Σάββατο, Δεκεμβρίου 12

Bill Gates>Oι 7 Μεγάλες Αλλαγές στη Ζωή μας μετά την Covid-19

Tι θα συμβει στην εργασια και το real estate

Oι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων και των κατοικιών στο κέντρο των πόλεων θα πέσουν. Θα εξακολουθήσουν να ανεβαίνουν στα προάστια

Eίχε μιλήσει 5 χρόνια πριν για την Πανδημία που θα συγκλόνιζε τον κόσμο. Όπως εξήγησε στο video που ακολουθεί η νέα απειλή δεν θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος αλλά μία πανδημία. Ένας ιός όπως η ισπανική γρίπη. Έπεσε μέσα. Τώρα ο ίδιος άνθρωπος, ο Bill Gates προβλέπει 7 αλλαγές στη ζωή μας σε μία συζήτηση-podcast που είχε με την ηθοποιό Rashida Jones.

«Ο Bill Gates και ο Rashida Jones κάνουν μεγάλες ερωτήσεις»

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι παρουσιάζει τις  7 προβλέψεις του Gates για την εποχή μετά την

πανδημία>

1. Οι απομακρυσμένες συναντήσεις θα γίνουν ο κανόνας. Πριν από την πανδημία, είπε ο Gates, μπορεί να ανησυχείτε ότι ένας πελάτης θα αισθανόταν μειωμένος εάν προτείνατε μια κλήση συνδιάσκεψης και όχι μια προσωπική συνάντηση. Αλλά μετά το COVID, οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν εάν μια επαγγελματική συνάντηση (ή μια επαγγελματική εκδήλωση) – ή μια επίσκεψη στο γιατρό – είναι πραγματικά απαραίτητη ή εάν ο ίδιος στόχος μπορεί να επιτευχθεί ουσιαστικά από απόσταση. «Αυτή η ιδέα,« Πρέπει να πάω εκεί φυσικά; »Τώρα επιτρέπεται να το ρωτήσουμε», είπε

2. Η διαδικτυακή εμπειρία θα βελτιωθεί. Ο Gates προβλέπει ότι το λογισμικό θα βελτιωθεί για μια δραματικά καλύτερη εμπειρία. «Το λογισμικό ήταν κάπως ατρόμητο όταν ξεκίνησαν όλα αυτά, αλλά τώρα οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν τόσο πολύ», είπε, προσθέτοντας ότι θα «εκπλαγούμε από το πόσο γρήγορα θα καινοτομήσουμε με το λογισμικό». Aυτά είναι καλά νέα για τους διοργανωτές διαδικτυακών εκδηλώσεων – και το κοινό τους.

3. Το εταιρικό γραφείο θα κοινοποιηθεί. Θα πηγαίνουμε στο γραφείο λιγότερο συχνά, είπε ο Gates, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες θα δουν το ακίνητο τους διαφορετικά. Ο ίδιος προβλέπει ότι διαφορετικές εταιρείες θα μπορούσαν να μοιράζονται γραφεία, έχοντας τους υπαλλήλους τους να έρχονται σε διαφορετικές ημέρες.

4. Οι κοινότητές μας θα αναμορφωθούν. Τα στο κέντρο της πόλης θα είναι λιγότερο σημαντικά με περισσότερους απομακρυσμένους εργαζόμενους και τα προάστια θα γίνουν σημαντικά. Σκεφθείτε τι θα μπορούσε να σημάνει αυτό για το κέντρο της Αθήνας και τα προάστια. Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες οι τιμές των γραφείων και των επαγγελματικών χώρων στο κέντρο της Αθήνας να υποστούν καθίζηση. Το ίδιο και τα ενοίκια των κατοικιών μια και οι εργαζόμενοι και τα στελέχη των επιχειρήσεων δεν θα έχουν λόγο να μισθώνουν κατοικίες. «Στις πόλεις που είναι πολύ επιτυχημένες», είπε ο Gates, δίνοντας το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο ως παραδείγματα, «ακόμη και για το άτομο που είναι καλά αμειβόμενο, ξοδεύει ένα τρελό ποσό των χρημάτων του στο ενοίκιο» Χωρίς την ανάγκη μετακίνησης σε ένα γραφείο κάθε μέρα, οι ακριβές πόλεις θα είναι λιγότερο ελκυστικές και ένα μεγαλύτερο σπίτι σε μια μικρότερη κοινότητα θα είναι πολύ περισσότερο ελκυστικό, είπε.

5. Οι κοινωνικοί μας κόμβοι θα αλλάξουν. Σχετικά με τα παραπάνω, μπορεί να ξοδεύουμε λιγότερο χρόνο για να συναναστραφούμε με τους συναδέλφους μας και περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα στην τοπική σας κοινότητα.

6. Τα πράγματα δεν θα επανέλθουν στο φυσιολογικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. “Υπάρχει μια φάση όπου οι αριθμοί των κρουσμάτων θα είναι εξαιρετικά χαμηλοί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα εξακολουθούν να είναι αυξημένοι σε άλλα μέρη του κόσμου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αναβίωσης. «Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα παραμείνουν αρκετά συντηρητικοί στη συμπεριφορά τους, ειδικά εάν συνδέονται με ηλικιωμένα άτομα». Είναι μια απογοητευτική εκτίμηση για όσους πιστεύουν ότι ένα ευρέως διανεμημένο εμβόλιο θα σημαίνει πλήρη απόδοση για τη βιομηχανία ταξιδιωτικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων.

7. Η επόμενη πανδημία δεν θα είναι σχεδόν τόσο κακή. «Ο κύριος λόγος που θα έχει λιγότερο καταστροφικό αντίκτυπο είναι ότι θα έχουμε εξασκηθεί», είπε. Θα έχουμε διδαχθεί από χώρες όπως η Νότια Κορέα και η Αυστραλία, είπε ο Gates, “και τα εργαλεία μας για δοκιμές θα είναι πολύ καλύτερα.”

Και ποιος θα πίστευε ότι η επόμενη πρόβλεψη του Gates θα ακούγεται τόσο ελπιδοφόρα καθώς προχωράμε στο τέλος του 2020: «Δεν θα είμαστε τόσο ηλίθιοι τη δεύτερη φορά».

https://kourdistoportocali.com/news-desk/bill-gates-gt-oi-7-megales-allages-sti-zoi-mas-meta-tin-covid-19/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .