Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11

Ας θυμώσουμε επιτέλους! Μας κοροϊδεύουν!

freepen.gr
Engin_Akyurt / Pixabay
Είμαστε μπροστά στα χείριστα τούτης της ερειπωμένης χώρας! Κι εμείς εν πολλοίς μακάριοι υπό το κράτος του φόβου για τον κορωναιό, που ενσπείρουν με πομφολυγώδεις ασυναρτησίες οι Σαρδανάπαλοι της πολιτικής και οι "στρατευμένοι" λοιμωξιολόγοι και δημοσιογρλαφοι της εξαγορασμένης επιβίωσης, ζούμε τη δραματική μας ταλάντευση ανάμεσα σε δύο πόλους: της πολιτικής υποκρισίας και της πολιτικής ανικανότητας, με τον εξοβελισμό κάθε έννοιας ορθολογισμού και αίθριας προοπτικής.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Πρέπει να "υποφέρει" κανείς από βαθύτατη άγνοια ή να μη διαθέτει αυτεπίγνωση με την νηπιακή του αντίληψη, ώστε να είναι πρόθυμος να αποδεχθεί την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνουν τα πολιτικά και δημοσιογραφικά σκύβαλα.

Και μπροστά στο αδιέξοδο της άγνοιάς του ή της ευπιστίας του, του απομένει η προσφυγή στη μεταφυσική για να δώσει μια απάντηση σ' ό,τι μένει από την εμπειρία του και το διανοητικό του εξοπλισμό αναπάντητο...

'Οσο οι ακουστικοί μας πόροι δεν δονούνται από τις αναπάλσεις που φέρνουν οι ήχοι των χειρίστων και επιμένουμε στη μονότροπη και κακόηχη πολιτική μελωδία, τόσο θα βρισκόμαστε μπροστά στα τετελεσμένα. 

Να αφαιρέσουμε τις παρωπίδες, ώστε να αντιληφθούμε ότι τα χιλιόμετρα που διανύσαμε μέσα από μνημονιακές συμπληγάδες και πολιτική υποκρισία, με τις αλλοπρόσαλλες τώρα αποφάσεις για τον κορωναιό, είναι ένας αυτοεπαναλμβανόμενος αμέτρητες φορές κύκλος, με περίμετρο απελπιστικά μικρή. 

Πρέπει να θυμώσουμε με την κοροιδία και την πολιτική ασυναρτησία. Όπως πρέπει να διαγράψουμε οριστικά και ενσυνείδητα από το λεξιλόγιο μας της λέξη "λήθη", αν θέλουμε να ζήσουμε όχι μόνο σαν έθνος, αλλά σαν έθνος ελεύθερο.

Να αντικαταστήσουμε τη λήθη με το θυμό. Το θυμό εναντίον κάθε είδους πολιτικής απάτης, κάθε μορφής καταπίεσης και περιορισμού της ελευθερίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατοδολίευσης των ηθικών ελευθεριών του έθνους, άλλοτε με επικοινωιακά τεχνάσματα και εκβιαστικά διλήμματα και τώρα με τη δήθεν "μέριμνα" των Ταρτούφων πολιτικών για την υγεία μας!

Και να συντηρήσουμε τούτο το ζωτικό θυμό, που θα θρέψει τους ιστούς της ελεύθερης συνείδησης.

Freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .