Παρασκευή, Ιανουαρίου 1

Γουστάρει την καταστροφή και το λέει ο Σύψας – Θέλει τους πάντες κλειδωμένους με σκληρά τοπικά lockdown

συψας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για lockdown άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας παραπέμποντας για τις αποφάσεις στην επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας για την κατάσταση στη δυτική Αττική αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «Κάθε απόφαση στηρίζεται σε επιδημιολογικά δεδομένα. Η δυτική Αττική έχει μια κάμψη στα κρούσματα, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, για αυτό συνεχίζεται το σκληρό lockdown. Το λεκανοπέδιο Αττικής γενικότερα παρακολουθείται πολύ στενά».



«Σήμερα ακόμα δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ιδιαίτερη παρέμβαση για κάποιες από τις περιοχές που ανησυχούμε αλλά είναι κάτω από το μικροσκόπιό μας» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών απαντώντας με τη λέξη «ακριβώς» στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown για τις περιοχές που προβληματίζουν.

«Στην Κάλυμνο υπήρξε ένα κοινωνικό γεγονός και έγινε διασπορά του ιού. Δυστυχώς ο κόσμος μερικές φορές κάνει του κεφαλιού του. Υπάρχει πρόβλημα σε κάποιες περιοχές. Ακόμα δεν υπάρχει λόγος για ιδιαίτερη παρέμβαση αλλά τις παρακολουθούμε τις περιοχές αυτές και αν χρειαστεί να δράσουμε θα δράσουμε προκαταβολικά. Μας καθοδηγούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι καμπύλες», συνέχισε στο ίδιο θέμα, προσθέτοντας ότι «Δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα που να είναι άνοση. Σε μια εβδομάδα τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, είμαστε σε εύθραυστη ισορροπία. Οπουδήποτε μπορεί να γίνει έκρηξη. Εμείς θέλουμε να δράσουμε προκαταβολικά όπου χρειαστεί».

Την Τρίτη κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τις περιοχές που παρακολουθούνται στενά λόγο του επιδημιολογικού τους φορτίου κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όπως είπε το επιδημολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει

στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας,
στον δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
στον δήμο Περιστερίου,
στον δήμο Ιλίου και Αχαρνών
στην περιοχή του Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής
στην Κάλυμνο
στον δήμο Ασπροπύργου
στον δήμο Ελευσίνας
στην Κοζάνη
στον δήμο Εορδαίας
στον δήμο Βοΐου

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους ειδικά αυτών των περιοχών «να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί» ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά της επιδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .