Κυριακή, Ιανουαρίου 17

Κόπωση: Βιταμίνες για ανάκτηση των χαμένων μας δυνάμεων

Κόπωση: Βιταμίνες για ανάκτηση των χαμένων μας δυνάμεων

Κόπωση: Βιταμίνες για ανάκτηση των χαμένων μας δυνάμεων

Οι βιταμίνες είναι πολύτιμος σύμμαχος της φυσιολογικής κατάστασης του οργανισμού μας, αλλά και της διατήρησης και προάσπισης της υγείας μας.
Με άλλα λόγια οι βιταμίνες είναι ουσίες απαραίτητες για την ομαλή και αποδοτική λειτουργία του μεταβολισμού του ανθρώπου. Κόπωση: Βιταμίνες για ανάκτηση των χαμένων μας δυνάμεων

Λέγοντας μεταβολισμό, εννοούμε όλες εκείνες τις αντιδράσεις και τις διεργασίες που γίνονται στα κύτταρα του σώματός μας, ώστε αυτά ανάλογα με τις περιστάσεις να είναι σε θέση να επιτελέσουν την αποστολή τους.

Ένα βασικό μέρος του κυτταρικού μεταβολισμού αφορά την εξασφάλιση της απαραίτητης για τα κύτταρα ενέργειας (πρόκειται για τον ενεργειακό μεταβολισμό), για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να ανανεωθούν και να αντεπεξέλθουν στο ρόλο τους.

Όργανα του σώματός μας, όπως είναι η καρδιά, ο εγκέφαλος κι οι μύες που επιτελούν αυξημένο μηχανικό έργο, είναι λογικό να έχουν και μεγάλες ενεργειακές ανάγκες, οπότε κι ο ρυθμός του ενεργειακού τους μεταβολισμού θα πρέπει να είναι αυξημένος.

Αν ο ρυθμός παραγωγής ενέργειας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του οργανισμού μας, τότε υπάρχει ενεργειακό έλλειμμα που εκδηλώνεται με αίσθημα κόπωσης.

Αφού οι βιταμίνες εμπλέκονται στο μεταβολισμό αυτό, είναι επόμενο, ότι για τον ταχύτερο ρυθμό του και την εξασφάλιση της ζητούμενης ενέργειας είναι απαραίτητη η ενισχυμένη πρόσληψη τους.

Είναι γνωστό ότι μερικές βιταμίνες βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα και κάποιες σε άλλα.

Για να υπάρχει λοιπόν μία επαρκής πρόσληψη τους, πρέπει η διατροφή μας να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει μία ικανοποιητική ποσότητα από όλα τα ωφέλιμα τρόφιμα, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια.

«Φάρμακο» η μεσογειακή διατροφή, αλλά του 1960 που ελάχιστοι Έλληνες πλέον ακολουθούν  

Αυστηρές ή επιστημονικά αβάσιμες δίαιτες για απώλεια βάρους, οδηγούν πολλές φορές σε μειωμένη πρόσληψη μερικών βιταμινών, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες τους κατά το μαγείρεμα και τη συντήρηση των τροφίμων. Ορισμένες βιταμίνες των τροφίμων απορροφώνται σε μικρό ποσοστό από το έντερο (π.χ. το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Β12, το β-καροτένιο).

Από την άλλη πλευρά, το έντονο κοινωνικό-οικονομικό και επαγγελματικό άγχος που κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή, οδηγεί σε αυξημένο ρυθμό του μεταβολισμού και κατά συνέπεια στην ανάγκη για συμπληρωματική πρόσληψη βιταμινών.

Αν τούτο δεv συμβεί, τότε το άτομο εμφανίζει το αίσθημα της σωματικής αδυναμίας, της πνευματικής κόπωσης, που συνδυάζονται με μία αρνητική συναισθηματική διάθεση, η οποία με τη σειρά της καλλιεργεί την ατονία και ούτω κάθε εξής.

Ποιά βότανα επιβραδύνουν τη γήρανση του εγκεφάλου και ενισχύουν την πνευματική λειτουργία; 

Για παράδειγμα,

μαθητές και φοιτητές κατά την περίοδο των εξετάσεων, πέρα από το μεγάλο φόρτο πνευματικής εργασίας, παρουσιάζουν ένταση και άγχος, που απορρέουν από την αβεβαιότητα των αποτελεσμάτων και την ανησυχία για την επίτευξη του στόχου τους.

Η υπερένταση αυτή, που πολλές φορές συνοδεύεται κι από ανορεξία και λιγότερο ύπνο, συμβάλλει στην εμφάνιση του αισθήματος της υπερκόπωσης.

Ποιά βότανα επιβραδύνουν τη γήρανση του εγκεφάλου και ενισχύουν την πνευματική λειτουργία; 

Οι αντιξοότητες της καθημερινής ζωής, τα οικογενειακά προβλήματα, η συναισθηματική φόρτιση, η εργασιομανία που συνδέεται με την καριέρα και κυρίως ο διαρκής φόβος για τυχόν απώλεια της εργασίας (ο οποίος μάλιστα μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε μία μορφή ανεπίσημης κατάθλιψης), είναι παράγοντες δημιουργίας άγχους που προκαλούν ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες μια χρόνια εξάντληση.

Σε όλες λοιπόν αυτές τις περιπτώσεις όπου παρατηρείται μειωμένη πρόσληψη ή αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνες (άγχος, ανησυχία, σωματική άσκηση), η χρησιμοποίηση ενός συμπληρώματος διατροφής, θα βοηθήσει το άτομο, να αποκαταστήσει το ρυθμό του μεταβολισμού του, να ανακτήσει τις «δυνάμεις του» και να αισθανθεί ευεξία και θετική διάθεση.

Επιλέξτε συμπληρώματα που είναι φυσικά και βασίζονται σε υπερτροφές, οι οποίες έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Ιδανικό για να τονώσετε τον οργανισμό σας και να ανακτήσετε τις χαμένες σας δυνάμεις είναι το Ιπποφαές, που είναι γνωστό και ως ο «βασιλιάς» των υπερτροφών, διότι περιέχει περισσότερα από 190 φυσικά και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και Ω λιπαρά οξέα.

Dr. Λ. Γερακούλιας M.D. [E.H.]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Η λύση για να αποκτήσουμε ενέργεια και δυνατό οργανισμό είναι να του παρέχουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Διαθέτω, λοιπόν, ένα πραγματικά Δυνατό, ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΟ ΠΡΟΪΟΝ (μελέτη του πανεπιστημίου Αθηνών), βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ εκ των οποίων η μία είναι το ιπποφαές, που έχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!!

Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Οι 10 πιο συχνές αιτίες κόπωσης. Πως να απαλλαγείτε

Ο Βασικός Υπαίτιος πίσω από την Χοληστερίνη την Παχυσαρκία και τη Χρόνια Κόπωση!

5 απλές κινήσεις που θα σας χαρίσουν extra ενέργεια!

Βότανα τόνωσης του οργανισμού!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .