Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19

Πεθαίνοντας από αλλεργικό σοκ στο κράτος των δημοσίων υπαλλήλων του φραπέ

Θανος Τζημερος

Στον Καναδά η κόρη του είχε πάντα μαζί της προγεμισμένη σύρριγα με ένεση επινεφρίνης
Άκουσε ο Αχιλλέας στις ειδήσεις για τον θάνατο της 9χρονης από αλλεργικό σοκ, και μου διηγήθηκε πως όταν ένας συμμαθητής του έφερε κέικ να κεράσει για τα γενέθλιά του, η δασκάλα δεν το επέτρεψε, εξηγώντας σε όλους τους μαθητές πως το συγκεκριμένο κέικ έχει ξηρούς καρπούς και μπορεί κάποιοι μαθητές να είναι αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς και να μην το γνωρίζουν και πως αν το τρώγαν μπορεί να αρρώσταιναν πολύ.
Δεν τους είπε η δασκάλα ότι μπορεί ένα αλλεργικό σοκ να είναι θανατηφόρο, για να μην τους τρομάξει, και καλά έκανε, αλλά τους είπε ό,τι έπρεπε να ξέρουν για να προστατευθούν και να προστατεύσουν και τους φίλους τους. Έτσι ο 6χρονος Αχιλλέας ήξερε περισσότερα για το θέμα αυτό από την δασκάλα του κοριτσιού. Ναι, ο Αχιλλέας πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο.
Πάνω που τα έγραφα αυτά, μου τηλεφωνεί ένας φίλος που έμενε στον Καναδά και επέστρεψε στην Ελλάδα, ο οποίος έχει μια κόρη 7 ετών αλλεργική σε τροφές.
Στον Καναδά υπήρχε γιατρός συνεχώς στο σχολείο, όλοι οι δάσκαλοι ήταν ενημερωμένοι διότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σπάνιο, και η κόρη του είχε πάντα μαζί της προγεμισμένη σύρριγα με ένεση επινεφρίνης σε περίπτωση που κατά λάθος έτρωγε κάτι που θα της προκαλούσε αλλεργικό σοκ. Γυρνώντας στην Ελλάδα ενημέρωσε το σχολείο και τη διεύθυνση Α’ βάθμιας
Thanos Tzimeros
23 hours ago

Άκουσε ο Αχιλλέας στις ειδήσεις για τον θάνατο της 9χρονης από αλλεργικό σοκ, και μου διηγήθηκε πως όταν ένας συμμαθητής του έφερε κέικ να κεράσει για τα γενέθλιά του, η δασκάλα δεν το επέτρεψε, εξηγώντας σε όλους τους μαθητές πως το συγκεκριμένο κέικ έχει ξηρούς καρπούς και μπορεί κάποιοι μαθητές να είναι αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς και να μην το γνωρίζουν και πως αν το τρώγαν μπορεί να αρρώσταιναν πολύ. Δεν τους είπε η δασκάλα ότι μπορεί ένα αλλεργικό σοκ να είναι θανατ...See More

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/pethainontas-apo-allergiko-sok-sto-kratos-ton-dimosion-ypallilon-toy-frape/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .