Παράταση lockdown: Έως τις 18 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσποιούνται οι πολίτες ότι τηρούν τα μέτρα

Αναγκασμένοι να προσποιηθούν για μία ακόμη εβδομάδα ότι τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης για τον κορωνοϊό θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι, αφού για κάποιο μυστηριώδη λόγο η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής συνεχίζει να είναι επιβαρυμένη.

Η απόφαση για παράταση του lockdown σημαίνει ότι χιλιάδες Αθηναίοι θα είναι αναγκασμένοι για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα να συνεχίσουν να κάνουν τη βόλτα τους

με τη μάσκα στο πηγούνι ή στον καρπό, να παίρνουν παράδρομους με τα αυτοκίνητα τους για να αποφύγουν τα μπλόκα, να πίνουν προσεκτικά τους καφέδες τους σε ομάδες έξω από καφέ και να συνεχίσουν να μαζεύονται κρυφά σε σπίτια φίλων.

Σας προτείνουμε:

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, η ανεξήγητη άρνηση του κορωνοϊού να σταματήσει να μεταδίδεται τους έχει προβληματίσει καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει.

«Είναι ένα μυστήριο. Παρά το lockdown, στην Αθήνα δεν βλέπουμε τη βελτίωση που θα θέλαμε» λέει γνωστός λοιμωξιολόγος, προσθέτοντας ότι σίγουρα δεν οφείλεται στους κατοίκους της πρωτεύουσας που με κάθε ευκαιρία βρίσκονται στους δρόμους, στις πλατείες, στις εκκλησίες, στα βουνά και στα λαγκάδια, βρίζοντας τους άλλους Αθηναίους που βρίσκονται στους δρόμους, στις πλατείες, στα βουνά και στα λαγκάδια.

/tovatraxi.com/