Δευτέρα, Ιανουαρίου 25

Η Κίνα παρουσίασε το πρώτο μαγνητικό τρένο που φτάνει τα 620 χλμ/ ώρα!!! Δείτε το σχετικό βίντεο



Σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση προχώρησε η Κίνα, που έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες από το πρωτότυπο ενός τρένου που χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 620 χιλιόμετρων την ώρα.

Το τρένο κινείται σε υπεραγωγούς υψηλών θερμοκρασιών και μοιάζει σα να επιπλέει πάνω σε

μαγνητισμένες ράγες. Το πρωτότυπο, μήκους 21 μέτρων, παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ στην πόλη Chengdu της επαρχίας Σιτσουάν, στις 13 Ιανουαρίου. Ερευνητές του πανεπιστημίου κατασκεύασαν παράλληλα ράγες μήκους 165 μέτρων για να παρουσιάσουν μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα «τόσο της όψης όσο και της αίσθησης του τρένου όταν θα εκτελεί δρομολόγια», σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Xinhua.


Ο καθηγητής He Chuan, του Southwest Jiaotong University, που εργάστηκε στο εγχείρημα, υποστήριξε πως το τρένο θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε διάστημα τριών έως δέκα ετών. Όπως σημείωσε, στη Σιτσουάν εντοπίζονται σπάνιοι πόροι οι οποίοι βοηθούν στην κατασκευή μόνιμων μαγνητικών ραγών που βοηθούν στο να πραγματοποιούνται τα πειράματα γρηγορότερα.

Στην Κίνα αναπτύσσεται το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας που εκτείνεται σε πάνω από 37.000 χιλιόμετρα αλλά έχει δρομολογηθεί και το γρηγορότερο τρένο του κόσμου. 
Το πρώτο τρένο με τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης ξεκίνησε τα δρομολόγια στην Κίνα το 2003 αγγίζοντας τα 431 χιλιόμετρα την ώρα και μεταφέρει επιβάτες στο αεροδρόμιο της Σαγκάης. Παράλληλα η Κίνα εργάζεται πυρετωδώς για την βελτίωση των υποδομών εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το 2022 στο Πεκίνο. Στις αρχές του 2020 η Κίνα αποκάλυψε ένα νέο δίκτυο υψηλής ταχύτητας μήκους 174 χιλιομέτρων που συνδέει το Πεκίνο με την πόλη Τσανγκζιακού όπου θα πραγματοποιηθούν αγώνες. Ο χρόνος ταξιδιού ανάμεσα στις δύο πόλεις μειώθηκε από τις τρεις ώρες στα 47 λεπτά.


https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2021/01/620.html

 xeirobombidida.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .