Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ!!! ΟΙ “ΤΣΙΟΔΡΕΣ” ΚΑΙ ΟΙ “ΣΥΨΕΣ” ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ, Ο ΚΟΥΛΗΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ – Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ LOCKDOWN ΠΟΥ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ! Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΑ…

202012021901159637

Η παράταση ενός αποτυχημένου lockdown φέρνει αναβολή απ’αόριστον στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και μάλλον χάνεται ολικά η χριστουγεννιάτικη σεζόν η οποία, έτσι ή αλλιώς, έχει απωλεστεί ήδη σε μεγάλο ποσοστό σε ότι αφορά τις την εμπορική κίνηση.

Οι λοιμοξιωλόγοι που δεν ξέρουν πλέον τι τους γίνεται και αρνούνται -ή δεν θέλουν- πεισματικά να καταλάβουν ότι ο κορωνοϊός θα εξαπλωθεί ότι και να κάνουν και απλώς τα lockdown θα φέρουν και την κοινωνικό-οικονομική καταστροφή τώρα είναι αρνητικοί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Έτσι φαίνεται πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται χρονικά, χωρίς να έχει αποφασιστεί προς το παρόν το πότε θα ανοίξει!

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Για τις αποφάσεις, αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.677 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Επίσης, ανακοινώθηκαν ακόμη 95 νεκροί και 578 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Την κατάσταση περιέγραψε  ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκρουσε καμπανάκι για οκτώ νομούς της χώρας και για τη Δυτική Αττική, ενώ επεσήμανε με έμφαση την πίεση που δέχονται λόγω κορωνοϊού οι ΜΕΘ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, ενώ αποκάλυψε την ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας.

Οπως είπε, οι ΜΕΘ είναι στο «κόκκινο», με κάλυψη 83% πανελλαδικά. Στην Αττική η πληρότητα ανέρχεται στο 77%, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 95%.

Με αυτά και με αυτά, το άνοιγμα του λιανεμπορίου ενόψει Χριστουγέννων δεν θα γίνει τελικά σημαίνοντας τον θάνατο του εμποράκου, του επιχειρηματία που έχει το μαγαζάκι του και αντί να βάλει λουκέτο από τα μνημόνια, έβαλε με τον κορονοϊό.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει σε μία μέθοδο οικονομικής καταστολής που δεν έχει κανένα νόημα αφού τα κρούσματα είναι τα ίδια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Μέχρι να το καταλάβουν, θα είναι αργά. Δεν θα έχουν όμως την τσίπα να αναλάβουν την ευθύνη για τη νέα λαίλαπα αυτοκτονιών κατεστραμμένων πολιτών που θα έρθει.

 makeleio.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .