Δευτέρα, Νοεμβρίου 2

Η εκδίκηση της φύσης

Για κάποιους ανθρώπους πάντα θα φταίει κάποιος άλλος για τις άσχημες συνθήκες της ζωής τους. Έτσι και τώρα αναζητούν μανιωδώς αυτόν τον άλλον που πάντα φταίει, αυτόν που είναι υπεύθυνος για την πανδημία του κορωνοϊού. Αναπαράγουν ανόητες συνωμοσιολογικές θεωρίες για την αιτία του κακού που άλλαξε τις ζωές τους. Φταίνε οι μασόνοι, φταίνε οι εβραίοι, φταίει η τεχνολογία 5G, φταίει ο Bill Gates που καλούσε σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο εξάπλωσης μεταδοτικής νόσου και συνεπώς αυτός πρέπει να δημιούργησε τον ιό.

Οι πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες βέβαια καταλήγουν στο ότι ο συγκεκριμένος κορωνοϊός έχει φυσική προέλευση. Κανένας δε μας φταίει λοιπόν. Η φύση τον δημιούργησε για να σταματήσει την ταχεία καταστροφική της πορεία, λόγω των τραγικών επιπτώσεων που έχει το πέρασμα της ανθρωπότητας από αυτόν τον πλανήτη. Κάρμα το ονομάζουν οι ανατολικοί. Δείτε τη ζημιά στο περιβάλλον που προκαλεί ο άνθρωπος για να καταλάβετε. Καταστροφή δασών, εντατική γεωργία, υπεραλίευση, μόλυνση. Ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση. Για πολλά από αυτά, αυτό θα γίνει τις επόμενες δεκαετίες αν συνεχίσει ο άνθρωπος να καταστρέφει με τον ίδιο ρυθμό.

Προτιμούμε βέβαια να φταίει πάντα ο άλλος για ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας, γιατί αυτό είναι πιο εύκολο. Δε μας υποχρεώνει σε καμιά αυτοκριτική. Μας φταίει κάποιος άλλος, επειδή, αυτόν θέλουμε να βλέπουμε παρά τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν θέλουμε όμως ν’ αλλάξουμε κάτι πραγματικά, δεν αρκεί ν’ αλλάξουν οι εξωτερικές συνθήκες. Τελικά κι αυτή η πανδημία θα περάσει αργά ή γρήγορα, με λιγότερες ή περισσότερες ανθρώπινες απώλειες, αλλά αυτός που αναζητά αλλού ευθύνες θα παραμείνει δυστυχώς ο ίδιος. Και τελικά το χειρότερο δεν είναι η πιθανότητα ο ιός αυτός να εξαφανίσει απ’ τον πλανήτη Γη τον άνθρωπο αλλά το ότι άνθρωπος θα συνεχίσει να ζει την ίδια άθλια, μίζερη και άπληστη ζωή, εγκλωβισμένος μέσα στο μικρόκοσμό του και κοιτώντας μόνο το προσωπικό του συμφέρον. Τότε, από την επόμενη ή την μεθεπόμενη πανδημία που θα συμβεί σ’ αυτόν τον πλανήτη δε θα γλιτώσει κανείς μας.






















http://nekthl.blogspot.com/


Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .