Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31

Αυστηροί έλεγχοι την Πρωτοχρονιά ΕΩΣ 10.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - ΕΦΟΔΟΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Αυστηροί έλεγχοι την Πρωτοχρονιά

Αυστηρά μέτρα και εντατικοί έλεγχοι θα ισχύσουν για την Πρωτοχρονιά καθώς έως και 10.000 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια μείωσης των παραβάσεων των μέτρων από τους πολίτες όλης της χώρας. Πάντως το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. είναι πανομοιότυπο με εκείνο των Χριστουγέννων και οι παραβάσεις θα τιμωρούνται.

Από τις 10 μ.μ. σήμερα έως τις 5 αύριο το πρωί, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., στο στόχαστρο βρίσκονται και οι βίλες AirBnb που νοικιάζονται για πάρτι. Η αστυνομία θα ελέγχει μέσω social media για τυχόν ρεβεγιόν με τραγουδιστές.
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με ή χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από τη νομοθεσία ή παρατηρείται προκλητική συμπεριφορά κάποιων, η αστυνομία δικαιούται, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα, να προχωρήσει σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τον υπουργό, άδεια θα είναι η Αθήνα μετά τις 10 το βράδυ την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα εστιάσει την προσοχή της σε κεντρικά σημεία, κυρίως σε πλατείες, μέσα μαζικής μεταφοράς και κεντρικούς οδικούς άξονες.

Έλεγχοι σε σπίτια

Για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια επιτρέπονται έως και 9 άτομα, ενώ η μετάβαση στο ρεβεγιόν γίνεται με κωδικό 6 στο πενταψήφιο 13033. 

Η Αστυνομία μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατόπιν καταγγελίας, ενώ για παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκομένους 300 ευρώ. 

Τα μέτρα που θα ισχύσουν σε ναούς

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σημειώνεται ότι επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με δύο μέτρα απόσταση, και μέχρι 25 άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διήμερο των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 140.000 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 3.300 παραβάσεις και συνελήφθησαν 10 άτομα.

Τι ισχύει για μετακινήσεις εκτός νομού

Και την Πρωτοχρονιά απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε άλλο νομό, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις. Αυτές είναι:

- Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία - Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας).
 - Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας - Με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
 - Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) - Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
 - Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους - Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς.
 - Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1).
 - Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής για την επιστροφή σε αυτή).zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .