ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ- ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Bretania --1144794-emvolio-koronoios-696x418

Για τα διαφορετικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητά τους μίλησε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης. Ο ίδιος ανέφερε ότι το 1018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται ώστε οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Όσον αφορά στην ταχύτητα που θα γίνουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας ο υφυπουργός ανέφερε ότι η μέγιστη δυνατότητα είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα, οι οποίοι όμως δεν θα γίνονται στα φαρμακεία. Στα φαρμακεία οι πολίτες θα μπορούν μόνο να κλείνουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να έρθει τρίτο κύμα πανδημίας και τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή για να το αποφύγουμε.

 makeleio.gr