Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14

Τέλη Δεκεμβρίου η "θεραπεία του Τραμπ" στην Ελλάδα - Τα μονοκλωνικά αντισώματα


Ο ομότιμος Καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, σε συνέντευξή του προς το ethnos.gr αναφέρει ότι «τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου η θεραπεία που χορηγήθηκε στον Τραμπ με τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τα ελληνικά νοσοκομεία».

Υπενθυμιζεται ότι η θεραπεία πήρε "μερική άδεια"  ως επείγουσα αγωγή στις ΗΠΑ, για να χορηγείται σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, προτού όμως αυτά χρειασθούν οξυγόνο, δηλαδή μόνον στα πρώιμα στάδια της νόσου. Το ενέσιμο φάρμακο με τα τεχνητά αντισώματα μπορεί (λένε οι Αμερικανοί) να είναι και επικίνδυνο σε άτομα που ήδη χρειάζονται οξυγόνο. Διαπιστώθηκε ότι σημαντικό ποσοστό όσων έλαβαν τα αντισώματα (ίσως τα 2/3) δεν χρειάσθηκαν τελικά οξυγόνο ή εισαγωγή σε ΜΕΘ. Οι New York Times πάντως σημειώνουν ότι ακόμα δεν ξέρουμε αν αυτά βοήθησαν τον Τραμπ, καθώς όταν ασθένησε πήρε και άλλα σκευάσματα που χορηγούνται σε όλο τον κόσμο.

'Ομως....

Στις 30 Οκτωβρίου η Regeneron σταμάτησε όλες τις πειραματικές χορηγήσεις σε βαριά νοσούντες ασθενείς "επειδή εκτιμήθηκε ότι ίσως δεν είναι ασφαλές να συνεχισθούν". Δεν έχουμε πληροφορηθεί τις επιπλοκές ή τις παρενέργειες που τυχόν παρατηρήθηκαν. Όμως και η ανταγωνίστρια εταιρεία της Regeneron, η Eli Lilly, που κι αυτή παράγει παρόμοιο σκεύασμα με αντισώματα και έχει λάβει περιορισμένη έγκριση, σταμάτησε την πειραματική χορήγηση σε νοσηλευόμενους ασθενείς με ήδη βαριά νόσο.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα όμως θεωρούνται πολύ σημαντικά γιατί ακόμα κι αν δεν βοηθούν όσους νοσούν βαριά, θα σώσουν πολλούς από τους ευάλωτους που θα τα πάρουν εγκαίρως προτού χρειασθούν οξυγόνο ή διασωλήνωση. Επίσης θα μειώσουν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας θα μπορέσει να πάρει ανάσα και να αντιμετωπίσει πιο καλά τους βαριά νοσούντες. Θεωρείται ότι με τα αντισώματα των δύο εταιρειών, θα μειωθούν σημαντικά και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ. Η οδηγία (στις ΗΠΑ τουλάχιστον, γιατί στην Ευρώπη ακόμη δεν έχει δοθεί έγκριση) είναι η ένεση αντισωμάτων να γίνεται σε ομάδες υψηλού κινδύνου άνω των 12 ετών στα πρώιμα στάδια της νόσου.

Εμβόλια και αποτελεσματικότητα

Ο καθηγητής κ. Τριανταφυλλίδης σχετικά με τα εμβόλια δήλωσε αισιόδοξος, επειδή όπως είπε ο κορονοϊός που θέλουμε να εξουδετερώσουμε δεν παρουσιάζει τις μεταλλάξεις του ιού της γρίπης.

«Θεωρητικά θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικό ένα εμβόλιο έναντι του κορονοϊού από ένα εμβόλιο εναντίον της γρίπης», είπε. Καθώς η διάρκεια της σχετικής ανοσίας είναι 8 μήνες ο καθηγητής του ΑΠΘ τόνισε ότι είναι πιθανό να χρειάζεται να γίνονται δύο εμβολιασμοί το χρόνο. Επίσης δεν απέκλεισε να γίνει ό,τι και με το εμβόλιο της γρίπης, δηλαδή να παρασκευάζεται κάθε χρόνο ένα εμβόλιο που να καλύπτει διαφορετικά στελέχη του ιού.

από slpress

 http://teleytaiaexodos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .