Σάββατο, Δεκεμβρίου 12

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ “ΝΟΝΟΥ” ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ- ΚΑΠΠΕ ΠΟΥ ΓΑΖΩΣΑΝ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΗ – ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΕΜΑΤΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

11111

Νεκρός έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δημήτρης Καπές Καπετανάκης μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε στην οδό Υμηττού στα Βριλήσσια. Ο 56χρονος περπατούσε πεζός όταν από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο άρχισαν να τον “γαζώνουν” με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το θύμα είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές τόσο για τη συμμετοχή του στο λεγόμενο “συνδικάτο του εγκλήματος” με εκβιασμούς, δολοφονίες και ληστείες.

Μία τέτοια δολοφονική επίθεση έζησε πριν 13 χρόνια και ο γνωστός ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης. Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο, έριξαν βιτριόλι στον δικηγόρο.

Ο Σαράκης υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, υποβλήθηκε σε πολλές επεμβάσεις αποκατάστασης και αναγκάστηκε για περίπου τρία χρόνια να εγκαταλείψει το επάγγελμά του.

Ο ρόλος του Καπετανάκη στο “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος του Σαράκη
Ακολούθησε σειρά καταθέσεών του στην Ασφάλεια Αττικής όπου ο ποινικολόγος μιλούσε για “ανθρώπους της νύχτας” – που αναμιγνύονται σε υποθέσεις σωματεμπορίας και εκβιάσεων – πίσω από την επίθεση εναντίον του. Ο δικηγόρος είχε προχωρήσει μάλιστα και σε αποκαλύψεις για σχέσεις μαστροπών και αστυνομικών. Είχε κατονομάσει δε ως δράστες πρόσωπα του υποκόσμου υποστηρίζοντας πως η επίθεση που δέχτηκε ήταν ένα μαφιόζικο χτύπημα από νονούς του οργανωμένου εγκλήματος με τους οποίους είχε αντιδικήσει στο παρελθόν τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ο δικηγόρος είχε καταγγείλει ότι το “συμβόλαιο θανάτου” δόθηκε από επίορκους αστυνομικούς, που είχε αντιδικία μαζί τους και μάλιστα τους είχε καταγγείλει για διαφθορά και για “άνομες σχέσεις” με το οργανωμένο έγκλημα.

Για την επίθεση σε βάρος του καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση ένας Αλβανός ποινικός ο οποίος συνελήφθη εννέα ολόκληρα χρόνια μετά το περιστατικό. Μάλιστα οι Αρχές συνέδεαν αυτή την υπόθεση και με την Κωνσταντίνα Κούνεβα στην οποία επίσης είχαν ρίξει καυστικό υγρό το 2008.

Ωστόσο, ως ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης κατηγορήθηκαν ο Δημήτρης Καπές Καπετανάκης που σκοτώθηκε σήμερα αλλά και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Γαλάτσι τον Ιούνιο του 2009.

Πότε έγινε γνωστός στις Αρχές ο “Καπές”
Πρόκειται για παλιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν γνωστός για ληστείες, εκβιασμούς και φυσικά για εμπλοκή στην υπόθεση του “Συνδικάτου του Εγκλήματος”.

Συγκεκριμένα, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του εκτελεστή του Συνδικάτου Βασίλη Σούφλα, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί το 1996 στον Ωρωπό. Υπενθυμίζεται ότι “το Συνδικάτο του Εγκλήματος”, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής είχε προχωρήσει στις δολοφονίες 11 ατόμων.

Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη το 2007. Η επίθεση είχε γίνει στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στο Νέο Κόσμο, βραδινή ώρα, τραυματίζοντας τον δικηγόρο σοβαρά. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ανάγκασαν τον Παύλο Σαράκη να βγει εκτός δικηγορικής δράσης για τουλάχιστον μια τριετία.

Δημήτρης Καπετανάκης: H μεγάλη ληστεία στη γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα”
Ο Καπετανάκης είχε συλληφθεί για τη ληστεία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου του 2001 στην γνωστή γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” με λεία 169.000.000 δραχμές.

Ο ίδιος μαζί με άλλα δύο άτομα κατάφεραν να μπουν στην εταιρεία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια φορώντας κουκούλες, έδεσαν το λογιστή με χειροπέδες σε σώμα καλοριφέρ και από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο πήραν τα χρήματα και κατάφεραν να διαφύγουν.

Δημήτρης Καπετανάκης: Η ΕΥΠ και το κύκλωμα σωματεμπορίας

Ο Καππές-Καπετανάκης είχε απασχολήσει τις Αρχές και με την εμπλοκή του στη δικογραφία της ΕΥΠ η οποία διερευνάται ήδη από τις εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες εμπλεκόταν και ο επίσης δολοφονημένος, Δημήτρης Μάλαμας.

Νωρίτερα είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που είχε δεχθεί με βιτριόλι ο ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης, ο οποίος είχε συγκρουστεί με κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικών.

Στο παρελθόν και συγκεριμένα το 2010 ο Καππές-Καπετανάκης είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπορίας. Εκείνη την περίοδο στα χέρια της ανακρίτριας έφταναν και 800 «καυτές» τηλεφωνικές συνομιλίες.

Τότε αποκαλύφθηκαν πολλά για τους «εντιμότατους φίλους» του Καππέ-Καπετανάκη, του οποίου οι επιχειρήσεις (διαφημιστική, εταιρεία που εκδίδει μια εφημερίδα και ένα περιοδικό, καθώς και μια εταιρεία ενοικιάσεως πολυτελών σκαφών) βρίσκονταν ήδη στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος.

Δημήτρης Καπετανάκης: Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας του 2010, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη επιχείρηση, το βράδυ της 28ης Μαρτίου, η οποία «καρφώθηκε» από ένστολους που συμμετείχαν  τόσο στην ίδια επιχείρηση όσο και σε προηγούμενες, ο κατηγορούμενος συνομιλούσε:
1) Με πρώην κατηγορούμενο -οπαδό του Ολυμπιακού- στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του φιλάθλου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο άνθρωπος αυτός ακούγεται στις συνομιλίες ως ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του Καπέ και αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο «ενδιάμεσος» επικοινωνεί με τον Καπέ το απόγευμα της 28ης Μαρτίου. Ο Καπές του ζητάει να μάθει «από τον φίλο του» τι γίνεται, διότι έχει σοβαρή πληροφόρηση ότι «από αύριο αρχίζει το παιχνίδι». Ο ενδιάμεσος μετά από εφτά λεπτά επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο του αρχιφύλακα, αλλά ο ένστολος του λέει ότι «έχει δουλειά, αλλά θα βρεθούν να τα πουν από κοντά».

Το βράδυ της 28ης Μαρτίου (λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη αστυνομική επιχείρηση) ο Καπές τηλεφωνεί σε μέλος της εγκληματικής ομάδας και του λέει ότι «τον πήρε τηλέφωνο ο φίλος τους», ο «βασικός μέτοχος» και ότι «η επιχείρηση εγκρίθηκε για αύριο το πρωί»!

Στις 9.23 της επομένης, ο Καπές τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του λέει ότι «ο φίλος» (ο ίδιος αστυνομικός) δεν μπορεί να μιλήσει «διότι έχουν βγει ομάδα».

Η ομάδα ήταν, βέβαια, το ολιγομελές Τμήμα της Ασφάλειας, που προσπαθούσε να συλλάβει τη συμμορία. Ανάμεσά τους και ο «λύκος», που φορούσε την «προβιά» του αστυνομικού! Εξεταζόμενος, ο αστυνομικός παραδέχτηκε τις συνομιλίες, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Όσο για τον «ενδιάμεσο», πληροφορίες τον φέρουν να ασκεί χρέη οδηγού σε εκδότη μεγάλης οικονομικής εφημερίδας.

2) Ένας ακόμα έντιμος φίλος του Καππέ-Καπετανάκη είναι ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας βορείων προαστίων. Ο «εγκέφαλος» παίρνει τηλέφωνο στις 20 Ιανουαρίου 2010 τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. (την ημέρα που εξελισσόταν η πρώτη-αναβληθείσα επιχείρηση) και με ύφος «εργοδότη», του ζητάει να τσεκάρει δύο νούμερα αυτοκινήτων, που, όπως προκύπτει, ανήκουν σε συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας.

με πλροφορίες από thetoc.gr, policenews.eu

 makeleio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .