Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18

H Γρίπη των Χοίρων (Swine Flu) του 1976 στην Αμερική... - BINTEO -


Tο ..Φιάσκο της Γρίπης του 1976...

Στο βίντεο περιλαμβάνονται ιστορικά αποσπάσματα-ντοκουμέντα από την εκπομπή 60 MINUTES του αμερικάνικου καναλιού CBS με παρουσιαστή τον Mike Wallace.

Το θέμα της εκπομπής είναι η Γρίπη των Χοίρων (Swine Flu) του 1976 στην Αμερική, όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη κάποια περιστατικά που συνέβησαν αρχικά σε στρατιώτες

(ίσως όχι και επιβεβαιωμένα όπως αναφέρεται στην εκπομπή) και προκειμένου να μην ξεσπάσει καθολική πανδημία, προώθησε ένα εμβόλιο χωρίς να έχουν ελεγχθεί όπως θα έπρεπε προηγουμένως, οι παρενέργειες, που τελικά προκάλεσε σε 4.000 ανθρώπους, (όπως αναφέρεται στην εκπομπή, αλλά ήταν πολύ περισσότεροι εν τέλει, περί τις 11.000 όπως αναφέρεται αλλού) οδηγώντας τους σε σωματικές παραλύσεις (σύνδρομο Guillain-Barre) ακόμη και στο θάνατο σε πολλούς από αυτούς.

Με το εμβόλιο αυτό εμβολιάστηκαν 46 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες και οι αποζημιώσεις που αιτούνται οι πληγέντες από τις παρενέργειες προσεγγίζει τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εκπομπή.

Όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο, οι νευρολογικές διαταραχές και ασθένειες που πιθανόν να προκαλούσε το εμβόλιο ήταν γνωστές στους Υπευθύνους των Δημοσίων Υπηρεσιών που πρότειναν το εμβόλιο, αλλά τελικά ο κίνδυνος αυτός αποσιωπήθηκε εν τέλει στο κοινό, με τις ευθύνες να μεταφέρονται από τον ένα δημόσιο λειτουργό στον άλλο (όπως θα δείτε στο βίντεο), τη στιγμή που οι Αμερικανοί πολίτες, επηρεαζόμενοι από την τηλεοπτική προπαγάνδα των διαφημιστικών σποτ του εμβολίου της γρίπης των χοίρων, έσπευδαν να εμβολιαστούν.

Τέτοια διαφημιστικά σποτ της εποχής εκείνης περιλαμβάνονται στο τέλος του βίντεο.

Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΙΝ ΑΚΟΥΕΤΩ... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...

BINTEO


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .