Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18

«ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ» ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ…;;; Του δικηγόρου συγγραφέα Γρηγόρη Κοσσυβάκη

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΝΕΡ. ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ.

To βραβείο της προδοσίας έλαβαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ. Τι πολιτικό σκοπό εξυπηρετεί αυτή η βράβευση;

 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ: «Το μίσος των ελληνικών κυβερνήσεων για τον ορυκτό μας πλούτο».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες – ακόμη - πληροφορίες, το Βρετανικό Μουσείο ετοιμάζεται να υποβάλει επίσημο αίτημα στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για να συναινέσει στον δανεισμό για (25 + 25) = 50 χρόνια των υπολοίπων πέντε Καρυάτιδων του Ερεχθείου, που εκτίθενται στο νέο Μουσείο τής Ακροπόλεως,

ώστε να υλοποιηθεί - επί τέλους - το «όνειρο» της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη πού τις ήθελε «όλες μαζί»…


Σύμφωνα με τις ίδιες - ανεπιβεβαίωτες, αλλά πολύ πιθανές - πληροφορίες, παρόμοιο αίτημα για τον δανεισμό επί (25+25) = 50 χρόνια του «Ηνιόχου των Δελφών», ετοιμάζεται να υποβάλει το Γαλλικό Μουσείου του «Λούβρου», επικαλούμενο μάλιστα ως επιχείρημα ότι, προς τιμήν του σπουδαίου εκθέματος, θα μετονομάσει μία μεγάλη αίθουσά του σε «Αίθουσα Ηνιόχου»!!!


 Επίσης και το Γερμανικό Μουσείο του Βερολίνου, φέρεται να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, για να «δανεισθεί» για (25+25) = 50 χρόνια, το περίφημο χρυσό «Στεφάνι της Βεργίνας», που ανακάλυψε μ ε τ α π ο λ ε μ ι κ ά ο αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης!!!

 

 (Και προφανώς γι’ αυτόν τον λόγο δεν το συναπεκόμισαν μαζί με τά άλλα κλοπιμαία αρχαιολογικά μας εκθέματα, τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, όταν εγκατέλειπαν την Ελλάδα τον Οκτώβριο 1944…).


Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή εφιαλτικές προοπτικές για τα κορυφαία εκθέματα της αρχαιοΕλληνικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς μας;;;

Δυστυχώς, με τις απίστευτα επιπόλαιες (ή μήπως δόλιες και υποβολιμαίες;;;), διατάξεις του Ν. 4761/2020 «Περί ρυθμίσεων για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο εξωτερικό κλπ.», τα παραπάνω «σενάρια» για την - νομότυπη πλέον - λεηλασία των πολύτιμων αρχαιοΕλληνικών σπαραγμάτων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, είναι εφικτή και – βεβαίως - εφιαλτική για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες.

Όταν μάλιστα οι επαίσχυντες διατάξεις του παραπάνω νόμου (ΦΕΚ Αριθ. Φύλλου 248 της 13 Δεκεμβρίου 2020), ψηφίστηκαν ήδη από «σύσσωμη» την συμπολίτευση της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (μαζί και οι αρχαιολάτρες βουλευτές κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης…), με την «ευγενική» σύμπραξη και του … «Μουσείου Μπενάκη», συγγνώμη του «ΚΙΝΑΛ», ήθελα να πώ…

Εννοείται ότι, αμέσως έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους, γι’ αυτή την απίστευτη «έμπνευση» τής Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη, για την δυνατότητα νομότυπης ξενηλασίας των Ελληνικών πολιτισμικών θησαυρών μας και πολλοί γνωστοί «ρέκτες» περί των πολιτισμικών θεμάτων εν Ελλάδι, όπως λ.χ. ο «Υψηλότατος» (κυριολεκτικά…) Γεώργιος Β’, της δυναστείας των Παπανδρέου (γνωστός – χαϊδευτικά - και ως «Γιωργάκης»…)!!!

Ο οποίος, αφού εμπέδωσε - ως φαίνεται - την διαφορετική έννοια των λέξεων «κάλτσες» και «κάλπες», περί των οποίων είχε εκφράσει στο παρελθόν κάποιες – εύλογες - αμφιβολίες του (…), τάχθηκε αμέριστα υπέρ της ενθαρρυντικής προοπτικής, οι επόμενες γενεές των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων να μαθαίνουν περί των κορυφαίων αρχαιολογικών ευρημάτων μας, επισκεπτόμενοι - κατά τις σχολικές τους εκδρομές - τα παραπάνω Μουσεία του Λονδίνου, των Παρισίων και του Βερολίνου… Τι δεν καταλάβατε;;;

Ελληνίδες και Ελληνες γρηγορείτε!!!

Οι «Εφιάλτες» είναι ήδη «εντός των τειχών» και δυστυχώς η «Κερκόπορτα» είναι πάλι ανοιχτή!!!

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.12.2020.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/50_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .