Τετάρτη, Ιανουαρίου 27

Η Ελληνίδα μάνα και οι δημιουργίες της--Τα καλύτερα έπονται ....

Έχει και τον ειδικό φρουρό της
Είπα να μη σχολιάσω όμως ακούγοντας τώρα στην τηλεόραση τα λόγια των γονιών, του πατέρα, κυρίως όμως της μάνας, θύμωσα. Ναι, ΘΥΜΩΣΑ πολύ και τώρα καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά τους φέρθηκαν έτσι. Δύο νέα, ανήλικα αγόρια, αδέλφια, 15 και 17 ετών, επιτέθηκαν πριν λίγες μέρες, με πρωτόγνωρη μανία, σε 53χρονο, σταθμάρχη του μετρό, επειδή τους έκανε παρατήρηση.
Το ιστορικό έχει ως εξης.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα δυο αδέλφια διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση, ενόσω ήταν στον συρμό, επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα. Στους αστυνομικούς οι δύο κατηγορούμενοι φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι ο 53χρονος τους μίλησε άσχημα για το σπίτι τους, κάτι που που τους εξαγρίωσε, γι’ αυτό του επιτέθηκαν, όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, χωρίς να έχουν συναίσθηση πόσο άσχημα τον χτύπησαν.
Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή φέρεται ότι ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πώς να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψης τους και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν».
Οι νεαροί ισχυρίζονται πως πέρα από παρατήρηση για μάσκα, έβρισε και το σπίτι τους. Ακόμη και να έγινε αυτό, είναι λόγος να τον ακολουθήσουν όταν κατέβηκε από τον συρμό και να τον κλοτσήσουν με τέτοια πρωτοφανή μανία? Δηλαδή αν είχαν και σουγιά πάνω τους, θα τον μαχαίρωναν κιόλας; Θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν καταγγελία, να κάνουν μήνυση, να ενημερώσουν τα ΜΜΕ. Γιατί να επιτεθούν; Όμως πιο πολύ από το ίδιο το συμβάν, με σόκαραν οι δηλώσεις των γονιών και είναι ολοφάνερο ποιοι έχουν την ευθύνη και αυτό το βρίσκουν τώρα μπροστά τους. Ο πατέρας μίλησε για «διαμάντια» αριστούχους μαθητές, παιδιά του, αδιαφορώντας για το «δια ταύτα», δηλαδή τις πράξεις τους τις οποίες προφανώς θεωρεί φυσιολογικές.
Επαναλάμβανε πως οι γιοί του, είναι οι καλύτεροι του κόσμου, αλλά λέξη για την συμπεριφορά τους, λες και δεν είδε το βίντεο με το κλωτσομάνι, σ’ έναν μεροκαματιάρη, μεγάλο και κουρασμένο άνθρωπο, λες και ήταν η πιο φυσιολογική πράξη στον κόσμο. Εκείνη όμως που με έβγαλε “έξω από τα ρούχα μου” είναι η μάνα που τόνισε -εμμέσως πλην σαφώς- πως έχει οικονομική άνεση και άφησε να φανεί μέσα από τα λεγόμενά της και σε ελεύθερη μετάφραση, πως έχει τα λεφτά να πληρώσει τους καλύτερους δικηγόρους για να φανούν οι γιοι της αθώες περιστέρες. Αυτή η μάνα είναι η αιτία που τα παιδιά φέρθηκαν έτσι. Και αυτό, το μεταφράζει ως μητρική αγάπη; Όχι δεν είναι αγάπη αυτό, είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε», γιατί αν τα παιδιά ένοιωθαν πως έχουν αγαπηθεί, δεν θα φερόταν σαν μανιασμένα αγρίμια.
Αυτή η γυναίκα φέρει την ευθύνη επειδή προσπάθησε
1ον να αποκρύψει το συμβάν από τις αρχές
2ον να χρησιμοποιήσει ειδικό φρουρό για να συμβουλευτεί πως θα καλύψει τους ενόχους
και 3ον τώρα να παραπλανήσει κοινό και Αρχές. Και βγαίνει και κατηγορεί τον άτυχο σταθμάρχη πως εκείνος επιτέθηκε στους γιους της και έσκασε μάλιστα και «μπουκέτο» στο έναν( να αναρτήσει βίντεο να το δούμε).
Ξέρει και την λέξη «μπουκέτο» και δεν βλέπει τα χάλια των παιδιών της, σε ολοζώντανο βίντεο, να αναλογιστεί η έρμη τι δεν έκανε σωστά, τι δεν πάει καλά με την ίδια και μετά με τα παιδιά της. Επιπλέον απειλεί και αυτόν που τράβηξε το βίντεο ότι θα τον καταγγείλει γιατί τα εξέθεσε. ΝΤΡΟΠΗ και ΕΛΕΟΣ μαζί!
Θα έλεγε τα ίδια αν στην θέση τους σταθμάρχη βρισκόταν ο σύζυγος ή ο πατέρας της; Όχι, βέβαια. Ήταν λάθος της να βγει και να μιλήσει, έκανε τα πράγματα χειρότερα, ο κόσμος δεν είναι χαζός, καταλαβαίνει και μάλιστα πολύ καλά. Οι γονείς έπρεπε να βγουν και να παραδεχτούν πως τα παιδιά τους φέρθηκαν με χυδαιότητα, ως κοινοί αλήτες, και πως θα προσπαθήσουν να βρουν τα αίτια και τον λόγο, πως είναι και οι ίδιοι σοκαρισμένοι με το τραγικό συμβάν και θα κάνουν τα πάντα για να επανορθώσουν τα πράγματα. Και αφού έχουν και λεφτά ας δώσουν μια γερή αποζημίωση στο άτυχο θύμα. Δεν το είπαν.
Προσπαθώντας να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, τα έκαναν χειρότερα. Αυτοί μπορεί να έχουν χρήμα και να θεωρούν εαυτούς σπουδαίους και δυνατούς και ο σταθμάρχης να έχει ένα απλό μισθό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη και νόμοι. Εγω ένα θα πω, λυπάμαι αυτά τα παιδιά και εύχομαι κάτω από την καθοδήγηση “ειδικών”, να καταλάβουν την πράξη τους και να κατανοήσουν που οφείλεται αυτό. Γιατί ο Σταθμάρχης δεν ήταν η αιτία. Κάποιες ειδεχθείς πράξεις μπορεί να μην έχουν λόγο, έχουν όμως πάντα αίτια… και η δικαιοσύνη δεν πρέπει να χαριστεί σε κανένα, γιατί αν χαριστεί, εκθέτει κάθε νομοταγή πολίτη σε άμεσο κίνδυνο.
Χρυσηίδα Δημουλίδου(κοινοποίηση ελεύθερη)

https://kourdistoportocali.com/read-this/i-ellinida-mana-kai-oi-dimioyrgies-tis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .