Συναγερμός στην Ιερά Σύνοδο - Με κορονοϊό πέντε Μητροπολίτες

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Ιεράς Συνόδου μετά τα κρούσματα κορονοϊού σε ιεράρχες της.

Όπως δημοσιεύει το "ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" πέντε Μητροπολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν διαγνωστεί με τον covid-19, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. "Για λόγους προσωπικών δεδομένων δεν θα δημοσιοποιήσουμε τα ονόματά τους" σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Πηγές της Ελλαδικής εκκλησίας εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους καθώς ειδικά οι δύο από τους πέντε Μητροπολίτες έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ηλικιωμένοι.

Συναγερμός στην Ιερά Σύνοδο - Με κορονοϊό πέντε Μητροπολίτες

Αρνητικός ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ασφαλείς πληροφορίες από έγκυρους εκκλησιαστικούς κύκλους έκαναν λόγο για ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνήλθε για τον μήνα Νοέμβριο, στις 4-5-6/11.

Κατά τις ίδιες πηγές, όλα τα μέλη της ΔΙΣ, και ο πρόεδρός της, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις -Rapid test και μοριακές εξετάσεις- και βρέθηκαν αρνητικοί.

Όλοι ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας.Στην εντατική του Ευαγγελισμού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος

Στο μεταξύ, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελληνικό C-130, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, πλέον νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα στο αναπνευστικό και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η παρακολούθησή του θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεοπτικό σταθμό "εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε".

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι "το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο του Θεού". Και εν συνεχεία, έστειλε μήνυμα ότι ο χριστιανός ανήκει στον Θεό: "Mη στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. "Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν". Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς".

Με πληροφορίες από vimaorthodoxias.gr


thetoc.gr