Σάββατο, Δεκεμβρίου 5

100 νεκροί την ημέρα. Απότυχαν τα lockdown και τα ειδικά μέτρα της επιτροπής.


Η σημασία των πιθανοτήτων στα ειδικά μέτρα για τον κορωναϊό

Ο κανόνας είναι πως στον κορωναϊό πρέπει κανείς να εκτίθεται όσο το δυνατό λιγότερο είτε τοπικά είτε εν κινήσει είτε σε χρονική διάρκεια. Κανένας δεν μπορεί να ζήσει για πάντα σε ένα κλουβί ή να μη κάνει λάθη με τον κορωναϊό όταν εργάζεται, μετακινείται και ζεί γενικώς. Σημασία έχει λοιπόν να δίνει κανείς τη μικρότερη πιθανότητα στον εαυτό του να συμβεί αυτό.

Σε πολύ παλαιότερα άρθρα μου, σας εξήγησα τη σημασία της μάσκας και του μηχανικού εξαερισμού ενός χώρου για το περιορισμό των μεγαλύτερων και μικρότερων σταγονιδίων που εκπέμπονται κατά την εκπνοή, παραμέτρων που οδηγούν σε μικρότερο social distancing και συνεπώς στη λειτουργία κάποιων επιχειρήσεων, που θα ακολουθούσουν συγκεκριμένους κανόνες. Δεν μπορούν να τους βάλουν τα "ειδικός" σας.

Ενδιαφέρον έχει ένα παράδειγμα που αφορά τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών. Προφανώς ένας ιατρός που εργάζεται υπερωρίες έχει περισσότερες πιθανότητες να κολήσει τον ιό απο έναν που έχει λιγότερες.

Ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση της επαφής ενός φορέα στο σπίτι μιας οικογένειας με ηλικιωμένους επι πολλές ώρες σαν αποτέλεσμα του lockdown. Θα τους κολήσει, άν όχι τη πρώτη μέρα σίγουρα τη δεύτερη ή την τρίτη! 

Δεν με εκπλήσσει η συνεχής αύξηση των θανάτων με το lockdown. Προφανώς είναι πολλοί οι φορείς και απο τη κυβέρνηση το έχουν αποκρύψει. Τις μετρήσεις κρουσμάτων δεν τις πίστεψα ποτέ, εδώ και 9 μήνες μιλάω για το πρόβλημα.

Υπενθυμίζω δύο παλαιότερα μου άρθρα. Παρατηρείστε τις ημερομηνίες


Η κυβέρνηση αγνοώντας τους κινδύνους απο την ασθένεια, δεν έλαβε σωστά ειδικά μέτρα για να διασωθεί τουρισμός και οικονομία όταν είχε χρόνο αλλά ούτε και μετά. 

Δεν ισχύει πως "δεν υπήρχαν ή δεν υπάρχουν άλλα μέτρα να ληφθούν". Προσέξετε μιλάω για άλλα μέτρα και όχι για επιπλέον μέτρα


Η κυβέρνηση επι μήνες δεν μέτραγε με αντιπροσωπευτικό τρόπο τον αριθμό των κρουσμάτων, ανακάτευε αναλύσεις και πολλά άλλα. Δεν μπορείς να είσαι επιδημιολόγος, μέλος της επιτροπής και να το ανακαλύπτεις τώρα. Το λέω και το γράφω εδώ και 9 μήνες! Χωρίς σωστή, οργανωμένη πληροφόρηση και μαθηματική ανάλυση ειδικά μέτρα δεν μπορούν να σχεδιασθούν.

Η επιτροπή να παραιτηθεί. Είναι άσχετοι και επικίνδυνοι.


Επιδημιολογία δεν σημαίνει να μιλάς μετά την εορτή αλλά πρίν. Και εγώ σας είπα πως ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο Lockdown χρειαζόταν. Η θεωρία το λέει και αυτή τη γράφω εγώ. Άλλο η περιγραφική επιδημιολογία και άλλο η αναλυτική...

Η παραποίηση της αλήθειας στα θέματα του κορωναϊού απο αυτά που λέτε "ειδικός" στην Ελλάδα στα ΜΜΕ του Μωυσή είναι παροιμοιώδης.

Tα εμβόλια

Σήμερα δεν θα μιλήσω για τα εμβόλια σε θέματα "αιχμής", αυτά που εγώ θεωρώ "αιχμής". Θα το κάνω άλλη φορά. Υπάρχει σοβαρός λόγος.  

Θα πώ μόνο, πως τα μη κλασσικής τεχνολογίας εμβόλια (χωρίς egg) πιθανότατα θα έχουν άγνωστες παρενέργειες σε βάθος χρόνου. Σε συνέντευξη μου σε ραδιοσταθμό - και αυτό πρώτος το είπα στην Ελλάδα - μίλησα για την ύπαρξη παρενεργειών. Μετά επιβεβαιώθηκα 4 φορές τουλάχιστον!

Τα νέα εμβόλια δεν πρέπει να θεωρούνται ασφαλή α) αφού κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αν πάει κάτι στραβά απο τη χρήση τους (ούτε η εταιρεία παραγωγής τους ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΕΕ) και β) απο το γεγονός, πως όλα πήραν άδεια λόγω μεγάλης ανάγκης και χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την φάση ελέγχου 3 αλλά και τη φάση 4. Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως έχω άδικο ας ασφαλίσει απο "ατύχημα" όσους τα κάνουν για μια 5ετία. Θέλω να δώ πόσο θα στοιχίσει το καναβούρι.

Ολα τα εμβόλια έχουν τα δικά τους προβλήματα. Η διάρκεια της ανοσίας είναι απο τα σημαντικά θέματα και θα το απαντήσω ενδελεχώς εν καιρώ. Οι ιδιότητες ενός εμβολίου έχουν σχέση με τα ειδικά μέτρα που παράλληλα πρέπει να υπάρχουν και δεν εννοώ το ηλεκτρονικό φακέλλωμα, με το οποίο είμαι αντίθετος. Τα ειδικά μέτρα προβλέπονται θεωρητικά.

Τα ειδικά μέτρα είναι ένα πολυεπίπεδο και πολυπαραμετρικό πρόβλημα και δεν είναι προς αντιμετώπιση πλέον για τη παρούσα επιτροπή για το κορωναϊό, αυτή που δοκιμάστηκε και απέτυχε. Η επιτροπή αυτή και η κυβέρνηση επιβιώνουν μόνο λόγω του ελέγχου που ασκεί η κυβέρνηση στα ΜΜΕ του Μωυσή.

Οι αναφορές στα ΜΜΕ περί 95% αποτελεσματικότητας των νέων εμβολίων είναι μπούρδες των εταιρειών και βγαίνουν για λόγους διαφήμισης και για να δικαιολογήσουν μια ταχεία έγκρισή τους. 

Το εμβόλιο της γρίππης κρατάει 3-5 μήνες. Τα εμβόλια mRNA στη καλύτερη περίπτωση θα είναι της ίδιας διάρκειας. Τα εμβόλια αυτά να τα βλέπετε περισσότερο σαν φάρμακα για τον κορωναϊό παρά σαν εμβόλια. Να τα βλέπετε σαν φάρμακα άγνωστων παρενεργειών. Αυτό το έχω ξαναναφέρει παλαιότερα. Ισχύει.

Υπάρχουν πολλά να πούμε στο θέμα εμβόλια και γονιδιακές θεραπείες και θα τα πούμε εν καιρώ. Αυτά που έγραψα σήμερα για να τα καταλάβουν οι "ειδικός" και ο ΠΟΥ, θα πάρει μήνες. Βλέπετε, εγώ δεν πουλάω ούτε εμβόλια ούτε τέστς.

Ερώτημα

Αφού όλοι στην Ελλάδα δεν θέλουν τα εμβόλια mRNA των Μητσοτάκη Κικίλια Μόσιαλου, γιατί δεν αγοράζει η κυβέρνηση ΜΣΤΕ-Μιζόν κλασσικά εμβόλια κατά του κορωναϊού. Υπάρχουν στη... Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .