Πυρά κατά της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τετάρτη (24/2) ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο θυμάτων, Γιάννης Βλάχος.

Εστιάζοντας στη δήλωση του Αλέξη Κούγια περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων» ο Γιάννης Βλάχος τη χαρακτήρισε ατυχέστατη.

«Πρόκειται περί μίας αστειότητος ή τουλάχιστον μιας απελπισμένης προσπάθειας να ακολουθηθεί η κλασική μέθοδος υπεράσπισης θυτών τέτοιου είδους εγκλημάτων όπως είναι οι βιασμοί, η οποία δεν είναι άλλη από τη σπίλωση της ηθικής υπόστασης των θυμάτων» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενος στον πελάτη του είπε «δεν μπορώ να σας πω ότι ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση, διότι ο άνθρωπος αυτός υπέστη τον βιασμό στην ηλικία των 14 και ένα χρόνο μετά έφυγε από την Ελλάδα οριστικά, άρα είναι αδιανόητο και ο συνάδελφος που προχώρησε σε αυτή τη δήλωση να έχει τέτοιες πληροφορίες».

«Είναι ντροπή να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους με βάση τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, με βάση το φύλο τους ή με άλλα χαρακτηριστικά» δήλωσε ο δικηγόρος.

«Δεν είναι υποτιμητικό να υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σήμερα στο σεξ, διεθνώς είναι μια αναγνωρισμένη δραστηριότητα, που σε προοδευμένα ευρωπαϊκά έχουν αναγνωριστεί ως κανονικοί επαγγελματίες. Αυτός ο χαρακτηρισμός, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη βία που ασκείται απέναντι σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι παιδιά, γυναίκες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το να γίνεται δημόσια μια τέτοια δήλωση εναντίον ανθρώπων που υπέστησαν βία, κοινωνικώς και ηθικώς είναι απαράδεκτο» είπε.

Στη συνέχεια μάλιστα έδωσε πληροφορίες για το πως το πελάτης του ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη επισημαίνοντας:

«Μια ομάδα παιδιών συχνάζανε στην ίδια πλατεία, στην οποία σύχναζε συστηματικώς και ο κατηγορούμενος. Εκεί συνειδητά έπιανε κουβέντα με νεαρά αγόρια, έπιανα κουβέντα μαζί τους, έδειχνε ένα πολύ φιλικό πρόσωπο και από εκεί και πέρα δημιουργούνταν και οι ιδιαίτερες σχέσεις τις οποίες εκμεταλλευόταν για να προχωρήσει στους δικούς του σκοπούς»

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν και μάρτυρες» διαμήνυσε.

Αποκάλυψε επίσης λεπτομέρειες γύρω από την γνωριμία και τη σχέση του πελάτη του και του κατηγορούμενου, ενώ όπως δήλωσε υπάρχουν και άλλες υποθέσεις εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, που βρίσκονται στο δρόμο προς την Δικαιοσύνη.

Τέλος υποστήριξε πως όταν ο πελάτης του απείλησε τον φερόμενο ως δράστη ο ίδιος του ζήτησε να μην τον καταγγείλει λέγοντάς του πως πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο.

.newsbeast.gr