Σάββατο, Ιανουαρίου 16

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 300 ( Ή 500) ΕΥΡΩ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ;

Όπως είναι γνωστό, χθες ο Κούλης Μητσοτάκης ανακοίνωσε αρχικά πως τα 300 ευρώ του προστίμου για τις παραβιάσεις των «υγειονομικών πρωτοκόλλων» της χούντας, θα γίνουν 500. Το ανακοίνωσε με μια ευκολία που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Καθότι, αυτός ο ζαβός γόνος τα’ χει βρει όλα έτοιμα και δεν έχει δουλέψει ούτε ένα δευτερόλεπτο στη ζωή του, για να δει πως βγαίνει το ψωμάκι – και το 39% των Ελλήνων τον ψήφισαν για πρωθυπουργό τους, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία…

Μερικές ώρες αργότερα, το πήρε προσωρινά πίσω, λέγοντας πως θα κρίνει το επόμενο 10ήμερο, ανάλογα με τη… συμπεριφορά των υπηκόων του.

Ερώτημα: είναι το πρόστιμο των 300 ή των 500 ευρώ (από 150 που ήταν τις δύο πρώτες μέρες), εισπρακτικό μέτρο; Ή μήπως κάτι άλλο;

Άκρως αντι-εισπρακτικό μέτρο είναι το πρόστιμο των 300 ευρώ! Κι είναι τέτοιο, διότι αφενός μεν τα όργανα –πλην ολίγων φανατικών οπαδών του Μητσοτάκη, που θα έκοβαν πρόστιμο και στη μάνα που τους γέννησε!- διστάζουν να ρίξουν τόσο μεγάλο πρόστιμο και περιορίζονται σε συστάσεις. Αφετέρου, επειδή ακριβώς το ποσόν είναι τερατώδες, πάνω από το 85% των προστίμων δεν έχει πληρωθεί, κι ούτε πρόκειται να πληρωθεί ποτέ. Και βέβαια, η κυβέρνηση τα γνωρίζει αυτά, αλλά δεν κάνει το ποσόν των προστίμων πιο «προσιτό». Γενικώς δεν ενδιαφέρεται να εισπράξει η χούντα Μητσοτάκη, διότι αν ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο δεν θα έκανε και το lockdown, από το οποίο το κράτος χάνει πολλά δισεκατομμύρια κάθε μήνα! Αντιθέτως, σκοπός του Μητσοτάκη είναι να… μην εισπράξει, ώστε να δημιουργηθεί «μαύρη τρύπα» στην οικονομία και να μας φορτώσει νέα Μνημόνια!  

Επανερχόμεθα όμως… Δεν είναι εισπρακτικό, είναι όμως τρομοκρατικό το πρόστιμο των 300 ευρώ σήμερα και ίσως των 500 μετά από ένα δεκαήμερο. Σκοπός είναι να τρομοκρατηθούν οι πολίτες, ώστε να υποταχθούν στη μοίρα που τους επιφυλάσσει το κάθαρμα ο Μητσοτάκης και οι διεθνείς του αφέντες! 

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως… Ένα «πατριωτάκι» αντέδρασε σφοδρά στο πισωγύρισμα του Μητσοτάκη κι έκανε tweet με τα… παράπονά του: «Κακώς @Kmitsotakis διατηρείται το πρόστιμο των 300 ευρώ για δέκα μέρες. Το σωστό θα ήταν 500 ευρώ για δέκα μέρες κι αν δεν υπάρχει συμμόρφωση να πάει στα 1.000 ευρώ και καταβολή μέσα σε μια ώρα από την ώρα της επίδοσης. Αρκετά πια με τους ανεύθυνους που μας κρατάνε σε καραντίνα». Ο Βασιλάκης ο Τσιάρτας, ο παρτενέρ του Μπουμπούκου στο τένις, στο Εκάλη Κλαμπ. Χου μωρή ρόμπα ξεκούμπωτη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .