Σάββατο, Δεκεμβρίου 5

“Πύρινος” ο Βίκτορ Ορμπάν: “Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον προϋπολογισμό της ΕΕ με τη μορφή που έχει”

Βίκτορ Ορμπάν

Η Ουγγαρία δεν μπορεί να δεχθεί τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την σημερινή μορφή του, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και το ταμείο ανάκαμψης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού δεν μπορούν να τεθούν σε ισχύ χωρίς την έγκριση της Ουγγαρίας και η Ουγγαρία δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση στην σημερινή της μορφή.

Η Ουγγαρία είναι ανοικτή σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις, αλλά είχε δικαίωμα βέτο και αν η παρούσα πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνδέει την πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς πόρους με τον σεβασμό του κράτους δικαίου παραμείνει «δεν θα υπάρξει συμφωνία», απείλησε ο ούγγρος κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.
Πολωνία και Ουγγαρία, υπόλογες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συστηματική καταπάτηση του κράτους δικαίου, έχουν μπλοκάρει πόρους ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίου ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της ύφεσης στην οποία έχουν βυθιστεί οι ευρωπαϊκές χώρες λόγω της επιδημίας.

Η Πολωνία και η Ουγγαρία οφείλουν να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα και να συμφωνήσουν για το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια.

«Η Ισπανία θέλει από την Ουγγαρία και την Πολωνία να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα», είπε η ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών στο Bloomberg TV, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες έχουν ευθύνες απέναντι στους πολίτες τους και τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .