Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19

Δ.Ε. Ηθοποιών: Τι μεσολάβησε και η διοίκηση του ΣΕΗ πέρασε από το “σπάμε τη σιωπή” στην απόκρυψη υποθέσεων;



Αναρωτιόμαστε τι μεσολάβησε μέσα σε λίγες μέρες και η Διοίκηση του ΣΕΗ πέρασε:

Από τοποθετήσεις, δηλώσεις και ανακοινώσεις που καλούσαν “να βγουν όλα στο φως” στο «σχετική ενημέρωση θα λαμβάνει χώρα με έγγραφες δηλώσεις όταν οι καταστατικές διαδικασίες ολοκληρώνονται και λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις.»

Από την άμεση παραπομπή, με απόφαση ΔΣ στο πειθαρχικό συμβούλιο, των δύο πρώτων υποθέσεων που ήρθαν στο φως, έως την κωλυσιεργία, την άρνηση να συγκληθεί και να ενημερωθεί το ΔΣ για τις καταγγελίες που έρχονται γραπτά και τηλεφωνικά στο σωματείο και άρα τη μη δυνατότητα του ΔΣ να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο υποθέσεις.

Από τη συζήτηση στο Δ.Σ του ΣΕΗ όπου μέλη της διοίκησης συζητούσαν αν θα πιέσουμε για σύμβαση στο Εθνικό τώρα που ο καλλιτεχνικός διευθυντής φοβάται μήπως κατηγορηθεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα στο «Δεν ξέρουμε από πού προέρχονται αυτές οι φήμες για το Εθνικό» όπως ειπώθηκε στο ΕΘΝΟΣ .

Από το «σπάμε τη σιωπή» στο…… « δε νομιμοποιούμαστε να θέσουμε σε γνώση οποιουδήποτε τρίτου οποιοδήποτε στοιχείο αφορά σε θέματα που σχετίζονται με καταγγελίες ηθοποιών».

Είναι άλλο πράγμα η προστασία των θυμάτων, η διατήρηση της ανωνυμίας τους, η προστασία τους μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου και άλλο η προσπάθεια απόκρυψης που εξελίσσεται αυτές τις μέρες ακόμα και από τα μέλη του ΔΣ, αυτών των υποθέσεων.

Άλλωστε η συλλογικότητα έχει πάει περίπατο, αφού μόνο κάποια μέλη του ΔΣ είναι εξουσιοδοτημένα (με αυθαίρετο τρόπο!!!) να ασχολούνται με τους συναδέλφους που καταγγέλλουν.

Είναι άλλο πράγμα η λειτουργία του πειθαρχικού συμβουλίου, και άλλο να μην “επιτρέπεται”, να υπάρχει δήθεν “νομικό κόλλημα” (ενώ στις πρώτες υποθέσεις δεν υπήρχε!!!!) να ενημερωθούν οι σύμβουλοι για τις γραπτές και τηλεφωνικές καταγγελίες, για οποιοδήποτε θέμα.

Τελικά το μόνο που παραμένει σταθερό στη Διοίκηση του ΣΕΗ είναι η στενή της σχέση με με το ΥΠΠΟ και ειδικά με τον υφυπουργό κ. Γιατρομανωλάκη, καθώς και η άρνησή της να για μαζικές διαδικασίες, όπως είναι οι Γενικές Συνελεύσεις.

από katiousa

 teleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .