Δευτέρα, Νοεμβρίου 30

Παράνομο εκτροφείο ζώων στον Ασπρόπυργο

ANIMAID ANIMAL RESCUE

Τα ζώα και ειδικότερα τα σκυλιά, ήταν σε άθλια κατάσταση, όπως και ο χώρος που διέμεναν


Μετά από διακριτική παρακολούθηση και πληροφορίες για παράνομο εκτροφείο ζώων, συνελήφθη  μια γυναίκα στις 29/9/2020, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας αστυνομικοί του Α.Τ. Ασπροπύργου. Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας του Ασπροπύργου είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί και να λάβει τέλος η παράνομη αυτή δραστηριότητα. Ύστερα από την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα κατασχέθηκαν  μετά από καταγραφή 9 γάτες ράτσας Σιάμ και Περσίας

και 8 σκυλιά Μαλτέζ, Τσιουάουα και Πιτ Μπουλ, στο σύνολο17 ζώα! Τα εν λόγω ζώα δεν φέρανε ηλεκτρονική σήμανση (microchip).

Τα ζώα και ειδικότερα τα σκυλιά ήταν σε άθλια κατάσταση όπως και ο χώρος που διέμεναν, όπου επιπρόσθετα δεν υπήρχε ρεύμα. Η καταγραφή έγινε σε συνεργασία με τον δήμο Ασπροπύργου και τη φιλοζωική οργάνωση ANIMAID ANIMAL RESCUE όπου και έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές.

Στην συλληφθείσα βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 8.000 ευρώ και στην δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  14/10/2020 χρεώθηκε με 5.000 ευρώ 24μήνες με 3ετή αναστολή. Επιβεβαιωμένες πηγές μας ενημέρωσαν πως την εν λόγω κυρία προσπαθούσαν να την πιάσουν πάνω από 8 χρόνια. Τα ζώα αποδόθηκαν στην φιλοζωική ANIMAID.

Η κα Ακριβή Τσούτσου,  ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Animaid Animal Rescue, μας εξέφρασε την ανακούφισή της για το τέλος του μαρτυρίου του εγκλεισμού των 17 αυτών ψυχών σε απάνθρωπες συνθήκες, όπου το φως της μέρας δεν είχαν αντικρίσει. Επιπρόσθετα επισημαίνει πως όσο αγοράζει ο κόσμος ζώα από παράνομους εκτροφείς, τις γέννες της πίσω αυλής, άλλο τόσο θα ανθεί το παράνομο εμπόριο και θα ταλαιπωρούνται αθώα πλάσματα, ενώ παράλληλα οι δρόμοι και τα κλουβιά των καταφυγίων/κυνοκομείων θα γεμίζουν συνεχώς με αδέσποτες ψυχές όπου όλοι εμείς οι εθελοντές θα προσπαθούμε να βρούμε μία δεύτερη ευκαιρία για αυτά.

Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτό!

 https://kourdistoportocali.com/i

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .