Σάββατο, Ιανουαρίου 16

Όλες οι αναμνήσεις μας σε κίτρινο χαρτί

  in 

Που όμως δεν θα ξεθωριάσουν ποτέ τελείως. Τα χρόνια περνούν όμως στο μυαλό μας μένουν κάτι βράδια και κάτι πρωινά. Κάτι εικόνες και κάποιες μυρωδιές. Μουσικές και γέλια. Και όλα αυτά σαν από πείσμα το μυαλό μας αρνείται να τα ξεχάσει, να τα διαγράψει ώστε να αδειάσει το μέρος για κάτι περισσότερο σημαντικό. Όμως υπάρχει αλήθεια πιο σημαντικό από εκείνες τις στιγμές, τις μακρινές στιγμές όπου ο νους μας επιστρέφει ξανά και ξανά όταν θέλει να νοιώσει κάτι όμορφο, ευχάριστο και νοσταλγικό;

Μάλλον όχι, γιατί για αυτές τις αναμνήσεις στην πραγματικότητα ζούμε, αξίζει να ζούμε και τελικά εξαιτίας τους το ταξίδι μας είναι τόσο πολύτιμο.

Αγαπάμε όταν αγαπάμε, γελάμε όταν το νοιώθουμε και ρουφάμε κυριολεκτικά αυτές τις ανάσες ευτυχίας για όταν θα το έχουμε περισσότερο ανάγκη. Όταν θα πρέπει να αναλογιστούμε γιατί παλεύουμε, γιατί επιμένουμε στον δρόμο που βρισκόμαστε, όταν θα πρέπει να πάρουμε κουράγιο και δεν θα είναι κανείς εκεί για να μας σηκώσει. Όταν θα πρέπει να σηκωθούμε μόνοι μας με μόνη συντροφιά εκείνες τις ασήμαντες αναμνήσεις. Ένα χαρτί που τσαλακώνεται,μια φωτιά που ανάβει, ένα ζεστό πιάτο με το αγαπημένο μας φαγητό, ένα γνώριμο τρυφερό χέρι που μας κρατάει, μια αγκαλιά που τόσο θα είχαμε ανάγκη και αυτή την στιγμή. Όλα αυτά λοιπόν, θα δηλώνουν παρόν στην πολύπλοκη ζωή μας με τον πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο. Τόσο ζεστά και τόσο γλυκά, όσο μια απαλή καληνύχτα.

D.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .