Πέμπτη, Νοεμβρίου 26

«Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»

Προς παραιτηση ο Ιερωνυμος;

Μύδροι από γερμανικά ΜΜΕ κατά της υποκριτικής στάσης της Εκκλησίας

Προσθήκη λεζάντας

Tην παραίτησή του αναμένεται να υποβάλλει στην Ιερά Σύνοδο ο Αρχιεπίσκοπος τα επόμενα 24ωρα καθώς οι γιατροί του συνέστησαν να αποφύγει κάθε έκθεση σε κίνδυνο για τους επόμενους δύο μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Εκκλησία θα μείνει ακέφαλη εν μέσω καταιγιστικών πυρών που δέχεται για την υποκρισία της. Αυτή τη φορά τα πυρά ήταν γερμανικά.

“Η προσβολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τον κορονοϊό είναι επισήμως η πρώτη ελληνορθόδοξου ιερωμένου”, γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Frankfurter Rundschau με τίτλο “Η υποκρισία δεν προστατεύει”.

H γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: “Η στάση της εκκλησίας είναι αντιφατική. Παρά την πανδημία κοινωνεί τους πιστούς όπως πάντα. Δεκάδες ή και εκατοντάδες άνθρωποι με το ίδιο κουτάλι. Μια γιορτή για τον κορωνοϊό. Η Ιερά Σύνοδος ωστόσο επιμένει ότι η θεία κοινωνία “ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών” και ότι αποτελεί “τρανή φανέρωση της αγάπης”.

Με τη στάση του εν καιρώ πανδημίας ο κλήρος έχει απολέσει επιρροή κυρίως μεταξύ των νέων”, συνεχίζει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης και σημειώνει: “Δημοσκόπηση του Μαΐου δείχνει ότι μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται την εκκλησία στη διαχείριση της πανδημίας “πολύ” ή “απολύτως”. Το 67% απάντησε ότι δεν την εμπιστεύεται “καθόλου”.

Λόγω της εκτόξευσης κρουσμάτων στη χώρα υπάρχουν πλέον αυτοκριτικές φωνές μέσα στους κόλπους της εκκλησίας. Το Σαββατοκύριακο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος επέκρινε σε επιστολή του ιερείς, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν υπογραμμίζοντας ότι: “Πιστέψαμε ότι ήμασταν υπεράνθρωποι και αποκρύψαμε την ασθένειά μας, αντί να παραδεχθούμε τα λάθη μας. Αυτό θα μας οδηγήσει στο τάφο.” Δεν είναι ντροπή για έναν ιερέα να παραδεχθεί ότι μπορεί να μολυνθεί από τον ιό, συνεχίζει ο Μητροπολίτης και κλείνει την επιστολή με τη προειδοποίηση ότι “o εγωισμός σκοτώνει”.
Πηγή: DW

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .