Παρασκευή, Νοεμβρίου 6

Τα 800 ευρώ που δεν είναι 800 ευρώ του επιδόματος αναστολής – Δείτε πόσα και πότε θα τα πάρετε – Ποιοι «πονηροί» εξαιρούνται

<8087c1_epidoma_pentakosia_trianta_tessera_eyro

Το επίδομα που θα δοθεί στους εργαζομένους που θα μπουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Νοέμβριο λόγω του γενικού lockdown θα είναι 800 ευρώ. Το ποσό αυξήθηκε, καθώς διαμορφωνόταν στα 534 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το πακέτο ενίσχυσης των 3,3 δις. ευρώ περιλαμβάνει 10 παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η ειδική αποζημίωση των εργαζομένων σε αναστολή.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι: «οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων εργοδοτών ανά την επικράτεια που πλήττονται με βάση τη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, μπορούν να μπουν σε αναστολή.

Θα πάρουν αποζημίωση ειδικού σκοπού αναλογικά για το διάστημα που μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής.

Το κόστος υπολογίζεται στα 675 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και χθες που μπαίνουν σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που βρίσκονται σε αναστολή.

Επιπλέον θα καλυφθεί το δώρο Χριστουγέννων. Το πρόσθετο αυτό μέτρο είναι 215 εκατ. ευρώ».

Δηλαδή τα 800 ευρώ αντιστοιχούν σε 26,66 ευρώ ημερήσια αποζημίωση. Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας από το Σάββατο, που ισχύουν τα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να λάβουν 800 ευρώ αποζημίωση(με εξαίρεση μόνο για όσους ήδη είναι σε αναστολή σύμβασης τον Οκτώβριο και θα παραταθεί η αναστολή τους) διότι θα έχουν έχουν ήδη εργαστεί μέχρι και την Παρασκευή (06/11/2020) όπως έχει σημειώσει ο δικηγόρος και εργατολόγος Α.Μητρόπουλος.

«Στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν 611,8 ευρώ για 23 ημέρες αναστολής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους θα δοθεί μεταξύ 21 και 31 Δεκεμβρίου.

‘Οπως έγινε γνωστό, τα 800 ευρώ θα δοθούν για τους εργαζόμενους με ημερομηνία πρόσληψης έως 4 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως είναι ένα μέτρο που ισχύει μόνο για αυτόν τον μήνα. Από το Δεκέμβριο επανέρχονται τα 534 ευρώ.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το μέτρο αφορά όλους εκείνους που ήταν εργαζόμενοι στις 4 Νοεμβρίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιοι επιτήδειοι που έσπευσαν να κάνουν αθρόες προσλήψεις σήμερα (!!!) αποκλείονται του μέτρου, δηλαδή οι εργαζόμενοι που προσέλαβαν δεν θα μπορούν να μπουν σε αναστολή εργασίας.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .