Τρίτη, Ιανουαρίου 5

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ κ.κ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ» !!!


ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ  Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!

«Επιστράτευση» κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος, σε κάθε πόλη, χωριό, ενορία, Μοναστήρι, και σε κάθε γωνιά του Κυπριακού Ελληνισμού, εν όψει των μεγάλων γεγονότων που έρχονται και θα συγκλονίσουν πολύ περισσότερο από ό,τι ο κορωνοϊός την ανθρωπότητα!

Η «Επιστράτευση» ισχύει –όπως τόνισε– μέχρι

το τέλος του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που έρχεται, μαζί με όλα τα άλλα, ένεκα της μεγάλης και αμετανόητης αποστασίας της ανθρωπότητας, από την οποία ως γνωστόν κινδυνεύουν να χαθούν εκατομμύρια ψυχές για πάντα στο αιώνιο σκοτάδι.

Αλλά το αιώνιο Φώς θα επέμβει για να φωτίσει, να αφυπνίσει, να φέρει σε μετάνοια, να σώσει τις νυν και τις ερχόμενες γενιές, δίνοντας έπειτα τέλος και στις αρρώστιες και τους πολέμους, φέρνοντας το δώρο της αληθινής Ειρήνης.

Διδαγμένος από την «Επιστράτευση» της Παναγιάς στον Στυλιανό Μυλώνα 10 χρόνια πριν την τουρκική εισβολή, ώστε «να έρθει το κακό λιγότερο», φωτισμένος από τον πρώτο Γέροντά του Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, εντυπωσιασμένος από την απλότητα και προορατικότητα του Χατζηφλουρέντζου, κατέστρωσε σαν καλός Στρατηγός – Μητροπολίτης της Ορθοδοξίας, το μεγάλο πνευματικό σχέδιο Αμύνης, στήνοντας Πνευματικά «Οχυρά», όπως τα ονομάζει, με 10ρχίες ή 20ρχίες πιστών και ομοβροντίες ψαλμών!

Σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τους δικούς μας Ιεράρχες που προτιμούν να κάνουν ΔΗΜΟΣΙΑ το … «χωρίς οριστική άδεια» εμβόλιο ή διώχνουν από τις εκκλησιές τους Πιστούς που δεν φορούν φίμωτρο…

Συγκεκριμένα, ανέθεσε στους Ιερείς όλων των Ενοριών της Μητροπόλεώς του, την εύρεση 10-20 πιστών, ευσεβών και ταπεινών Χριστιανών, που ανέλαβαν μέχρι το τέλος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου να διαβάζουν καθημερινά και μυστικά τους Ψαλμούς του Δαυίδ, θωρακίζοντας τον τόπο τους από αρρώστιες, σεισμούς, πολέμους και κάθε είδους κακό, αγωνίες και φοβίες που θα έρθουν, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που βιώνουμε τώρα!

Και όλα αυτά, ακριβώς «για να έρθει το κακό λιγότερο» ή και για να μην έρθει καθόλου, χάρη στο έλεος του Θεού!

Ο μεγάλος Ιεράρχης βλέπει τα «ΜΑΥΡΑ σύννεφα», καταλαβαίνει τον «καιρό» και ετοίμασε τους ανθρώπους της προσευχής!

Τους «ασυρματιστές», τα «αντιεροπορικά», τα «οχυρά», την «Παλλαϊκή άμυνα»!

Αλλά και τα .. Μεγάλα όπλα της Ορθοδοξίας, που είναι η Νηστεία, η Μετάνοια, η Θεία Κοινωνία, η Προσευχή!

Οι 150 Ψαλμοί του Δαυίδ, εξηγεί, χωρίζονται σε 20 καθίσματα.

Και άρα σε κάθε τόπο 10-20 άνθρωποι κάθε μέρα, θα διαβάζουν από 1-2 τέτοια καθίσματα, με τέτοια σειρά, ώστε καθημερινά να διαβάζεται ολόκληρο το Ψαλτήρι!

Και στο τέλος να μνημονεύονται ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων.

Και αυτό θα έπρεπε να γίνεται παντού όπου υπάρχει Ρωμιοσύνη !

Δηλ. σε Ελλάδα, Κύπρο, Βόρειο Ήπειρο, Ομογένεια ανά τον κόσμο, και γενικά όπου υπάρχουν Έλληνες- Ορθόδοξοι Χριστιανοί και κρυπτο Χριστιανοί !

«Για να έρθει το κακό λιγότερο»…

Επειδή ακριβώς ξεκίνησε…

Τα 20 Καθίσματα με τούς Ψαλμούς που περιέχουν, να διαβάζονται εναλλάξ κάθε μέρα!!!

1.  1-8

2.  9-16

3.  17-23

4.  24-31

5.  32-36

6.  37-45

7.   46-54

8.  55-63

9.  64-69

10.   70-76

11.   77-84

12.     85-90

13.   91-100

14.   101-104

15.   105-108

16.   109-117

17.    118. Το 17ο Κάθισμα περιέχει έναν Ψαλμό (“Μακάριοι οι άμωμοι…”), τον λεγόμενο Άμωμο.

18.    119-133. Το 18ο Κάθισμα περιέχει τους Ψαλμούς των αναβαθμών.

19.   134-142

20.    143-151.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ… ΝΑ ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟΙΧΗ ΚΑΙ ΟΧΥΡΑ ΣΤΟΝ …ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΩ…

Με πόνο και αγάπη Χριστού!!!

Κωνσταντίνος Μίχος   

 https://shmantikanea.blogspot.com/2021/01/blog-post_81.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .