της Μπακογιάννη έχει γίνει διεθνές ανέκδοτο!

Δικαιολογημένα κάποιοι αναρωτιούνται πώς ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορώνα ξαφνικά και το αποδίδουν στην παρουσία του Oruc Reis στο Καστελόριζο! Είναι γεγονός πως η πληροφόρηση για τον κορώνα δεν είναι καλή, πως τα κρούσματα μετρώνται στον γάμο του καραγκιόζη και πως τα ειδικά μέτρα απότυχαν. Η επιτροπή πρέπει να αλλάξει άμεσα όπως και η κυβέρνηση. Η αντιπολίτευση είναι ένα συμπλήρωμα της κακής φωτογραφίας της πραγματικότητας. Επίτηδες κατώτερη των περιστάσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΛΕΟΝ. Η ΧΩΡΑ ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ.

H Ελλάδα ζεί σε μια άλλη εποχή. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεπερνούν τις δυνατότητες των πολιτικών αλλά και των συμβούλων τους. Τα Ελληνικά ΑΕΙ υστερούν σε πολλά, όπως σε τεχνολογική εμπειρία και ανθρώπινο δυναμικό. Οι καλύτεροι δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα. Στη χώρα γίνεται της αρπαχτής με μια Μαφία να ελέγχει τα πάντα.

Μερικοί πιστεύουν πως το φυσικό αέριο είναι οικολογικό! Το λένε και οι ειδικοί – εγκάθετοι των εταιρειών που βγαίνουν στα ΜΜΕ και που θέλουν κέρδη απο τα κοιτάσματα για την Ελλάδα 10% αντί για πάνω απο 40%. Εχουν ξεχάσει το φυσικό αέριο που υπάρχει στο Αιγαίο, στη Θεσσαλονίκη, στην Ηπειρο, στην Πάτρα και στη Θράκη για να μη θυμάται ο κόσμος τις συμφωνίες Κώστα Μητσοτάκη και του Εφιάλτη του 2ου, που δεν θέλει να αυξήσει στα 12 νμ τα χωρικά ύδατα παντού. Σπρώχνουν τον κόσμο να θυμάται μόνο αυτό της Κρήτης.

H Eλλάδα δεν έχει υπογράψει κάποια συμφωνία με την Τουρκία που να της απαγορεύει να κάνει έρευνα μέσα στα 6 νμ και αύριο στα 12 νμ απο τις ακτές της ή ακόμη και στη στεριά. Η χώρα μας ούτε αυτό δεν το έκανε. Δεν είναι τυχαίο πως η FYROM και το Κόσσοβο είναι τίγκα στο φυσικό αέριο.

Ακολουθεί ένας χάρτης που δείχνει τα βάθη σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα. Τον δίνω για συγκρίσεις δυσκολίας εξόρυξης, όσον αφορά την παράμετρο βάθος.

Στην πολιτική και στη Γεωπολιτική/Διεθνείς Σχέσεις για να πάρεις στην εποχή μας αποφάσεις πρέπει να έχεις μεγάλες γνώσεις τεχνολογίας και ενεργειακών θεμάτων. Η οικονομική γεωγραφία δεν αρκεί πλέον για να αυτο-αποκαλείται κάποιος καθηγητής γεωπολιτικής, γεωπολιτικός αναλυτής κλπ.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ άκουσα τα παίρνει απο πρεσβείες… Αλλη μια πρωτοτυπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Που ακούστηκε το ΕΛΙΑΜΕΠ να εκπροσωπεί στις συνομιλίες με την Τουρκία το υπ. Εξωτερικών. Πού ακούστηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ να γίνεται Σύμβουλος Εθνικής ασφαλείας του Πρωθυπουργού.

Πού ακούστηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Ηλίας Μόσιαλος, να στηρίζει τις ΜΚΟ που κάνουν έλεγχο ψευδών ειδήσεων στο fb. Κάτι  έρχεται σε αντίφαση με ότι λέει το σύνταγμα. Ο εσωτερικός κανονισμός μιας εταιρείας δεν μπορεί να γίνεται “νόμος” του κράτους.

Η δημοσιογραφία των ΜΜΕ είναι είδος συναλλαγής και προπαγάνδας. 10 δημοσιογράφοι εθνικοί αποστάτες μοιράζουν την μπάλα στους στημένους σε εκπομπές τους για την Βουλή, για αντικαταστάτες των καλοπληρωμένων τούβλων της με τις δηλώσεις - μανούρες στα ΜΜΕ και τα ψηφαλάκια που αλλάζουν τον ρού της ιστορίας, όταν για κάποια μύρια τα ξεπουλιτάρια της διαφθοράς αλλάζουν κόμμα.

Μια Μαφία με προμετωπίδα μια δημοκρατία που δεν υπάρχει, συνεχίζει να κάνει κουμάντο, αρπαχτές και να ξεπουλάει τη χώρα.

EΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ EASTMED

Η Γερμανία ξαφνικά επιθυμεί αγωγούς φυσικού αερίου μόνο μέσω Τουρκίας; Κάτι άλλο πρέπει να συνέβη ενώ οι κρυφές συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν πολλοί στον κόσμο που να ξέρουν απο ηλιακά, αιολικά, φυσικό αέριο, υποβρύχια καλώδια, LNG, LHy και αγωγούς φυσικού Αερίου.  Μόνο έναν ξέρω. Εμένα. Συνεπώς το να αντιδικήσει κάποιος άλλος με τη Μέρκελ στο θέμα του EastMED υπέρ της Ελλάδας είναι χαμένο απο χέρι. Ασχετα απο αυτό, πιστεύω πως οι Μητσοτάκη υπαναχώρησαν ή θα υπαναχωρήσουν υπέρ της Τουρκίας ακόμη και στο θέμα του κορακιασμένου EASTMED και έβαλαν μπροστά την Γερμανία να κάνει τον “κακό” για να μη φανεί.

Ποτέ η Γερμανία δεν θα ερχόταν σε αντίθεση με τον Ισραήλ για γνωστούς λόγους και δεν εννοώ αυτούς που ξέρετε.

Δεν είναι άμοιρο και το τελευταίο ταξείδι του Πρωθυπουργού Mωυσή στην Αίγυπτο με θέμα την υγροποίηση του φυσικού αερίου της Κύπρου εκεί και την μεταφορά του στην Ελλάδα με πλοία LNG. Είναι το είδος του Μητσοτάκη που έκανε το πεζοδρόμιο επιστήμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .