Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28

Η πανδημία «χτύπησε» και την πατρίδα του Άγιου Βασίλη, το Ροβανιέμι

Το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας αποδεικνύεται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Ακόμη και η επίσημη πατρίδα του Άγιου Βασίλη, το Ροβανιέμι της Λαπωνίας, έχει πληγεί από την επέλαση του κορωνοϊού.

Παρόλο που η Φινλανδία δεν έχει χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη νόσο, καθώς οι μολύνσεις σε ημερήσια βάση δεν είναι πολλές, η κατάσταση στη γειτονική Σουηδία είναι άκρως ανησυχητική.

Δεδομένης της υγειονομικής κρίσης, αναμένεται το Ροβανιέμι, που θα απευθυνθεί φέτος κυρίως στους πολίτες τους Φινλανδίας, να επισκεφτούν 35.000 ταξιδιώτες περίπου.

Από τη στιγμή που μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Βρετανία, η Φινλανδία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της με τη χώρα.

Το πλήγμα στον τουρισμό της Φινλανδίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το τουριστικό πρακτορείο ΤUI έχει ακυρώσει προγραμματισμένα ταξίδια προς τη χώρα, εν μέσω ανησυχητικής πορείας του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Η έλλειψη τουρισμού στη Λαπωνία φέτος είναι ορατή, ενώ στην περιφέρεια έχουν καταγραφεί μόνο 350 κρούσματα κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .