Πέμπτη, Δεκεμβρίου 3

Πρεσπών συνέχεια και συνέπεια … Ζάεφ: «Θα ενταχθούμε στην ΕΕ ως Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα»

 Να χαιρόμαστε την «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Σκοπιανός ηγέτης Ζόραν Ζάεφ έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο «ιστορική» είναι η Συμφωνία των Πρεσπών για τη χώρα του, η οποία οδεύει ολοταχώς προς ένταξη στην ΕΕ, αφού μετά και τη χθεσινή παρέμβαση-στήριξη των ΗΠΑ, θεωρείται θέμα χρόνου η άρση του βουλγαρικού βέτο για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Λίγες ημέρες πριν, ο αντιπρόεδρος των Σκοπίων και αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Νίκολα Ντιμιτρόφ (ΥΠΕΞ κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών), μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα είπε ξεκάθαρα σε τι ακριβώς συμφώνησε η Ελλάδα: «Ένας από τους λόγους για τους οποίους επιλύθηκε το ονοματολογικό ήταν ότι η συμφωνία με την Ελλάδα, όχι μόνο δεν επηρεάζει τη μακεδονική γλώσσα και το ζήτημα της ταυτότητας, αλλά επιβεβαιώνει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση».

Ήρθε λοιπόν και η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μιλά για «Μακεδόνες» και «μακεδονική γλώσσα» που θα ενταχθούν στην ΕΕ, για να… δέσει το γλυκό:

«Ο Μακεδονικός λαός, κοιτούσε πάντοτε και συνεχίζει να κοιτάει προς το μέλλον. Όλα τα προβλήματα, οι κατοχές και οι αποκλεισμοί ξεπεράστηκαν και ξεπεράστηκαν λόγω της επιθυμίας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή.

Έτσι είναι και τώρα. Προσβλέπουμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο μοναδικός μας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο. Αφήνουμε την απομόνωση στο παρελθόν επειδή γνωρίζουμε ότι το Μακεδονικό μέλλον είναι ευρωπαϊκό. Με αυτό το όνομα, συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις. Είναι τόσο ευρωπαϊκό όσο και Μακεδονικό. Θα ενταχθούμε ως Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα».

Πηγή: newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .