Κυριακή, Φεβρουαρίου 21

Κατηγορητήριο- «φωτιά» για Λιγνάδη - Ανοίγει έρευνα και για άλλα 2 άτομα στο χώρο θεάτρου

Αυτή την στιγμή το τοπίο φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει τουλάχιστον σε αυτή την φάση διότι οι έρευνες της δικαιοσύνης φαίνεται να είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο υπό την έννοια ότι αναμένονται και άλλες καταγγελίες.

Τι υπάρχει μέσα στην δικογραφία αυτή την στιγμή

Υπάρχουν 2 καταγγελίες, επιβεβαιωμένες, αξιολογημένες, δεμένες από τις εισαγγελικές αρχές με επιβεβαίωση μαρτυρικών καταθέσεων για βιασμό 2 ανηλίκων.

‘Ενας του 2010 και έανς του 2015. Επίσης υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία από μάρτυρες και από τα θύματα για το προφίλ του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, δηλαδή τον τρόπο που προσέγγιζε τα θύματα, πως ενεργούσε προκειμένου να εκδηλώσει αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την άλλη πλευρά η δικογραφία περιλαμβάνει και περιπτώσεις ατόμων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ή έχουν καταγγελθεί στην δικαιοσύνη για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από τον ίδιο αλλά έχουν παραγραφεί. Αυτά μπορεί να μην έχουν άμεσα ποινική σημασία έχουν αξιολογηθεί όμως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει ασκήσει αυτή την στιγμή δίωξη για βιασμό κατά συρροή.

Οι εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι η περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου ξεπερνά κατά πολύ τις αρχικές καταγγελίες που καθόρισα αυτό που λέμε ελληνικό «metoo» δηλαδή κίνημα που σπάει την σιωπή των θυμάτων και μιλάει για την σεξουαλική κακοποίηση. Και στο ένταλμα γίνεται λόγος για εγκληματική δραστηριότητα που εκδηλώνονταν συνεχώς.τα τελευταία 30 χρόνια, ότι εκμεταλλευόταν την ιδιότητα του.

Πληροφορίες και εκτιμήσεις υπάρχουν στις εισαγγελικές αρχές ότι δυστυχώς ότι οι περιπτώσεις που έχουν θεμελιώσει την δίωξη σε βάρος του δεν είναι οι μόνες.

Την Τετάρτη απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας.

Παράλληλα, αυτή την στιγμή η Εισαγγελία έχει ρίξει το ενδιαφέρον της σε ακόμη 2 νέες περιπτώσεις πολύ επώνυμων ηθοποιών που έχουν καταγγελθεί δημόσια και αναμένεται αυτά να τα πουν και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και ελέγχονται για απόπειρες βιασμού.

Αύριο ο κ. Μπιμπίλας θα πάει στην δικαιοσύνη τις καταγγελίες που έχει το σωματείο ελλήνων ηθοποιών ανοίγοντας ένα νέο κεφάλειο στην εισαγγελική έρευνα για νέα πρόσωπα.   

Πηγή: skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/katigoritirio-fotia-gia-lignadi-anoigei-ereyna-kai-gia-alla-2-atoma-sto-xoro-theatrou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .