Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14

Ανδρέας Φικιώρης! Ο γιατρός του έρωτα και ο άγνωστος Γολγοθάς του – Αυτή είναι η ιστορία του

11111

Ο γιατρός του έρωτα και ο άγνωστος Γολγοθάς του
Ο Ανδρέας Φικιώρης ελπίζει ξανά χάρη σε μια πρωτοποριακή επέμβαση! Μπορεί μπροστά στον τηλεοπτικό φακό της εκπομπής του στο κανάλι Extra 3 ο «δρ Οζον» να χαρίζει γέλιο μέχρι δακρύων στους τηλεθεατές του, ωστόσο ο ίδιος τα τελευταία χρόνια δεν απολάμβανε τις χαρές της ζωής εξαιτίας μιας σοβαρής καρδιακής δυσλειτουργίας!

Ποιος να το φαντάζονταν ότι ο εκκεντρικός γιατρός με τη μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, που μέσω της εκπομπής του έδινε πολύτιμες ιατρικές συμβουλές για σοβαρά προβλήματα υγείας, ανέβαινε σιωπηλά το δικό του Γολγοθά!

Οπως αποκάλυψε  ο «δρ Οζον», αιτία ήταν η κολπική μαρμαρυγή, δηλαδή οι ταχυαρρυθμίες της καρδιάς, που έχουν ως αποτέλεσμα οι κόλποι της να μη συστέλλονται με κανονικό ρυθμό. Αυτή η ανωμαλία εγκυμονούσε τον κίνδυνο της δημιουργίας θρόμβου στο αίμα, που αν μεταφερόταν μέσω της κυκλοφορίας στον εγκέφαλο, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμη και έμφραγμα.

«Είχα δύο σοβαρά προβλήματα: το ένα ήταν η κολπική μαρμαρυγή, που είναι μια ηλεκτρική βλάβη, ένα είδους “βραχυκύκλωμα” με άλλα λόγια, και το άλλο ήταν ότι δεν είχα στύση. Οπως θα γνωρίζετε, για να μπορεί να έχει στύση ο άνδρας, πρέπει να δουλεύει καλά η καρδιά του. Μέσα σε τρία λεπτά ο γιατρός μου, ο καρδιοχειρουργός Χριστόφορος Κοτούλας στο “Ιασώ General”, έκανε το μαγικό κόλπο και μου έφτιαξε την κολπική μαρμαρυγή! Τώρα η καρδιά μου δουλεύει κανονικά. Στέλνει αίμα στο πέος και το κάνει ντούρο, γιατί η καρδιά και το πουλί είναι πακέτο! Τώρα πια ψάχνω για γκόμενα! Μάλιστα, το είπα και στη γυναίκα μου», λέει ξεσπώντας σε τρανταχτά γέλια και συνεχίζει: «Τώρα, λοιπόν, θα συνεχίσω να αγαπάω τη γυναίκα μου, που έτσι και αλλιώς το μόνο που θέλει από εμένα είναι να της πηγαίνω λεφτά, και εγώ θα παίρνω την αμαξάρα μου το βράδυ και θα βγαίνω έξω. Είχα καιρό να κάνω σεξ! Τώρα που πήρα φορά, ποιος με σταματάει! Μήπως πρέπει να πάω σε κανένα άλλο γιατρό να το… χαλιναγωγήσει;»

Στη συνέχεια της συζήτησης ο δρ «Οζον» γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτικός: «Σας παρακαλώ, γράψτε ότι ο Φικιώρης μπορεί να κάνει σεξ, είναι επιβήτορας! Για να το μάθουν οι φίλοι μου και να ζηλέψουν, γιατί αυτό ήταν το κόμπλεξ μου!»

Οπως περιέγραψε ο κ. Φικιώρης, εκτός από την… επίπεδη σεξουαλική ζωή, κουραζόταν πολύ εύκολα και είχε δύσπνοια, που τον δυσκόλευε πολλές φορές ακόμα και να περπατήσει. Ολα αυτά τον οδήγησαν στη μελαγχολία, ένα πρόβλημα που τον βασάνιζε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Το χειρουργείο έγινε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και κράτησε 1,5 ώρα. Την πρώτη βραδιά παρέμεινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τρεις ημέρες αργότερα πήρε εξιτήριο: «Με κράτησαν μία μέρα στη ΜΕΘ για παρακολούθηση και μετά πήγα στο δωμάτιο όπου με είχαν συνδεδεμένο μ’ ένα μόνιτορ, για να παρακολουθούν το φλεβόκομβο, δηλαδή τη μικρή λωρίδα μυϊκού ιστού που βρίσκεται στο άνω οπίσθιο τμήμα του δεξιού κόλπου της καρδιάς. Αποστολή του φλεβόκομβου είναι να ελέγχει τη συχνότητα του παλμού ολόκληρης της καρδιάς».

Ο καρδιοχειρουργός ουσιαστικά έκανε τρεις τρύπες λίγων εκατοστών από τα πλευρά και έβαλε ένα καθετήρα, με στόχο να φτάσει στην καρδιά. Εκεί ουσιαστικά έκανε ένα έγκαυμα περιμετρικά της καρδιάς, με στόχο να διορθώσει το φλεβόκομβο ώστε να δίνει το σωστό καρδιακό παλμό.

«Ηρθα στο χείλος του γκρεμού»

Η αρχή του κακού για τον κ. Φικιώρη ξεκίνησε όταν ήταν 13 ετών. Τότε γνώρισε το τσιγάρο και παρέμεινε καπνιστής μέχρι την ηλικία των 55 ετών. Το τίμημα της απόλαυσης του καπνού ήταν, φυσικά, η υγειά του: «Ημουν τόσο μ… ας! Υποθήκευσα την υγειά μου, με συνέπεια στα 55 μου να έχω γίνει 130 κιλά και να υποφέρω από τις κακές συνέπειες της παχυσαρκίας. Ολα τα είχα: χοληστερίνη, προβλήματα με το συκώτι μου, τα έντερα. Δεν μπορούσα να κάνω δέκα βήματα. Επαθα μέχρι και βαριά μελαγχολία! Πήρα, λοιπόν, τη μεγάλη απόφαση να αλλάξω τρόπο ζωής και τα κατάφερα. Το πρώτο που έκανα ήταν να κόψω το τσιγάρο και να χάσω τριάντα οχτώ κιλά. Σήμερα είμαι 61 ετών και λέω στους καπνιστές: “Μα… ς, κόψτε το τσιγάρο!” Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή του ανθρώπινου οργανισμού».

Τώρα πια ο «δρ Οζον» αισθάνεται άλλος άνθρωπος. Οπως λέει  είναι ευτυχισμένος γιατί είναι υγιής: «Το έκανα για τη γυναίκα μου, που είναι το στήριγμά μου, το παιδί μου, που είναι ναύτης 29 χρόνων, οικονομολόγος και μετά για μένα. Θέλω να πω στον κόσμο να κόψει το τσιγάρο, τους χαλάει τα αγγεία, τις βαλβίδες, τον εγκέφαλο… Τους καταστρέφει! Εμένα παραλίγο να με σκοτώσει. Ακόμα πληρώνω αυτό το λάθος μου. Μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος. Δεν υπάρχουν μυστικά για να το κόψετε. Απλά θέλει μια απόφαση!»

Σήμερα ανακοινώθηκε ο θάνατος του. Δείτε εδώ αναλυτικά

 

 https://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .