0 Κορονοϊός: Ραντεβού για εμβόλιο μέσω φαρμακείων με 1 ευρώ - Στη μάχη και τα ΚΕΠ


Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την παραλαβή των εμβολίων για τον κορονοϊό μέσα στον Ιανουάριο - Εμβολιασμοί και μέσω φαρμακείων

Η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση στην Ιστορία της Ελλάδας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού (όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr) είναι προ των πυλών. Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ, ώστε όταν φτάσουν οι πρώτες δόσεις εμβολίων στις αρχές Ιανουαρίου, να διανεμηθούν άμεσα στα κέντρα εμβολιασμού και να ξεκινήσει η διαδικασία. 

Η άυλη συνταγογράφηση στην οποία έχουν καταχωρηθεί 850.000 ασφαλισμένοι είναι μόνο ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η Πολιτεία για το ραντεβού των ασφαλισμένων. Στη μάχη μπαίνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ για όσους δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ψηφιακά κανάλια. «Θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία αυτής της χώρας, τα οποία είναι πάνω από 10.000 ως σημεία, έπειτα από μέριμνα του υπουργείου Υγείας, για να μπορέσει κανείς να κλείσει τα ραντεβού του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.  Οι πρώτες δόσεις εμβολίου της εταιρείας Pfizer αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας αμέσως μόλις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το πράσινο φως, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.Αρχές Ιανουαρίου θα αρχίσουν να γίνονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί. «Θέλουμε ένα εξάμηνο για να εμβολιάσουμε με δύο δόσεις 6 εκατομμύρια πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.  Οι Αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, δημιουργούν και δικλείδες ασφαλείας, καθώς ο πολίτης που επιθυμεί να εμβολιαστεί, θα έχει το δικαίωμα να αλλάξει το ραντεβού του, αφού ενημερώσει εγκαίρως την πλατφόρμα αλλά θα υπάρχουν περιορισμοί.  Αλλωστε, οι δόσεις των εμβολίων έχουν περιθώριο μέχρι πέντε ημερών να παραμένουν εκτός των ψυγείων βαθέως ψύξεων. Ετσι, είναι πιθανό σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο να υπάρχει η λίστα όσων θα εμβολιαστούν αλλά και λίστα με πέντε αναπληρωματικούς. Ενα ερώτημα, πάντως, που παραμένει μέχρι τώρα αναπάντητο είναι πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό.