Τρίτη, Νοεμβρίου 17

Μια οφειλόμενη απάντηση στην κ. Ακρίτα από τον Σωτήρη Τζούμα

ELENA_AKRITA_10122018

Είναι κάποιες φορές που ακούς ή διαβάζεις κάποια δήλωση, ή ένα πικρόχολο σχόλιο κλπ και η πρώτη αντίδραση είναι πολύ αρνητική. Ετοιμάζεσαι για επίθεση επί ίσοις όροις.

Και κάποιες φορές, όταν περάσει η πρώτη τρικυμία, φιλοσοφείς λιγάκι τα πράγματα και λυπάσαι στην κυριολεξία το πρόσωπο που έκανε την αρνητική δήλωση.

Και παρά τον θυμό που μας προκάλεσε προσευχόμαστε γιαυτό να το φωτίσει ο Θεός και να δει το λάθος του.Ο λόγος για την κ. Ακρίτα, η οποία έκανε ένα… άκριτο σχόλιο, το οποίο δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας, για να καταλάβουμε όλοι την τρικυμία του εγκεφάλου της αλλά και  το πόσο πεπλανημένη είναι.

Τα πικρόχολα και δηλητηριώδη σχόλια της κ. Ακρίτα  σχετικά με την Εκκλησία «σηκώνουν  και μήνυση» δηλαδή άμεση  προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αλλά ποιός από μας θα το κάνει; Το πήραν είδηση ότι λουφάζουμε και γιαυτό λέει ο καθένας ο,τι θέλει.Ο Χριστός μας  είπε ότι «εκ του περισσεύματος της καρδίας το στόμα λαλεί»… Ό,τι έχει ο καθένας μέσα του αυτό βγάζει. Ανθόκηπο έχει, λουλούδια θα δώσει. Βόθρο έχει, βοθρολύμματα θα βγάλει. Η σουπιά ρίχνει μελάνι και η σφήκα αφήνει το κεντρί της. Ο σκορπιός ότι και να του κάνεις στο τέλος θα σε τσιμπήσει. Γνωστό και από τους μύθους του Αισώπου. Έτσι είναι! Αυτοί είναι οι νόμοι της φύσης.

Το κείμενο βέβαια της κ. Ακρίτα άλλοτε θυμίζει κάτι από το «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα» εκτοξεύει δηλητήριο  (αυτό που φωλιάζει μέσα της για κάθε τι που δεν μπορεί να το φτάσει και να το ασπαστεί)!  και άλλοτε σαν την «σηπία την μελανηφόρο», η οποία αγαπά να ζει σε λασπώδεις βυθούς ρίχνει μελάνι… κι «όποιον πάρει ο Χάρος»! Αυτός ξέρετε είναι ο τρόπος ζωής της και γραφής της! Και δεν μπορεί να τον αλλάξει.

Ίσως ανήκει σε κάποια βαλσαμωμένα ανθρωπάρια που παριστάνουν τους opinion makers της χώρας μας και αμείβονται αδρά από τα συστημικά ΜΜΕ για να μας λένε τη γνώμη τους. Κάποιοι απο το είδος αυτό νοσταλγούν ημέρες και ιδεολογίες του Σιδηρούν Παραπετάσματος γιαυτό λυσσούν και μαίνονται εναντίον της Εκκλησίας, την οποία βλέπουν ως ιδεολογικό τους αντίπαλο.

Το να πολεμά κάποιος επί ίσοις όροις, με επιχειρήματα, με κόσμιο τρόπο, το αποδέχεσαι και τον αντιμετωπίζεις,δεν το κατηγορείς. «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»-άποψη η οποία δεν ανήκει στον Γάλλο φιλόσοφο Βολταίρο όπως όλοι νομίζουμε αλλά στην  Evelyn Beatrice Hall, Βρετανίδα,η οποία έγραψε την βιογραφία του Βολταίρου. Αλλά το να υβρίζεις το πιστεύω του άλλου και εν προκειμένω να χρησιμοποιείς ανίερες και ανόσιες εκφράσεις για την Πεμπτουσία της πίστεώς μας αυτό είναι το λιγότερο ανήθικο.Δεν πιστεύεις εσύ, σεβαστό. Αλλά το να με μέμφεσαι και να με γελοιοποιείς επειδή εγώ πιστεύω δεν σου το επιτρέπω. Και…Άι σιχτίρ!

Η… κυρία Ακρίτα ξεπερνά τα όρια. Και αυτό το κάνει χρόνια. Έχτισε καριέρα με αυτό. Από την εποχή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου θυμάμαι να μαζεύω υβριστικά άρθρα της κατά της Εκκλησίας και προσωπικά κατά του Χριστοδούλου . Και κάθε φορά που τα έδειχνα στον Μακαριστό Πρωθιεράρχη μου έλεγε: «παιδάκι μου αρχειοθέτησε τα εκεί που τους αξίζει, δηλαδή στα σκουπίδια! Αν της απαντήσουμε θα της δώσουμε αξία».

Ωστόσο τα χρόνια πέρασαν, η κ. Ακρίτα γέρασε, αλλά το μένος της κατά της Εκκλησίας εξακολουθεί να παρεμένει ακμαίο.Αλλά κ. Ακρίτα μου για να πιάσετε  στο στοματάκι σας  τα ιερά και τα όσια της αμωμήτου πίστεώς μας-αυτά που πιστεύουν και σέβονται εκατομμύρια Έλληνες αλλά όχι εσείς- θα πρέπει πρώτα να το πλύνετε με ροδόσταμα ή με απορρυπαντικά ταχείας δράσεως.

Δεν μπορεί το κάθε ανέραστο γυναικάριο, με έντονα συμπτώματα συνδρόμου κατωτερότητος (γεμάτη κόμπλεξ) και με μόνο όπλο στην φαρέτρα του κάποια ιδεολογικά ή προσωπικά βοθρολύματα, να εξακοντίζουν συκοφαντίες και ύβρεις εναντίον της αμωμήτου πίστεώς μας.

Και μάλιστα να  αποδίδει  ευθύνες στην Εκκλησία  για την διασπορά του κορονοϊού και να εγκαλεί τον Πρωθυπουργό που δεν έλαβε μέτρα κατά της Εκκλησίας  και δεν μας τιμώρησε.Αν πράγματι  ίσχυαν  αυτά που έγραψε για να γεμίσει τη σελίδα της,δεν θα ήταν σήμερα τίποτα όρθιο στην Ελλάδα.

Έπρεπε να της γίνει μήνυση και αγωγή για να τη δούμε να μας παρακαλεί να ανακαλέσουμε και εκείνη μετά θα … επανορθώσει! Παλιά μου τέχνη σε τέτοιες περιπτώσεις.Άλλωστε ακόμη να εξηγήσει πειστικά στον δοκιμαζόμενο λαό μας   το γεγονός ότι καταδεχότανε  κι έπαιρνε τη σύνταξη του πατρός της, ως άπορη κορασίδα, ενώ θησαύριζε ως τηλεοπτική συγγραφέας και σεναριογράφος μετά του συζύγου της, της γνωστής τηλεοπτικής σειράς βέρα στο δεξί ή στο ..αριστερό!

Στην στενόκαρδη εποχή μας κάποιοι διαθέτουν το ακαταλόγιστο και χρήζουν άμεσης βοηθείας. Εμείς ως καλοί χριστιανοί το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: «Μη στήσεις Κύριε αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην»!

 makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .