Σάββατο, Δεκεμβρίου 19

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν θα κάνετε όποιο εμβόλιο θέλετε εσείς - Θα κάνετε όποιο εμβόλιο θέλουμε εμείς». ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ: «Δεν θα φύγετε νύχτα με όποιον τρόπο θέλετε εσείς, αλλά θα «φύγετε» με οποίο τρόπο θέλουμε εμείς». ΠΩΣ ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: «ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (!) ΟΙ «ΓΕΡΜΑΝΟΙ», ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ - ΚΟΛΟΣΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ. ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Ο κ. Ali Vezvaei, CEO της επενδυτικής που «διασώζει» την e.Go, υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της… Siemens». ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΜΕ.

Ο Τραμπ απειλεί τον επικεφαλής της FDA με απόλυση αν δεν εγκρίνει απόψε το εμβόλιο.  

Και  η  Γερμανία  πιέζει  τους  επιστήμονες: Θέλει ταχύτερη αδειοδότηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην ΕΕ. 

KAFENEIO-GR: Αίτημα της Pfizer για επείγουσα έγκριση του εμβολίου...

Η επιστήμη θέλει και διαφάνεια και τιμιότητα και ειλικρίνεια. Ο λόγος του πολιτικού δεν αρκεί, γιατί δεν έχει τίποτα από αυτά τα τρία.  Ο  πανέξυπνος υφυπουργός Yγείας Β. Κοντοζαμάνης  είπε:  «από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις».

ΙΔΟΥ  ΟΙ  ΑΔΕΙΕΣ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΤΩΝ  ΕΜΒΟΛΙΩΝ:  ΤΟ  ΒΡΙΣΙΔΙ  ΤΟΥ  ΤΡΑΜΠ  ΣΤΟΥΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.  «ΓΡΙΕΣ  ΧΕΛΩΝΕΣ.  ΘΑ  ΣΑΣ  ΑΠΟΛΥΣΩ  ΑΝ  ΔΕΝ  ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΑΥΡΙΟ  ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ».  ΑΥΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ. 

ΕΤΣΙ  ΜΙΑ  ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΙΔΙΚΩΝ  ΤΟΥ  FDΑ  ΜΕ  22  ΜΕΛΗ  ΨΗΦΙΣΑΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΑΠΕΙΛΗ  ΟΠΛΟΥ.  ΟΙ  17  ΛΥΓΙΣΑΝ,  ΟΙ  4 ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΑΙ  ΕΙΠΑΝ  ΟΧΙ  ΚΑΙ  ΕΝΑΣ  ΑΠΕΙΧΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο  τρόπος  που  πάρθηκε  η  έγκριση  του  εμβολίου  μας  θυμίζει  την  απόφαση  που πήρε   η επιστημονική  επιτροπή  των  ψυχιάτρων  στις  ΗΠΑ για  το  θέμα  της  ομοφυλοφιλίας.  Επιτροπές  ομοφυλοφίλων  κυνηγούσαν  τους  ψυχιάτρους  στους  δρόμους  και  στα γραφεία  με  σωματική βία,  για να γνωματεύσουν  ότι  η  ομοφυλοφιλία δεν  είναι  ψυχοσωματική διαταραχή  αλλά μία  φυσιολογική  κατάσταση. 

Τραμπ για την καθυστέρηση της έγκρισης των εμβολίων από τον FDA: «Είναι μία γριά και αργή χελώνα».

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, άσκησε κριτική Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, επειδή καθυστερεί στην έγκριση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά του κορωνοϊού.

​Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον FDA ως μια «μεγάλη, γριά και αργή χελώνα», ενώ επίσης είπε πως πρόκειται για ένα «βαρύ γραφειοκρατικό σώμα».

Παράλληλα, ο κ. Τραμπ ζητήσε από το FDA να «σταματήσει να παίζει παιχνίδια» και να ξεκινήσει «να σώζει ζωές», εξουσιοδοτώντας τη χρήση των εμβολίων φράγματος το συντομότερο δυνατό.

Ο Τραμπ απειλεί τον επικεφαλής της FDA με απόλυση αν δεν εγκρίνει απόψε το εμβόλιο.  11/12/2020

Ή εγκρίνεις το εμβόλιο απόψε ή απολύεσαι φέρεται να είπε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, στον επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Στίβεν Χαν. Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης, ο Αμερικανός πρόεδρος, που προσπαθεί να πιστωθεί μια νίκη κατά της πανδημίας, πιέζει για γρήγορη έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BionTech, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Η FDA αναμένεται να δώσει κατ' επείγουσα έγκριση του εμβολίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται στη Βρετανία, καθώς ανεξάρτητη επιτροπή έχει δώσει «πράσινο φως». Αν εγκριθεί το Σάββατο, στις αρχές της εβδομάδας θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και τρόφιμους γηροκομείων.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό ο προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Χαν και του είπε ότι κινδυνεύει η θέση του αν δεν εγκριθεί το εμβόλιο πριν από το Σάββατο. Και μετά το τηλεφώνημα, ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος «τιτίβισε» στο Twitter παραπονούμενος ότι η FDA «είναι μια μεγάλη, γριά, αργή χελώνα. Δώσε τα καταραμένα τα εμβόλια ΤΩΡΑ, Δρ Χαν. Σταμάτα να παίζεις παιχνίδια και άρχισε να σώζεις ζωές!».

Ο ίδιος ο Χαν προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις πληροφορίες αυτές και με ανακοίνωσή του μίλησε για «αναληθή παρουσίαση του τηλεφωνήματος με τον προσωπάρχη».

Απλώς η FDA «ενθαρρύνθηκε να συνεχίσει να εργάζεται με ταχύτητα για την έγκριση του εμβολίου. Έχουμε δεσμευθεί να δώσουμε γρήγορα την έγκριση, όπως ανακοινώσαμε το πρωί».



Και  η  Γερμανία  πιέζει  τους  επιστήμονες: Θέλει ταχύτερη αδειοδότηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην ΕΕ.

 

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ασκεί πίεση στον αρμόδιο επιπτικό φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού, την ώρα που η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς ήδη άρχισαν να προχωρούν σε ανοσοποίηση.

Οι υπηρεσίες της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και του υπουργού Υγείας της Γερμανίας ασκούν πίεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και στην ΕΕ προκειμένου το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Pfizer και του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας BionNTech να λάβει άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του ως την 23η Δεκεμβρίου κι όχι ως την 29η Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται επί του παρόντος, γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Bild.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση. Οι πληροφορίες της επιβεβαιώνουν την ανυπομονησία που εκδήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, ο Γενς Σπαν.

«Όλα τα δεδομένα της BionNTech είναι διαθέσιμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει την έγκρισή τους. Η εξέταση των δεδομένων και η χορήγηση άδειας από πλευράς του EMA θα όφειλε να γίνει το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Σπαν.

«Κρίνεται η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβει δράση», προειδοποίησε ο ίδιος.

Στο μεταξύ άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη ή το Μπαχρέιν, έχουν ήδη αρχίσει τις δικές τους εκστρατείες εμβολιασμού.

Ο εκνευρισμός στο Βερολίνο μοιάζει ολοένα εντονότερος καθώς το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αναπτυχθεί από γερμανική εταιρεία και ενώ η Γερμανία πλήττεται σκληρά από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και αυτές των ομόσπονδων κρατιδίων αποφάσισαν να επιβληθεί νέο lockdown στη Γερμανία από αύριο Τετάρτη, ως τουλάχιστον την 10η Ιανουαρίου.

Ο EMA, ο οποίος έχει την έδρα του στην Ολλανδία, εξετάζει το τρέχον διάστημα τη χορήγηση αδειών χρήσης διαφόρων εμβολίων εναντίον του νέου κορονοϊού. Την περασμένη εβδομάδα έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρονται να εκλάπησαν αρχεία που συνδέονται με τις Pfizer/BionNTech.

 



ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ: «Δεν θα φύγετε νύχτα με όποιον τρόπο θέλετε εσείς, αλλά θα «φύγετε» με οποίο τρόπο θέλουμε εμείς».

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Yγείας Β. Κοντοζαμάνης

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επιβεβαιώνοντας αυτούς που υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση κατευθύνεται προς την επιλογή μονοπωλίου, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε ότι αφορά τα εμβόλια, δήλωσε ότι οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κάνουν, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης.

Το ερώτημα είναι γιατί να μην έχει δικαίωμα ο πολίτης ένα άλλο εμβόλιο πέρα από αυτό της Pfizer που επεμβαίνει στο κυτταρικό mRna των ανθρώπων; Γιατί απορρίπτουν το ισραηλινό,  το κινεζικό ή το ρωσικό εμβόλιο;

Να θυμίσουμε πω το κινεζικό το έκανε η βασιλική οικογένεια των ΗΑΕ, η Αίγυπτος, η Τουρκία κ.α, το ρωσικό έχει παραγγελθεί από δεκάδες χώρες με 1,2 εκ. πωλήσεις δόσεων, είναι πολύ πιο οικονομικό και όλοι διαβεβαιώνουν πως είναι απαλλαγμένο από παρενέργειες.

Γιατί πρέπει να πάμε σε εμβόλιο των Pfizer και της Moderna που εισχωρούν στα κύτταρα των ανθρώπων.  

Ο Β. Κοντοζαμάνης ακόμα τόνισε ότι τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται και μόλις έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρείες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

 

 

Γιατί τέσσερις εμπειρογνώμονες της FDA ψήφισαν "όχι" στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer

 

Του Sam Fazeli

Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν εξ αποστάσεως την περασμένη Πέμπτη την επιτροπή εμπειρογνωμόνων περί των εμβολίων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ να εξετάζει τα υπέρ και τα κατά της έκδοσης άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19, έναν παράγοντα - "κλειδί" που πιθανόν να αποτελέσει τομή στη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Οι εταιρείες ξεκίνησαν τη διαδικασία παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους και στη συνέχεια η επιτροπή της FDA ακολούθησε με την ανάλυσή της σχετικά με τα δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για το εμβόλιο. Το κοινό είχε την ευκαιρία να εκφράσει και εκείνο άποψη, ενώ στη συνέχεια η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συζήτησε ξανά τα δεδομένα. Μέχρις εδώ όλα καλά, καθώς πρόκειται για μια αρκετά τυπική και συνήθη διαδικασία.

Η ψηφοφορία

Η συνεδρίαση της επιτροπής κορυφώθηκε περί τις εννέα ώρες μετά την έναρξή της, όταν ζητήθηκε από τα μέλη της να ψηφίσουν εάν θα συνιστούσαν η FDA να εγκρίνει το εμβόλιο με την ακόλουθη ένδειξη: "για ενεργό ανοσοποίηση για την πρόληψη της COVID-19 που προκαλείται από τον SARS-CoV -2 σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω".

Όλοι κρατούσαν την ανάσα τους κατά τη διάρκεια των δύο λεπτών που διήρκεσε η καταμέτρηση των ψήφων και, στη συνέχεια, ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα: 17 μέλη της επιτροπής ψήφισαν ναι, τέσσερα είπαν όχι και ένα μέλος απείχε της ψηφοφορίας.

Την επόμενη ημέρα, η FDA χορήγησε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, εκκινώντας μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μαζικού εμβολιασμού στην ιστορία των ΗΠΑ. Τι συνέβη όμως με αυτές τις ψήφους;

Ίσως δεν είναι η ιδανική συνθήκη να βλέπουμε διαφωνίες σε μια τέτοια ψηφοφορία, ωστόσο είναι απόλυτα λογικό. Μερικοί ειδικοί τείνουν να σκέφτονται διαφορετικά από άλλους. Ποια ήταν ωστόσο η άποψη των διαφωνούντων;

Η σημασία της δικαιολόγησης της ψήφου

Εδώ είναι που τα πράγματα πήγαν στραβά. Η απάντηση είναι ότι δεν γνωρίζουμε. Η συνήθης διαδικασία είναι να ζητεί κανείς από τους ειδικούς οι οποίοι ψήφισαν "όχι" να εξηγήσουν το γιατί. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνεδρίαση έκλεισε αμέσως μετά την ψηφοφορία αντί να αφιερωθούν επιπλέον 10 έως 20 λεπτά για να γίνει η σχετική συζήτηση.

Αυτό είναι ατυχές, ειδικά λαμβάνοντας υπ' όψη τις επιφυλάξεις που έχουν πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ σχετικά με τα εμβόλια. Χωρίς πλήρη εξήγηση, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν οι ψήφοι αντικατοπτρίζουν πραγματική ανησυχία για το εμβολιαστικό σκεύασμα ή, όπως είναι πιο πιθανό, υπονοούν απλώς ότι χρειάζονται μερικές πιο λεπτομερείς έρευνες  σχετικά με τη χρήση του σε μια ορισμένη υποομάδα του πληθυσμού.

Εάν υπάρχει μία περίοδος κατά την οποία χρειάζεται πλήρης αποκάλυψη στοιχείων και διαφάνεια, είναι η σημερινή. Κι αυτό δεν συνέβη. Η FDA έχει την ευκαιρία να τα πάει καλύτερα αυτή την εβδομάδα, όταν και η επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου, αυτή τη φορά για να εξετάσει τα δεδομένα γύρω από το εμβόλιο της Moderna κατά της Covid-19, την Πέμπτη. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις των μελών της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων τυχόν λόγων οι οποίοι θα οδηγήσουν σε ψήφους κατά της πρόωρης, έκτακτης έγκρισης.

Το "όχι" δεν αφορούσε την ασφάλεια του εμβολίου

Όσον αφορά τις εργασίες της περασμένης εβδομάδας, πιστεύω - έχοντας παρακολουθήσει και ακούσει ολόκληρη τη συνεδρίαση - ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών συμφωνεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τους περισσότερους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του πιο ευάλωτου ηλικιωμένου πληθυσμού και εκείνων με υποκείμενα νοσήματα που τους δημιουργούν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής Covid-19.

Το βασικό σημείο διαμάχης φαίνεται να ήταν το γεγονός ότι μόλις 153 εθελοντές  στις κλινικές δοκιμές είχαν ηλικία μεταξύ 16 και 18 ετών. Είναι πολύ πιθανό οι διαφωνούντες να δίστασαν να προτείνουν έγκριση του εμβολίου γι' αυτήν την νεότερη ομάδα χωρίς περισσότερα ερευνητικά δεδομένα. Το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν να το ακούγαμε προκειμένου να είμαστε σίγουροι ή έστω να ακούγαμε ποιους άλλους λόγους θα μπορούσαν να είχαν επικαλεστεί.

Αντ' αυτού, η επιτροπή έδωσε - ακούσια - ορισμένα "πυρομαχικά" σε όσους υποτιμούν τη σημασία της χρήσης εμβολίων από θέση αρχής.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι 16χρονοι δεν είναι από βιολογική άποψη ιδιαίτερα διαφορετικοί από τους 18χρονους, τουλάχιστον από ανοσολογικής πλευράς.

Επίσης, όσοι διαφωνούντες ανησυχούν για αυτή τη νεότερη ηλικιακή ομάδα, δεν είχαν στην πραγματικότητα κανέναν λόγο να πιστεύουν ότι τα 18 χρόνια θα αποτελούσαν έναν καλύτερο ηλικιακό "κόφτη" για το εμβόλιο, καθώς τα δεδομένα δεν αποκάλυπταν πόσα άτομα 18, 19 ή 20 ετών συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή - μονάχα ότι υπήρχαν 14.690 άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών, με διάμεση ηλικία τα 46 έτη, που έλαβαν το εμβόλιο. Όμως θα έπρεπε να έχουμε ακούσει τα επιχειρήματά τους.

Τέλος, δεν έχει ουσιαστική σημασία εάν η έγκριση έκτακτης ανάγκης χορηγείται γι' αυτούς που είναι 16 ή 18 ετών, καθώς τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας θα βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στο τέλος της "ουράς" όσων πρόκειται να λάβουν εμβόλιο, με βάση τη σειρά προτεραιότητας.

Μέχρι τη στιγμή που θα έρθει η ώρα για τον εμβολιασμό τους, πιθανότατα θα έχουμε δεδομένα τόσο από τις κλινικές δοκιμές των Pfizer-BioNTech, όσο και από εκείνες της Moderna, οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο ακριβώς τους εφήβους.

Όσον αφορά τη μεγάλη εικόνα, αυτές οι τέσσερις ψήφοι δεν καθυστέρησαν την έγκριση του εμβολίου και  πιθανότατα δεν θα εμποδίσουν πολλούς Αμερικανούς από το να παραμείνουν ψύχραιμοι στη σειρά τους, περιμένοντας για ένα εμβόλιο στο μπράτσο τους. Θα ήταν όμως πολύ καλύτερα εάν είχαμε αφήσει αυτή την τελευταία συζήτηση να διεξαχθεί. 

 

 

ΗΠΑ: Το 18% της επιτροπής FDA ψήφισε κατά της έγκρισης του εμβολίου της Pfizer: «Πιθανά επικίνδυνο»! 

Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος    PRONEWS

Τέσσερα από τα 22 μέλη της επιτροπής εμπειρογνώμων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) ψήφισαν «ΟΧΙ» στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer για εκτεταμένο εμβολιασμό του πληθυσμού, καθώς υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του εμβολίου. 

Δηλαδή το 18% των μελών της επιτροπής εμπειρογνώμων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) ψήφισε κατά της έγκρισης ενός τόσο σημαντικού φαρμάκου διατυπώνοντας αμφιβολίες για την ασφάλειά του.

Μία από αυτές τις αρνητικές ψήφους προήλθε από την δρ. Οβέτα Φούλερ μία ιολόγο και ερευνητή ιογενών παθογόνων στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η Δρ Φούλερ σε συνεντεύξεις είπε είπε ότι «Ανησυχεί για τη μακροπρόθεσμη επίδραση του εμβολίου».

«Δεν έχουμε ιδέα τι κάνει το εμβόλιο mRNA-λιπιδίων messenger (σ.σ.: η τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το εμβόλιο Pfizer / BioNTech) για τους ανθρώπους μακροπρόθεσμα - δεν έχει γίνει ξανά. Και πηγαίνουμε από τα 20.000 άτομα που έχουν λάβει (σσ στις δοκιμές) αυτό το εμβόλιο σε εκατομμύρια που θα λάβουν αυτό το εμβόλιο, με πολύ περιορισμένη εκτίμηση κινδύνου», δήλωσε. 

«Επειδή βρισκόμαστε σε μια πανδημία COVID και επειδή επηρεάζονται τόσες πολλές ζωές και επειδή το κοινό πρέπει να καταλάβει, ώστε να ξέρει τι να κάνει. Ένιωσα ότι αυτό είναι σημαντικό. Μια βαριά ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικό και έτσι το παίρνω», είπε ο Δρ. Φούλερ.

Δεν είναι έλλειψη εμπιστοσύνης στην έρευνα, αλλά πιστεύει ότι δεν απαντήθηκαν ορισμένες συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τους κινδύνους. Η δρ. Φούλερ είπε ότι «περισσότερα δεδομένα θα την βοηθούσαν να είναι βέβαιη ότι έχει κάνει σωστά τη δουλειά της».

Ως ερευνητής και ειδικός στο πώς συμπεριφέρονται οι ιοί, «είχα ακόμα ερωτήσεις σχετικά με την αυτοανοσία και την υπερανοσία. Ήθελα λίγο περισσότερη έρευνα για να απαντήσει σε μερικές ακόμη ερωτήσεις προτού ανοίξει τον δρόμο για εκτεταμένους εμβολιασμούς στις μάζες».

Πριν συνεχίσετε, δείτε την χθεσινή εκπομπή του PRONEWS για τα εμβόλια και τα όσα αποκαλύπτονται σχετικά με την ασφάλειά τους:

«Είμαι εξαιρετικός υποστηρικτής των εμβολίων. Είμαι ιολόγος με εκπαίδευση, νομίζω ότι οι ιοί είναι καταπληκτικοί. Τους διδάσκω. Τα μελετώ. Μιλάω στην κοινότητα γι'αυτούς», είπε η δρ. Φούλερ. «Νομίζω ότι τα εμβόλια είναι ένας σημαντικός τρόπος που μπορούμε να σταματήσουμε ή να αποτρέψουμε λοιμώξεις, αλλά "2 ράμματα τώρα θα αποτρέψουν 9 αργότερα"» 

Η δρ. Φούλερ λέει ότι θα ήταν καλύτερα να απελευθερωθεί το εμβόλιο σταδιακά αντί να μεταφερθεί σχεδόν απευθείας από τη μελέτη σε εκατομμύρια ανθρώπους και προσθέτει ότι πιστεύει ότι μόνο δύο ακόμη μήνες ελεγχόμενων μελετών θα απαντούσαν σε ορισμένες από αυτές τις συγκεκριμένες ερωτήσεις.

«Φανταστείτε ότι έχουμε ένα ποτάμι που έχει φράξει και αντί να αφαιρούμε το φράγμα και να αφήνουμε το νερό να ρέει παντού, ας ανοίξουμε μια κλειδαριά στο φράγμα και να απελευθερώσουμε τα πράγματα σταδιακά καθώς μαθαίνουμε περισσότερα»

«Η ψήφος μου δεν ήταν "Όχι, ποτέ", η ψήφος μου ήταν "Όχι, όχι ακόμη για μια χρήση έκτακτης ανάγκης"» είπε: «Στην πραγματικότητα με εξέπληξε η ψηφοφορία. Σκέφτηκα ότι θα υπήρχαν πολύ περισσότερες ψήφοι «όχι» με βάση τον τρόπο που έγινε, οπότε ήμουν πολύ έκπληκτη που βγήκε από τους 17. Δηλαδή προς 4 προς 1. »

Η δρ. Οβέτα Φούλερ

ίναι μια απόφαση τόσο σημαντική, η δρ. Φούλερ θέλει να βεβαιωθεί ότι έχει γίνει σωστά. Γι 'αυτό ήλπιζε για περισσότερες κλινικές δοκιμές προτού ψηφίσει «ναι», ειδικά για να μάθει εάν το εμβόλιο μειώνει τη μετάδοση του COVID-19, όχι μόνο της μόλυνσης.

Εξήγησε: «Γνωρίζουμε ότι δεν μολύνονται; Γνωρίζουμε ότι εάν έχουν μολυνθεί, μεταδίδουν τον ιό; Μπορεί να μεταδοθεί από αυτούς σε άλλους ανθρώπους»; 

Μάλιστα η η δρ.Φούλερ αποκάλυψε πως και οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων στην επιτροπή της FDA δεν μπήκαν καν στην ουσία του θέματος καθώς έγιναν μέσω ίντερνετ και παρουσίασαν τεχνικές δυσκολίες!

«Νομίζω ότι η εικονική πλατφόρμα ήταν δύσκολη, Δεν μπορούσαμε να δούμε ακόμη και τους άλλους συναδέλφους στο πάνελ και νομίζω ότι αν κάποιος με είχε δει πραγματικά σε πολλά από αυτά, η γλώσσα του σώματός μου θα έλεγε ότι "δεν νομίζω ότι συζητάμε τις πιο σχετικές ερωτήσεις εδώ"», είπε.

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Έτσι θα εμβολιάσει τους Έλληνες με το mRNA - «Θα καταγράφεστε όλοι σ' ένα μητρώο - Θα σας στέλνουμε SMS».

 

Η κυβέρνηση αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού σε πρώτη φάση με το εμβόλιο mRNA της Pfizer, στο οποίο έδωσε την ονομασία «Ελευθερία». Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εθνικό μητρώο εμβολιασμού, στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όλων των Ελλήνων που κάνουν το εμβόλιο.

Το νέο ειδικό Μητρώο είναι από φέτος ενεργό και προς το παρόν καταχωρούνται τα άτομα που υποβάλλονται σε εμβολιασμό για την εποχική γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο.

Μέσω του Μητρώου, όπου εκτός από τα προσωπικά στοιχεία κάθε ατόμου θα συμπληρώνονται και στοιχεία, όπως η ημερομηνία που έλαβε την πρώτη δόση, θα υπολογίζεται και ο χρόνος χορήγησης της δεύτερης δόσης. Έτσι, ο πολίτης θα λαμβάνει sms & e-mail που θα τον ενημερώνει πως πρέπει να λάβει τη δεύτερη δόση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού. Η διάρκεια της εκστρατείας, που θα αρχίσει αμέσως μόλις η ΕΕ διανείμει τα εμβόλια της Pfizer -BioNTech στα κράτη μέλη της, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη. 

Στις 21 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα πάρει το «ΟΚ» το εμβόλιο της Pfizer.

Αυτό σημαίνει πως από τα Χριστούγεννα, αν δοθεί η έγκριση, θα μπορούν να αρχίσουν οι εμβολιασμοί, με την Γερμανία να εκτιμά πως αυτό θα γίνει πιθανότατα στις 26 Δεκεμβρίου.

Με SMS η κυβέρνηση θα ζητά να εμβολιαστούν οι πολίτες

Oι φαρμακοποιοί θα μπορούν να αναλαμβάνουν το κλείσιμο των ραντεβού για τους πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή τηλεφωνικά, στα εμβολιαστικά κέντρα. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανοίγει τρία κανάλια για την πρόσβαση των πολιτών στον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού: την άυλη συνταγογράφηση, την πλατφόρμα emvolio.gov.gr που θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες στο gov.gr και μέσω call center.

Οι περίπου 850.000 εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο με την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού, εφόσον βάσει του ΑΜΚΑ τους -και ουσιαστικά του ιατρικού ιστορικού τους- κριθεί ότι ανήκουν στις ομάδες του πληθυσμού που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και θα μπορούν να αποδεχθούν το ραντεβού απαντώντας στο σχετικό SMS ή e-mail.

Ωστόσο, όσοι πολίτες θα αναζητήσουν πρόσβαση μέσω των άλλων καναλιών, θα μπορούν να το κάνουν μέσω των φαρμακοποιών, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως συνεκτικοί κρίκοι στη μείζονα αυτή διαδικασία.

Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και πληκτρολογώντας τον ΑΜΚΑ θα μαθαίνουν πχ αν έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός του πολίτη ή θα μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό λαμβάνοντας άμεσα σε ψηφιακή μορφή όλες τις πληροφορίες και το σχετικό παραπεμπτικό.

Ομοίως θα μπορούν να απευθύνονται στους φαρμακοποιούς τους οι πολίτες για να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο που θα οριστεί για να δηλώσουν ενδιαφέρον και να κλείσουν ραντεβού βάσει του τόπου κατοικίας τους.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Ωστόσο, οι πολίτες, οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ανεξάρτητα από ηλικία, θα ενταχθούν στη δεύτερη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού Παίδων και Ενηλίκων συνεδριάζει συνεχώς και εξετάζει όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές. Όπως ανέφερε προχθές η καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, σε αυτή τη φάση δεν θα εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει, οι έγκυες και τα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 χρόνων.

Η απόλυτη προτεραιότητα δίδεται στους υγειονομικούς, τους επαγγελματίες υγείας, τους εργαζόμενους όλων των νοσοκομείων και των δομών υγείας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Ήδη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σε σχετική εισήγησή του τονίζει ότι οι υγειονομικοί εργαζόμενοι και ειδικότερα εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης υπόπτων και θετικών κρουσμάτων COVID-19 πρέπει να είναι μεταξύ των πρώτων πληθυσμιακών ομάδων που πρέπει να εμβολιαστούν, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία τους από τον SARS-CoV-2 αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του Συστήματος Υγείας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άτομα που διαβιούν σε κλειστές δομές (οίκοι ευγηρίας, θεραπευτήρια χρόνιων νοσημάτων, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.). Ειδικές κινητές ομάδες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των ατόμων που διαβιούν σε κλειστές δομές καθώς και εκείνων που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες μετακίνησης.

  

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 

 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/blog-post_17.html

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .