Τρίτη, Φεβρουαρίου 16

Τα 5 μπαχαρικά και βότανα που μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή

Τα 5 μπαχαρικά και βότανα που μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή  

Η φλεγμονή είναι ο τρόπος του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να θεραπεύει τον οργανισμό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η φλεγμονή μπορεί να βγει εκτός ελέγχου και να διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο. Αυτό ονομάζεται χρόνια φλεγμονή και μελέτες το έχουν συνδέσει με πολλές ασθένειες όπως τον διαβήτη και τον καρκίνο.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία σου. Αυτό που τρως, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων βοτάνων και μπαχαρικών, μπορεί να επηρεάσει τη φλεγμονή στο σώμα σου.

Παρακάτω μπορείς να δεις το πώς 5 βότανα και μπαχαρικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μιας τέτοιας φλεγμονής.

Τζίντζερ


Το τζίντζερ είναι ένα υπέροχο μπαχαρικό με πιπεράτη γλυκιά γεύση. Μπορείς να απολαύσεις αυτό το μπαχαρικό με διάφορους τρόπους, όπως φρέσκο, αποξηραμένο ή σε σκόνη.

Εκτός από τις γαστρονομικές χρήσεις του τζίντζερ, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή ιατρική για να θεραπεύσουν πολλές καταστάσεις. Μεταξύ αυτών κρυολογήματα, ημικρανίες, ναυτία, αρθρίτιδα και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το τζίντζερ περιέχει περισσότερες από 100 δραστικές ενώσεις, όπως τζιντζερόλη,   ζινγκιβερένη, σογκαόλη και ζινγκερόνη, για να αναφέρουμε μερικές. Αυτές είναι υπεύθυνες για τις υγιεινές επιδράσεις του, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

 

Σκόρδο


Το σκόρδο είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό με έντονη μυρωδιά και γεύση. Οι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει στην παραδοσιακή ιατρική για χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, του βήχα, της δυσκοιλιότητας, των λοιμώξεων, των πονόδοντων και άλλων.

Τα περισσότερα από τα υγιεινά οφέλη του σκόρδου προέρχονται από τις ενώσεις του θείου, όπως η αλλισίνη, το αλλυλικό δισουλφίδιο και η S-αλλυλoκυστεΐνη, που φαίνεται να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

 

 Μαύρο πιπέρι


Το μαύρο πιπέρι είναι γνωστό ως ο βασιλιάς των μπαχαρικών, καθώς είναι δημοφιλές παγκοσμίως. Παραδοσιακά, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μαύρο πιπέρι για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων, όπως άσθμα, διάρροια και πολλές άλλες γαστρικές παθήσεις.

 

Πράσινο τσάι


Το πράσινο τσάι είναι ένα δημοφιλές τσάι από βότανα που συχνά συνίσταται για τα υγιεινά οφέλη του.

Αυτό το φυτό είναι γεμάτο με υγιείς ενώσεις που ονομάζονται πολυφαινόλες. Μελέτες έχουν συνδέσει αυτές τις ενώσεις με οφέλη για τον εγκέφαλο και την καρδιά. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν σωματικό λίπος και να μειώσουν τη φλεγμονή.

 

Κανέλα


Η κανέλα είναι ένα υπέροχο μπαχαρικό φτιαγμένο από το φλοιό των δέντρων της οικογένειας Cinnamomum.

Οι δύο κύριοι τύποι κανέλας είναι η κανέλα της Κεϋλάνης, που ονομάζεται επίσης «αληθινή» κανέλα και η κανέλα Cassia, που είναι ο πιο συχνός τύπος που συναντάμε στο εμπόριο. Η κανέλα μπορεί να καταπολεμήσει τη φλεγμονή.



mail to Εκτυπώστε το Αρθρο.womenonly.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .