Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Πέτσας: Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα

Πέτσας: Δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και τόνισε πως «αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, τότε δεν αποκλείεται να σκληρύνουν κι άλλο έτσι ώστε να αποφύγουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας».

Ο κ. Πέτσας μίλησε στον ΣΚΑΪ και είπε πως έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. «Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος. Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας είπε: «Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους. Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό… Οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».

Για τα σχολεία είπε ότι δεν υπήρχε θέμα διασποράς, γι' αυτό και δεν έκλεισαν. Ωστόσο για τα Λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά.

Τέλος, όσον αφορά στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.