Κυριακή, Νοεμβρίου 29

Τα χειρότερα τρόφιμα είναι αυτά που θεωρούνται υγιεινά

Τα χειρότερα τρόφιμα είναι αυτά που θεωρούνται υγιεινά
Image by Free-Photos from Pixabay Τα χειρότερα τρόφιμα είναι αυτά που θεωρούνται υγιεινά

Τα χειρότερα τρόφιμα είναι αυτά που θεωρούνται υγιεινά

Με τον σύγχρονο πολυάσχολο τρόπο ζωής, ο καθένας θέλει γρήγορα, νόστιμα, σε λογικές τιμές και εύκολα διαθέσιμα τρόφιμα. Παρόλο, όμως, που πιστεύετε ότι κάνετε υγιείς επιλογές, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά τρόφιμα στα οποία πολλοί από εμάς αναφέρονται θεωρώντας τα υγιεινά, αλλά επί της ουσίας είναι ανθυγιεινά.

Κορνφλέικς με γάλα.

Πολλοί πιστεύουμε πως είναι ασφαλής επιλογή για πρωινό, επειδή περιέχουν γάλα, αλλά η αλήθεια είναι πως οι νιφάδες που καταναλώνουμε προσθέτουν μόνο ζάχαρη στη διατροφή μας και όχι θρεπτικά συστατικά. Και βεβαίως το αποτέλεσμα είναι να προστεθεί περισσότερο βάρος στο σώμα μας.

Δημητριακά πρωινού~Πως να ξεχωρίσετε τα υγιεινά από τα ανθυγιεινά 

Αντί γι’ αυτό προτιμήστε μούσλι με αποβουτυρωμένο γάλα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς στην κορυφή. Θα σας δώσουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες, τα λιπαρά οξέα και όλα τα θρεπτικά συστατικά.

ΌΧΙ έτοιμο μούσλι, αλλά αυτό που θα φτιάξετε ΜΌΝΟΙ ΣΑΣ: Μούσλι – Το υγιεινότερο πρωινό!

΄Τέλος, να πούμε και δυο λόγια για το πάλαι ποτέ υγιεινό γάλα, το οποίο πλέον είναι δυσεύρετο, Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής 

Όποιος μπορεί να βρεί γνήσιο γάλα είναι τυχερός. Όπως και να έχει όμως το αποβουτυρωμένο είναι μία κακή επιλογή γιατί αυτό που υποτίθεται πως βλάπτει και αφαιρείται συμπληρώνεται με υλικά που έχουν ακόμη χειρότερη επίδραση στην υγιεία. Γίνεται σχετική αναφορά στην τελευταία παράγραφο πιο κάτω, αλλά κι εδώ αναλυτικότερα: Καταρρέει ο μύθος των χαμηλών λιπαρών: Μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν

Συσκευασμένος χυμός φρούτων.

Μπορεί να σκέφτεστε πως ένα ποτήρι διατηρημένος χυμός φρούτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας, αλλά ως επί το πλείστον αυτός ο χυμός είναι γεμάτος με ζάχαρη. Προτιμήστε καλύτερα να φάτε ένα πορτοκάλι αντί να πιείτε χυμό, ή να στύψετε εσείς οι ίδιοι ένα πορτοκάλι για να πιείτε το χυμό του.

Ολόκληρο το φρούτο, πάντως, είναι πολύ καλύτερη επιλογή, γιατί προσφέρει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα μαζί με τις φυτικές ίνες που μπορεί να σας κρατήσουν χορτάτους μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το χυμό πορτοκαλιού με ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά ή άπαχο γάλα.

Δείτε Χυμοί πλούσιοι σε… ζαχαρόνερο
και Άλλο φρούτα και άλλο χυμοί του εμπορίου. Σύνδεση με καρκίνο  

«Τροφή-Φάρμακο»: Το κάθε τρόφιμο έχει κάποιες ιδιότητες και γι’ αυτό το προτιμούμε ή το απορρίπτουμε. Το πορτοκάλι λοιπόν, δεν μπορεί να αντικατασταθεί με το γάλα και δη με χαμηλά ή/και καθόλου λιπαρά, το γιατί θα το δείτε αναλυτικά στην τελευταία παράγραφο (δεν σας κρύβω, ορισμένες φορές αναρωτιέμαι τι σκέφτονται ορισμένοι όταν γράφουν ένα άρθρο που το μισό, καταρρίπτει το υπόλοιπο μισό!!)

Όσο για τον χυμό: ΌΧΙ να ΜΗΝ πίνετε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιών!

Πολλοί διαβάζοντας τις σπουδαίες ιδιότητες της βιταμίνης C, θεωρούν ότι θα πρέπει να πίνουμε πολλά ποτήρια χυμού από πορτοκάλια. Αν κάνετε αυτό, μόνο κακό θα κάνετε στο σώμα σας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που έπιναν φρέσκο χυμό πορτοκαλάδας, είχαν αναστατωμένο το ανοσοποιητικό τους σύστημα για τις επόμενες 12 ώρες. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι τροφή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, έχει πολλά σάκχαρα και επειδή δεν περιέχει φυτικές ίνες είναι σαν να κάνετε ένεση ζάχαρης στο σώμα σας.

Είναι προτιμότερο να φάτε το πορτοκάλι που έχει τις φυτικές του ίνες παρά να πιείτε χυμό πορτοκαλιών. Αν θέλετε να πάρετε μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C από τη διατροφή σας, βάλτε στον αποχυμωτή πράσινες πιπεριές και πίνετε χυμό πιπεριάς. Είναι εύγεστος, πλούσιος σε βιταμίνη C και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Τα οφέλη της κατανάλωσης τροφών με χαμηλό και μέτριο γλυκαιμικό δείκτη 

Ζυμαρικά και άσπρο ψωμί.

Το άσπρο ψωμί και τα ζυμαρικά είναι φαγητά κενών θερμίδων, αφού παρασκευάζονται από επεξεργασμένο αλεύρι. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελλιπή σε θρεπτικά συστατικά. Αντί για λευκά ζυμαρικά και άσπρο ψωμί, μπορείτε να επιλέξετε ζυμαρικά όπως και ψωμί ολικής αλέσεως ή ψωμί πολύσπορο.

Δείτε 5 λόγοι για να μην ξανά φας άσπρο ψωμί
και 10+ λόγοι να μην ξαναφάμε ζάχαρη και άσπρο αλεύρι 

Αναψυκτικά διαίτης.

Τα αναψυκτικά διαίτης είναι πραγματικά κενές θερμίδες που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσα σ’ αυτά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων τύπων καρκίνου. Αντί να καταναλώνετε αναψυκτικά διαίτης τύπου κόλα, προτιμήστε να πιείτε σκέτο νερό ή νερό με λεμόνι.

Τα αναψυκτικά είναι γνωστό πως πρόκειται για μία κακή επιλογή: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA
Ορισμένοι νομίζουν πως τα light είναι μία καλλίτερη, αλλά δεν θα μπορούσαν να κάνουν πιο λάθος: Τεχνητά γλυκαντικά-αναψυκτικά: Ευνοούν άνοια και εγκεφαλικά  

Τρόφιμα χωρίς λιπαρά.

Επειδή ένα προϊόν φέρει την ένδειξη «χωρίς λιπαρά» ή «χαμηλά λιπαρά» δεν σημαίνει πως είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορείτε να καταναλώσετε, ούτε πως είναι χαμηλότερο σε θερμίδες. Τα προϊόντα που είναι χαμηλά σε λιπαρά, ή χωρίς λιπαρά, δεν έχουν μεν λίπος, έχουν όμως προσθήκη σακχάρων ή άλλων ανθυγιεινών συστατικών.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μπορεί να έχουν μέχρι και 25% έως 44% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν περιείχαν κανονικό λίπος. Από θρεπτική άποψη, πάλι, αυτές οι τροφές δεν θεωρούνται υγιείς γιατί δεν περιέχουν θρεπτικά συστατικά.

Και για να πάμε και στο πρακτικό κομμάτι, εκείνοι που θέλουν να τρώνε υγιεινά πρέπει να διαχειρίζονται σωστά τα φυσικά τρόφιμα και να ασκούνται τακτικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χάσει κανείς βάρος και να το διατηρήσει μακριά του.

Πηγή: www.medinova.gr  

“Τροφή-Φάρμακο”: Τέλος να συμπληρώσουμε και μία σημαντική απουσία: Τα σπορέλαια και τις μαργαρίνες, τα οποία για πολλά χρόνια θεωρούταν υγιεινά απλώς και μόνο επειδή είναι φυτικά παράγωγα, αλλά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση: Μαργαρίνες-Υδρογωνομένα φυτικά έλαια: Παρεμποδίζουν βιοχημικές αντιδράσεις ζωτικής σημασίας στο σώμα

Και για να πάμε και στο πρακτικό κομμάτι, εκείνοι που θέλουν να τρώνε υγιεινά πρέπει να διαχειρίζονται σωστά τα φυσικά τρόφιμα, αλλά και να ασκούνται τακτικά.

Το παραμύθι των χαμηλών λιπαρών
Δίαιτες χαμηλών λιπαρών: Σύνδεση με ανάπτυξη φλεγμονής στον εγκέφαλο 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .