Δευτέρα, Νοεμβρίου 16

Θα το τολμήσω λοιπόν...


Nikos Rouspis

Θα το τολμήσω λοιπόν...
Δεν μ' ενδιαφέρουν οι θεωρικολογούντες, εντός του φέϊσμπουκ, ψαγμένοι οι περισσότεροι τρομάρα τους, που ισχυρίζονται-ίσως και δικαίως- ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από τρία άτομα και για τρείς ημέρες, που επέβαλλε η κυβέρνηση του Κούλη, θυμίζει μέρες της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Εγώ ξέρω ότι, το πρώτο δικαίωμα που διασφαλίζεται στην Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι εκείνο του δικαιώματος της ζωής και μετά ακολουθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.
Ξέρω ακόμη ότι, σ' όλόκληρη την Ευρώπη, στο όνομα της προστασίας της ζωής λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις περιοριστικά μέτρα, καταστρατηγούνται προσωπικές ελευθερίες, πολίτες οδηγούνται καταναγκαστικά σε κατ' οίκον περιορισμούς και αναγκάζονται σε μία νέα μορφή ζωής, για την οποία δεν ήταν έτοιμοι και βέβαια δεν τους αρέσει.
Αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται με ΠΡΟΣΧΗΜΑ την προστασία της υγείας των πολιτών και την διασφάλιση του δικαιώματος στην ζωή, θα πρέπει αυτό να το αποδείξουν.
Οτι δηλαδή η ζωή των πολιτών δεν κινδυνεύει από την πανδημία του κορονοϊού και ότι οι περιορισμοί επιβάλλονται εκ του πονηρού, για να εμποδισθεί η αντίδραση του πόπολου.
Θα πρέπει όμως να εξηγήσουν και για ποιά αντίδραση του πόλολου μιλάνε όταν, για πεντέμισυ χρόνια π.χ στην Ελλάδα, δεν κουνήθηκε ούτε αριστερός πούστης, σε καθαρά δικτατορικές αποφάσεις της τραβεστί κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, με βάση τις οποίες υποθηκεύθηκε για 99 χρονια η περιουσία της Ελλάδος, εκχωρήθηκε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη, καταργήθηκαν εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Ας αποδείξουν, λοιπόν, ότι η ζωή τους δεν κινδυνεύει από τον κορονοϊο και ας βγούν μαζικά, χωρίς μάσκα, στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή δικτατορικών μέτρων, με πρόσχημα την προστασία της υγείας και της ζωής τους.
Αλλιώς ας κάνουν τα παγώνια, όπως έκαναν -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- τα επτά χρόνια της Δικτατορίας στην Ελλάδα.
Και εν πάσει περιπτώσει μπορούν να πάνε να γαμηθούνε και να μην μας ζαλίζουν τα ούμπαλα, με περισπούδαστες αναλύσεις, ενώ δεν έκαναν και δεν κάνουν τίποτα από μόνοι τους, για την προστασία της ίδιας τους της ζωή.
Αξιοι της μοίρας και των επιλογων τους είναι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .