Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17

Τυχαία εγκλωβιστήκαμε στο φόβο και την πολιτική απάτη; Τυχαία η Ελλάδα είναι νικημένη χώρα;

freepen.gr
Victoria_Borodinova / pixabay
Όχι βέβαια! Η Ελλάδα είναι νικημένη από τους Έλληνες! Οι ξένοι μας βρίσκουν νικημένους. Δεν χρειάζεται να μας νικήσουν. Η πολιτική απάτη μας βρίσκει προετοιμασμένους να την υποδεχθούμε και μας βυθίζει στη μήτρα του φόβου.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Το αποτύπωμα της εθνικής παραίσθησης ότι "θα τα καταφέρουμε" ή ότι "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" συγκρούεται βάναυσα με την πραγματικότητα. Πεθαίνουν όμως οι Έλληνες. Και πεθαίνουν τα όνειρα των Ελλήνων. Με τις προσδοκίες των πολιτών να πολιορκούνται μονίμως

από τους "επιδρομείς" της παραπληροφόρησης.

Και οι πρακτικές αυτές είναι ένα παιχνίδι εξουσίας, κι όχι ουσίας. Η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι πάντα, εκτός κάποιου θαύματος, ο Οιδίποδας του Τειρεσία: "Τυφλή στα μάτια και στο νου". Οπότε η ανυπαρξία σοβαρότητας και συγκεκριμένης πορείας, καθιέρωσε για δεκαετίες το "Δεν βαριέσαι αδελφέ..".

Κάποιοι βέβαια παραμέθυσαν φανερά και καταγγέλθησαν ως άσωτοι. Και κάποιοι άλλοι κατανάλωσαν νέκταρ και αμβροσία στα δώματα του Ολύμπου, κρατώντας το προνόμιο του "πόθεν έσχες" ως να μην "έσχον". Οι δε πρόσφατοι "μετασχηματισμένοι" σε "σωτήρες" ακόμη και της υγείας μας, μας επιφυλάσσουν οδυνηρές εκπλήξεις, αφού ποδοπάτησαν κάθε έννοια ελευθερίας και ξευτέλισαν κάθε έννοια σοβαρότηατας.

Ο Έλληνας βέβαια δεν έχει μνήμη. Φοβάται την πανοραματική θέα. Μένει αγκιστρωμένος στις εντυπώσεις και υποκύπτει με την προβατοποιημένη λογική του στα εκβιαστικά διλήμματα και στο φόβο. Αυτή είναι η μεγάλη ήττα της Ελλάδας και φυσικά των Ελλήνων. Τύφλα ζητάνε οι Έλληνες, τύφλα τους προσφέρουν. Και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να μην αλλαξοπιστήσουν οι φοβισμένοι και τυφλοί πιστοί...

Αυτό σημαίνει όμως ότι η Ελλάδα κυβερνιέται τυχάρπαστα. Αυτή είναι η προκάτ μεγάλη ήττα. Με τη στάση μας νικήσαμε τον εαυτό μας και υποταχθήκαμε στο μαζικό γιουρούσι της πολιτικής ανικανότητας και της ξεφτίλας των κομμάτων. 

Ας θρηνούν κάθε φορά εκ των υστέρων κάποιες Μαγδαληνές. Νικήσαμε τη συνείδηση του Έλληνα, ώστε να μην αντιδρά. Να φοβάται. Χειμερία νάρκη. Νικήσαμε βασικά τη λογική. Νικήσαμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε ώριμα φρούτα για κάθε εκμετάλλευση και κάθε χρήση.

Και εκμηδενίσαμε τις προσωπικές και εθνικές τύψεις. Υπέροχοι, τελικά εξαθλιωμένοι, ευαπάτητοι, "απελευθερωμένοι" από κάθε προοπτική κοινωνικής προόδου και αναμφίβολα μοιραίοι...

Freepen.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .